skierlinka 25.01.13, 14:23 chodzi mi o znane osoby, które czytały lub czytają Anię z Zielonego Wzgórza albo inne książki lmm? znacie takich? ja się zastanawiam, ale chyba nie kojarzę nikogo... niestety:( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invisse Re: znani fani znanej Maud:) 25.01.13, 22:28 Mark Twain :D Coś tam pisał o Ani wypierającej z loży nieśmiertelną Alicję :D Odpowiedz Link
skierlinka Re: znani fani znanej Maud:) 28.01.13, 12:37 a rzeczywiście:) jeszcze mi się przypomniała barbara wachowicz Odpowiedz Link
lucy-lotta Re: znani fani znanej Maud:) 30.01.13, 10:10 Stephanie Meyer, ta od "Zmierzchu". Uwielbia "Anię", czemu wyraz dała przez Bellę, która marzy o sukni ślubnej w stylu panny Shirley. Odpowiedz Link
bibliodrom Re: znani fani znanej Maud:) 30.01.13, 11:24 Nie wiem, czy znana, ale też pisarka Ewa Bagłaj mówiła o tym w jakimś wywiadzie, że w dzieciństwie czytała Emilkę ze Srebrnego Nowiu i to ją zainspirowało do pisania książek. Odpowiedz Link
skierlinka jadwiga kaczyńska 02.02.13, 21:37 znalazłam:) "EB: W dzieciństwie przeczytałam Anię z Zielonego Wzgórza i Emilkę ze Srebrnego Nowiu Lucy Maud Montgomery. Podobnie jak Emilka, chciałam zostać pisarką." www.umcsbp.pl/articles.php?article_id=76 a tutaj jest jeszcze o pani Jadwidze Kaczyńskiej: "Biblioteka. Pierwsze książki kupował mi stryj Wincenty Jasiewicz. To była taka biblioteka dziecięca. Wtedy właśnie zaczęłam się zaczytywać w „Ani…": „Ania z Avonlea", „Ania z Szumiących Topoli”. Od małego bardzo dużo czytałam." www.wprost.pl/ar/384590/Alfabet-Jadwigi-Kaczynskiej/ Odpowiedz Link
skierlinka małgorzata pieńkowska 04.03.13, 18:20 czy fanka to tak do końca nie wiem, ale mówi tutaj o Ani: "teatr zawsze był w moim życiu. Pierwszy raz poszłam do niego w drugiej klasie podstawówki, tuż po przeprowadzce do Olsztyna. To była „Ania z Zielonego Wzgórza”. :) www.onaonaona.com/styl-zycia/malgorzata-pienkowska-uwielbiam-slodko-gorzki-smak-zycia/ Odpowiedz Link