Dodaj do ulubionych

łączenie rozmów

08.07.15, 12:59
taka sytuacja:
Prezes wpada do biura i mówi połącz mnie z sekretariatem Pana X..
Jak powinno to wyglądać? Dzwonię na sekretariat przedstawiam się i mówię, że łączę z panem Y ? pomóżcie
Obserwuj wątek
    • hankem Re: łączenie rozmów 09.07.15, 00:50
      Myślę, że najpierw łączysz się z tamtym sekretariatem, przedstawiasz się oczywiście, grzecznie pytasz, czy tamten szef może akurat rozmawiać, jeżeli wiesz, czego dotyczy sprawa możesz krótko powiedzieć sekretarce, o co chodzi. Wszystko zależy od tego, jak zażyłe kontakty obaj panowie mają. Lub zakładam, ze tamten sekretariat łączy Cię z tamtym szefem i wtedy Ty przełączasz do twojego szefa. Nie wiem za bardzo, czy chodzi Cie o stronę techniczną rozmowy, czy jak powinno to wyglądać wg biznesowych manier?
      • margot452 Re: łączenie rozmów 09.07.15, 12:19
        Ewentualnie, jeśli Twój szef nie doprecyzował, z kim konkretnie w tamtej firmie chce rozmawiać (bo może tam być prezes i dwóch wiceprezesów, np.), łączysz się z sekretariatem tamtej firmy, przedstawiasz się i mówisz "pan X chciałby rozmawiać z kimś z państwa zarządu, proszę zaczekać, przekażę słuchawkę" i wtedy niech sobie sam z tamtą sekretarką rozmawia, z kim chce dalej być połączony.
    • enigma0000 Re: łączenie rozmów 09.07.15, 14:20
      dziekuję za odpowiedź o to mi własnie chodziło :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka