bubster 29.04.10, 10:14 że tylko o pijanych lekarzach są artykuły wiadomosci.onet.pl/2682,2162432,pozar_z_winy_czlowieka__robotnicy_byli_pijani,wydarzenie_lokalne.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pct3 Re: żeby nie było 29.04.10, 10:39 robotnicy pracowali pijani. Pierwszy raz w życiu? Zapewne nie. Więc mieli problem alkoholowy - problem z zakresu medycyny. Konował z medycyny pracy nie rozpoznał i dopuścił. Konował pierwszego kontaktu nie rozpoznał i nie leczył uzależnienia. Kto winny? Robotnicy i dozór - też, ale zło zaczęło się od lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: żeby nie było 29.04.10, 10:51 > Więc mieli problem alkoholowy - problem z zakresu medycyny. > Konował z medycyny pracy nie rozpoznał i dopuścił. > Konował pierwszego kontaktu nie rozpoznał i nie leczył uzależnienia. > Kto winny? Robotnicy i dozór - też, ale zło zaczęło się od lekarzy. takich wniosków w artykule się nie doczytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka-psotka Re: żeby nie było 29.04.10, 13:27 Przemęczony jesteś, zestresowany czy z manią prześladowczą? Może czas udać się do specjalisty? S. Odpowiedz Link Zgłoś
pct3 Re: żeby nie było 29.04.10, 14:45 no widać że pytasz pct, bo Twój post jest w odpowiedzi na post pct. Po co się zastrzegasz? Jakaś....mania? Odpowiedz Link Zgłoś
pct3 Re: żeby nie było 29.04.10, 14:44 czy z manią prześladowczą? poproszę o medyczną definicję "manii prześladowczej". Bowiem wg mojej nadzwyczaj skromnej wiedzy, nie ma czegoś takiego, podobnie jak nie ma "manii wielkości" o czym było tutaj kiedyś pół wątku. Polecam lekturę prof. Jarosza na temat używanych jak widać, aczkolwiek błędnych terminów z zakresu psychiatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
igor14141 Re: żeby nie było 29.04.10, 16:49 Hmm..ciekawi mnie kto wręczył robotnikom dowód wdzięcznosci?.Czyżby lekarze którzy już mają dosyć koniaków niskiej jakości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pct3 Re: żeby nie było 29.04.10, 20:32 przyznam, że związek logiczny między moją wypowiedzią o terminologii a Twoją nie jest dla mnie jasny. Lekarze nie dostają koniaków. Czasami, dawniej, niektórzy (zwłaszcza zabiegowcy) dostawali marne brandy zwane przez pacjentów "koniakiem". Odpowiedz Link Zgłoś
igor14141 Re: żeby nie było 29.04.10, 21:59 pct3 napisał: > przyznam, że związek logiczny między moją wypowiedzią o terminologii a Twoją n > ie jest dla mnie jasny. > > Lekarze nie dostają koniaków. Czasami, dawniej, niektórzy (zwłaszcza zabiegowcy > ) dostawali marne brandy zwane przez pacjentów "koniakiem". Bo nie był odpowiedzią na Twój post. Bubster załozyła watek ;żeby nie było,że są tylko artykuły o pijących lekarzach. Oczywiscie Ty od razu z pewną doza humoru przypisujesz to nieudolnosci lekarzy. No i dostajesz taka a nie inną odpowiedż. Co do terminologii manii -istnieje definicja,pewnie ją znasz. Mania przesladowcza jest zaburzeniem afektu, emocji a przekonanie o byciu przesladowanym jest zaburzeniem treści myślenia.Ptc3 a Ty wszystko sprowadzasz do nagonki na lekarzy!! Moze GW celowo nagłasnia sprawy związane ze SZ,z lekarzami,pacjentami?Może to jedna z dróg która zmusi MZ i Rząd do zmian? A z tymi koniakami żartowałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pct3 Re: żeby nie było 30.04.10, 16:23 Bo nie był odpowiedzią na Twój post. spójrz jeszcze raz na drzewko postów i zobacz na czyj post BYŁ odpowiedzią. co do terminologii Sam piszesz że mania odnosi się do sfery zaburzeń emocji i napędu, a tematyka prześladowcza odnosi się do zaburzeń treści myślenia. Więc mania to mania, a urojenia prześladowcze to urojenia prześladowcze. Skoro np. stół może być równocześnie niski i żółty, to pacjent może mieć manię i urojenia prześladowcze. Tak, ale o stole powiemy wtedy nie "niskożółty" (chyba że poetycko), tylko "niski i żółty". O pacjencie nie powiemy że ma manię prześladowczą, tylko że np. "jest w manii i ma urojenia przesladowcze" -albo inaczej, ale z zachowaniem rozłączności kategorii i sfer psychopatologii. Jak mówię, nie jest to mój pogląd. Jest to oficjalna wykładnia nestorów polskiej psychiatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re:We wszystkich zawodach pija 30.04.10, 19:22 .. ,tylko w jednym mozna dalej pracowac ,zero konsekwencji itp Odpowiedz Link Zgłoś
pct3 Re:We wszystkich zawodach pija 30.04.10, 20:16 ty cykoria czytasz czasem posty na które odpowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re:We wszystkich zawodach pija 30.04.10, 21:02 pct3 napisał: > ty cykoria czytasz czasem posty na które odpowiadasz? Pewnie ze czytam ,ale co bym nie napisala to i tak będzie żle ,wiec idąc na skróty napisalam prosto i na temat. Pracownicy na budowie napewno poniosą konsekwencje i to duże ,dr pijany w pracy ,żadnych , ups sporadycznie.... Odpowiedz Link Zgłoś