Gość: DOC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:20 Firmy ubezpieczeniowe bezwzględnie wykorzystują obowiązek ubezpieczania się OC lekarzy. Np. Inter Fortuna podniosła cenę z 450 do ponad 4000 PLN! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 10.03.04, 23:15 A ja w TUW zapłaciłem 240,-! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOC Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 09:57 Za pełne ubezpieczenie (200000PLN) do pracy na kontrakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 11.03.04, 20:40 Jest to jedyna mi znana firma, w której składki maleją - w zeszłym roku płaciłem 530, teraz blisko 50 % mniej. Nie wiem co prawda, jakie są stawki dla zabiegowców - pewnie wyższe, ale i tak jest to firma cenowo godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.168-201-80.adsl.skynet.be 11.03.04, 22:09 I bedziesz polegal na takim tanim ubezpieczeniu jakby co? Z taka niska suma ubezpieczenia? Dla porownania: w najwyzszej kategorii (anestezjolog) place przeszlo € 3000 rocznie za sume ubezpieczenia € 7.500.000. I nie moge miec pewnosci, ze jakas przypadkowa wpadka mnie nie zrujnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 12.03.04, 19:41 zauważ, że jest to ubezpieczenie OC - niech w razie czego martwi się druga strona i firma ubezpieczeniowa - mnie to nie dotyczy. A poważniej - jest to Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych, czyli firma nastawiona nie na zysk, tylko zbilansowanie wpływów z składek i wypłat odszkodowań - ewentualne wyższe wypłaty mogą skutkować zwiększeniem składek w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 13.03.04, 00:18 maszar napisał: > zauważ, że jest to ubezpieczenie OC - niech w razie czego martwi się druga > strona i firma ubezpieczeniowa - mnie to nie dotyczy. Nie rozumiem. W razie czego??? Wlasnie sprawa OC dotyczy Cie najbardziej. Pacjenci skarza bez umiaru o byle co. Moze u Ciebie jeszcze nie, ale to tez sie zmieni po wejsciu Polski do UE. Tu np co piaty ginekolog ma przynajmniej jedna sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 13.03.04, 12:31 w razie zasądzenia odszkodowania (odpukać) wypłacane jest ono z mojej polisy - i jest to już sprawa między skarżącym a ubezpieczycielem. Od momentu podpisania umowy nie interesuje mnie dalszy bieg sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.240.81.adsl.skynet.be 13.03.04, 16:05 Tak Ci sie tylko wydaje. Ale wlasnie o to mi chodzi. Twoja suma ubezpieczenia jest po prostu niewystarczajaca. Odpowiedz Link Zgłoś