Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenia OC lekarzy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:20
Firmy ubezpieczeniowe bezwzględnie wykorzystują obowiązek ubezpieczania się
OC lekarzy. Np. Inter Fortuna podniosła cenę z 450 do ponad 4000 PLN!
Skandal!
Obserwuj wątek
    • maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 10.03.04, 23:15
      A ja w TUW zapłaciłem 240,-!
      • Gość: DOC Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 09:57
        Za pełne ubezpieczenie (200000PLN) do pracy na kontrakcie?
        • maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 11.03.04, 20:34
          Tak;
        • maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 11.03.04, 20:40
          Jest to jedyna mi znana firma, w której składki maleją - w zeszłym roku
          płaciłem 530, teraz blisko 50 % mniej. Nie wiem co prawda, jakie są stawki dla
          zabiegowców - pewnie wyższe, ale i tak jest to firma cenowo godna polecenia.
          • Gość: Doki Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.168-201-80.adsl.skynet.be 11.03.04, 22:09
            I bedziesz polegal na takim tanim ubezpieczeniu jakby co? Z taka niska suma
            ubezpieczenia?
            Dla porownania: w najwyzszej kategorii (anestezjolog) place przeszlo € 3000
            rocznie za sume ubezpieczenia € 7.500.000. I nie moge miec pewnosci, ze jakas
            przypadkowa wpadka mnie nie zrujnuje.
            • maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 12.03.04, 19:41
              zauważ, że jest to ubezpieczenie OC - niech w razie czego martwi się druga
              strona i firma ubezpieczeniowa - mnie to nie dotyczy.
              A poważniej - jest to Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych, czyli firma
              nastawiona nie na zysk, tylko zbilansowanie wpływów z składek i wypłat
              odszkodowań - ewentualne wyższe wypłaty mogą skutkować zwiększeniem składek w
              przyszłości.
              • Gość: Doki Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 13.03.04, 00:18
                maszar napisał:

> zauważ, że jest to ubezpieczenie OC - niech w razie czego martwi się druga
                > strona i firma ubezpieczeniowa - mnie to nie dotyczy.

Nie rozumiem. W razie czego??? Wlasnie sprawa OC dotyczy Cie najbardziej.
                Pacjenci skarza bez umiaru o byle co. Moze u Ciebie jeszcze nie, ale to tez sie
                zmieni po wejsciu Polski do UE. Tu np co piaty ginekolog ma przynajmniej jedna
                sprawe.
                • maszar Re: Ubezpieczenia OC lekarzy 13.03.04, 12:31
                  w razie zasądzenia odszkodowania (odpukać) wypłacane jest ono z mojej polisy -
                  i jest to już sprawa między skarżącym a ubezpieczycielem. Od momentu podpisania
                  umowy nie interesuje mnie dalszy bieg sprawy.
                  • Gość: Doki Re: Ubezpieczenia OC lekarzy IP: *.240.81.adsl.skynet.be 13.03.04, 16:05
                    Tak Ci sie tylko wydaje. Ale wlasnie o to mi chodzi. Twoja suma ubezpieczenia
                    jest po prostu niewystarczajaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka