mmamawojtka 16.06.10, 09:50 Na jakie badania kontrolne może skierować mnie lekarz pierwszego kontaktu w ramach funduszu? Chciałabym sprawdzić stan swojego zdrowia zanim zacznę się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pct3 Re: badania w ramach funduszu 16.06.10, 11:21 badania kontrolne przed leczeniem? Do tej pory wydawało mi się że badania kontrolne robi się po albo w trakcie leczenia. Przed leczeniem, to chyba badania diagnostyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
mmamawojtka Re: badania w ramach funduszu 16.06.10, 11:31 Zwał jak zwał. Chodzi mi o badania typu: morfologia, mocz i inne. Jestem osłabiona, może anemia? a może nie. Nie chcę po prostu dostać jakichś preparatów, leków zanim nie dowiem się co mi jest. I czy takie badania są refundowane? Czy pacjent ma w pakiecie NFZ jakieś badania diagnostyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
igor14141 Re: badania w ramach funduszu 16.06.10, 20:27 mamawojtka-zapewniam Cię ,że taki profesjonalista jak pct3 zanim przepisze karton leków,skieruje Cię na podstawowe badania jakimi są morfologia,OB,badania ogólne moczu. Nie ma czegoś takiego jak pakiet badań diagnostycznych w NFZ. Lekarz pierwszego kontaktu może skierować Cię na szereg badań diagnostycznych w zależności od zgłaszanych dolegliwości!Na badania specjalistyczne skierowania tylko od specjalisty! Literalnie wszystkie badania są refundowane przez NFZ,w praktyce czyli w życiu róznie to bywa!Życzę dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: badania w ramach funduszu 16.06.10, 21:49 mmamawojtka napisała: > Na jakie badania kontrolne może skierować mnie lekarz pierwszego kontaktu w > ramach funduszu? Chciałabym sprawdzić stan swojego zdrowia zanim zacznę się > leczyć. Na takie, jakie uzna za potrzebne do rozpoznania Twojej choroby. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mmamawojtka Re: badania w ramach funduszu 17.06.10, 08:48 Dziękuję za odpowiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś