Dodaj do ulubionych

komisja lekarska

24.10.10, 20:55
Dotąd raczej nie chorowałam, ale ostatnio mam problemy z chodzeniem. Ortopeda stwierdził płaskostopie poprzeczne. Raczej nie chodziłam na obcasach. Mam to genetycznie. Prześwietlenie wykazało tworzenie się ostrogi na lewej stopie. Ból podczas chodzenia jest często nie do zniesienia. Czy taka dolegliwość, dodam, że nieuleczalna, może być powodem przyznania przez komisją lekarską niepełnosprawności? Nie mówię o rencie, czy jakimś dodatku. Chcę tylko uznania pewnej niepełnosprawności.
Obserwuj wątek
    • dradam121 Re: komisja lekarska 24.10.10, 21:32
      Czuje sie troche oszolomiony pytaniem.
      Schorzenie jest do leczenia i wyleczenia.
    • slav_ Re: komisja lekarska 25.10.10, 00:16
      Abstrahując od oczekiwań co do orzeczenia:

> ości? Nie mówię o rencie, czy jakimś dodatku.

To po co Ci "uznanie pewnej niepełnosprawności"?

>Chcę tylko uznania pewnej niepełnosprawności.

Z okładając absurdalną sytuacje ze uzyskasz takie orzeczenie wbrew pozorom to broń obosieczna. Mając orzeczoną "pewną niepełnosprawność" możesz mieć problemy ze znalezieniem pracy (jeśli orzeczenie nie zdyskwalifikuje Cie do pracy natomiast określi warunki w jakich powinnaś pracować - pracodawca może nie mieć możliwość ich spełnić więc Cie nie zatrudni). Świadczeń natomiast żadnych z powodu który opisujesz nie dostaniesz (a przynajmniej - nie powinnaś dostać).
      • cccykoria Re: komisja lekarska 25.10.10, 19:37
        Na płaskostopie poprzeczne wkładki do butów w sklepie ortop. Na ostrogi UD i inne, zalecany nieco wyższy bucik nie płaski:) ból odejdzie.Nie dziękuj ja tak z szczerego serca, po co masz iść i strzelić "buraka" na komisji..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka