Dodaj do ulubionych

Idą zmiany

18.09.15, 08:21

Diagnoza społeczna 2015: lekarze zarabiają najwięcej w Polsce
Ciekawe, bo choćby sędziowie zarabiają więcej.
Więc albo autorzy są upośledzeni, albo szykuje się grunt pod zmiany i trzeba wskazać "winnych". Obstawiam to drugie.

--
Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go.
Obserwuj wątek
    • klioes Re: Idą zmiany 18.09.15, 09:40
      Zabawne, ze w/g autorow tego "opracowania" i pani "redaktor" Wroblewskiej
      stomatolodzy to nie sa lekarze...
      Zastanawia brak nie tylko uwzglednienia zawodu sedziego, ale i np. wynagrodzen prokuratorow, poslow, menagerow, czlonkow rad nadzorczych, "osobowosci medialnych", "ekspertow" d/s spolecznych itd.

Zgadzam sie, to przygotowanie do nowej kampanii medialnej przeciwko lekarzom.
      • 0.9_procent Re: Idą zmiany 18.09.15, 10:02
        klioes napisał:

> Zastanawia brak nie tylko uwzglednienia zawodu sedziego, ale i np. wynagrodzen
        > prokuratorow, poslow, menagerow, czlonkow rad nadzorczych, "osobowosci medialn
        > ych", "ekspertow" d/s spolecznych itd.
        Dokładnie. Ja wziąłem pierwszy z brzegu przykład.

--
        • klioes Ciekawe jest tez to, ze... 18.09.15, 23:36
          ...nikt nie mysli o zarobkach takich np. pilkarzy.
          Osobiscie bardzo sie ciesze z tego co robi Robert Lewandowski.
          No ale dlaczego genielny lekarz NIE MOZE zarabiac przynajmniej tyle,
          co genialny pilkarz? Porownajmy jego los i los doktora G.

Kazdy, kto uczciwie przeanalizuje ten przyklad i sam jest uczciwy,
          powinien zostac smiertelnym wrogiem socjalizmu.
          • 0.9_procent Re: Ciekawe jest tez to, ze... 19.09.15, 16:04
            klioes napisał:

> ...nikt nie mysli o zarobkach takich np. pilkarzy.
            > Osobiscie bardzo sie ciesze z tego co robi Robert Lewandowski.
            > No ale dlaczego genielny lekarz NIE MOZE zarabiac przynajmniej tyle,
            > co genialny pilkarz? Porownajmy jego los i los doktora G.
            Nie trzeba Lewandowskiego. Przeciętny kopacz piłki zarabia znacznie więcej niż przeciętny lekarz. Ale nikomu to nie przeszkadza.

> Kazdy, kto uczciwie przeanalizuje ten przyklad i sam jest uczciwy,
            > powinien zostac smiertelnym wrogiem socjalizmu.
            Dokładnie. Tzw. "sprawiedliwość społeczna" polega głównie na tym, że pracowity ma utrzymywać lenia.

--
    • 0.9_procent Re: Idą zmiany 30.09.15, 18:36
      Świetny link a propos lekarzy.
      Dlaczego ? Bo świetnie pokazuje jak manipuluje się informacjami na temat lekarzy.
      W tytule "Lekarze apelują do senatu by nie przyjmował ustawy o zawodzie fizjoterapeuty", a z tekstu jasno wynika, że apelują by nie przyjmował ustawy w obecnym kształcie. Czyli nie tyle są przeciwni ustawie jako takiej, co są przeciwni temu, by fizjoterapeuci pracowali bez nadzoru lekarzy - delikatna różnica.
      A dlaczego? Choćby dlatego: Kamilę Skolimowską zabiła głupota lekarzy? można przeczytać w tabloidzie. Ale nie tylko w tabloidzie. W Wikipedii także można przeczytać lekarz nie rozpoznał wtedy zagrożenia, a zaordynowany przez niego masaż uruchomił zakrzep i doprowadził do zatoru - pogrubienie moje. Przypisów do tekstu jest 33 więc wydawałoby się, że to poważne źródło, nie?
      Co prawda lekarza w czasie zgrupowania w Portugalii nie było, co potwierdza sam ojciec - Ojciec mistrzyni podkreślił, że nie ma absolutnie żalu czy pretensji o to, że na zgrupowanie do Portugalii nie pojechał lekarz Byłem sportowcem i wiem dobrze, że w przypadku obozów, gdzie trenuje kilka osób, nigdy nie praktykowało się, aby jechał lekarz. Gdyby chcieć obstawić wszystkie zgrupowania, trzeba by zatrudnić armię lekarzy. ale kto by się tam detalami przejmował. Masażysta sam sobie zlecił masaż i go wykonał, ale winny kto? Lekarz, jak mogło by być inaczej? Nawet jeśli żadnego lekarza tam ne było.
      Wiesz, ja tam nie mam nic przeciwko temu, żeby fizjoterapeuci pracowali sobie sami, bez nadzoru. Tylko niech powikłania także leczą sobie sami, a nie odsyłają pacjentów do lekarzy, gdy coś pop.ieprzą.

--
    • hhesse Re: Idą zmiany 04.10.15, 20:48
      Jeśli średnie zarobki lekarzy w wysokości 5,5 tys na rękę są takie super i w ogóle szczyt szczytów, to ja nie mam pytań.
      Jest to zresztą bzdura, niezły informatyk (z całym szacunkiem dla tej profesji) może dostać ataku śmiechu na taką pensję. Podobnie jak powiedzmy średniego szczebla kierownik (a nawet i specjalista) w firmie farmaceutycznej.
      A tak BTW ile zarabiają "wybrańcy narodu"?
      • snajper55 Re: Idą zmiany 05.10.15, 12:14
        hhesse napisała:

> Jeśli średnie zarobki lekarzy w wysokości 5,5 tys na rękę są takie super i w og
        > óle szczyt szczytów, to ja nie mam pytań.
        > Jest to zresztą bzdura, niezły informatyk (z całym szacunkiem dla tej profesji)
        > może dostać ataku śmiechu na taką pensję. Podobnie jak powiedzmy średniego szc
        > zebla kierownik (a nawet i specjalista) w firmie farmaceutycznej.
        > A tak BTW ile zarabiają "wybrańcy narodu"?

Dlaczego porównujesz średnie zarobki lekarzy z zarobkami niezłego informatyka?

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka