Dodaj do ulubionych

Senatorium Zus pomoc

06.05.16, 07:27
Witam wlasnie wrocilem z senatorium zafundowanego z ZUS w ramach preferencji rentowej !
Wszytko ladnie pieknie dostalem od lekarza prowadzacego "niezdolnosc do pracy" w senatroim..( dokumentacje jak wiadomo wyslaja do ZUS)
Zasilek Konczy mi sie na koncu Maja ... I moje pytaie Brzmi..
Musze CZEKAC teraz na jakies wezwanie od orzecznika w ZUSIE czy po porstu musze kolejny raz skladac TE same papiery o w zasadzie nic procz senatorium sie nie zmienilo.

pomocy ;-)
Obserwuj wątek
    • m.lisowski1975 Re: Senatorium Zus pomoc 06.05.16, 11:20
      Jeśli kończy ci się okres zasiłkowy (zazwyczaj jest to 182 dni) a stan zdrowia nie pozwala na powrót do pracy, to składaj wniosek w ZUS o świadczenie rehabilitacyjne. Do wniosku musisz załączyć aktualne (nie starsze niż miesiąc) zaświadczenie o stanie zdrowia (druk N9 od swojego lekarza). ZUS wzywa na badanie do lekarza orzecznika. I to wszystko.
      • nova_gwiazda Re: Senatorium Zus pomoc 06.05.16, 11:52
        182 dni minęły w ubieglym roku bylem na zasilku reh. i teraz w senatroium ONi dokumentacje wysylaja do ZUS.. ja innych badan nie mam.. ostatnie z przed 3 miesiecy bo innej mozliwosci nie ma... skladanie znowu tej samej dokumentacji jest bez sensu bo to kropka w krope to samo wiec dlatego sie pytam. byc moze zle mnie pan zrozumial. .. Jasniej bedzie tak ze - bylem na zwolnieniu - dosstalem zasilek reh. wyslali mnie do senatorim - odbylem leczenie bez poprawy - ( 24 dni ) dokumentacja lekarza prowadzacego zostanie wyslana do ZUS... innej nie mam.. i czy ja musze cos jeszcze donosic ? czy czekac.. o to chodzi.
      • nova_gwiazda Re: Senatorium Zus pomoc 06.05.16, 12:06
        Swiaczenie Reh. juz mialem*i wlasnie w trakcie trwania Swiadczenia reh. zostalem skierowany do Sen. wczoraj wrrocilem i nie wiem co dalej w zusie baba nie wie a w sen. mowili ze mam czekac..
    • nova_gwiazda Re: Senatorium Zus pomoc 06.05.16, 13:16
      i bardizej mi chodzi o to co dalej po SKONCZENIU TURNUSU W SENATORIUM ;-) co dalej.. ? Oni wysylaja do ZUS papiery i ? i co dalej ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka