Dodaj do ulubionych

Znieczulenie u dentysty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:57
Chciałam zapytac jak to jest z tym znieczuleniem. Kiedys raz wzielam ale nie
pamietam za bardzo efektu. Chodzi o to ze strasznie sie boje isc do dentysty
bo dawno nei bylam- od jakiegos roku. Chcialabym wziac znieczulenie i
chcialabym sie Was zapytac czy wtedy kompletnie nic sie nie czuje? Nawet
jesli ubytek jest dosc gleboki?
Obserwuj wątek
    • Gość: zofia Re: Znieczulenie u dentysty IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.04.05, 12:35
      nic kompletnie się nie czuje !!! a szukaj więcej w wyszukiwarce na forum -ZDROWIE-
      • Gość: marcia Re: Znieczulenie u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:58
        Bo mi sie wlasnie wydawalo ze troche czulam bo dentystka od raz przystapila do
        borowania- ile musi odczekac aby zaczelo dzialac?
    • Gość: zdziw Re: Znieczulenie u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 08:35
      Znieczulenie?W ośrodku mnie wyśmiano,pomimo iż zadeklarowałam zapłatę, a
      poprosiłam o znieczulenie dla syna.Chyba,że mówisz o gab.prywatnym.
      • Gość: marcia Re: Znieczulenie u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:39
        wydaje mi sie ze i w takim i takim powinni dac znieczulenie.
      • jolachmiel Re: Znieczulenie u dentysty 28.04.05, 20:50
        Nie wszyscy dentyści chcą dawać znieczulenie, bo to wymaga od nich bardzo dużej
        precyzji podczas borowania. Przy znieczuleniu pacjent nic nie czuje, więc łatwo
        o uszkodzenie nerwu. Wolą gdy pacjent jęczy, bo wtedy wiedzą jak daleko jeszcze
        się mogą posunąć. Oczywiście świadczy to o ich niefachowości.
    • jolachmiel Re: Znieczulenie u dentysty 28.04.05, 20:46
      To nie ma znaczenia jaki jest ubytek. Wszystko zależy od środka
      znieczulającego. Jego działanie rozpoczyna się ok. 5-10 min. po podaniu.
      Dentysta powinien zrobić próbę czy boli zanim rozpocznie borowanie. Nie powinno
      czuć się bólu, natomiast można czuć dotyk.
      • Gość: marcia Re: Znieczulenie u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:43
        Wlasnie- syszalam tez ze dentysci rzadko czekaja bo sie im spieszy i od razu
        przystepuja do borowania, a wtedy prawie nie ma efektu.
    • Gość: mengele JESTEŚCIE ŚMIESZNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 02:16
      • Gość: Miśka Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:58
        Od 4 lat leczymy zęby w Klinice MEDORAN w Warszawie na Górcach. Wymieniłam
        kilkanaście plomb. Zawsze w znieczuleniu miejscowym. Leczymy się tam całą
        rodziną. Wreszcie wizyta u dentysty przestała być zmorą. Moja pani doktor też
        woli pracować w znieczuleniu, bo niespokojny pacjent utrudnia pracę. Kosztuje
        to 15 czy 20 zł więcej, nie pamiętam dokładnie. Mówię sobie,jestem tego warta.
        Niestety w ubezpieczalni od lat zębów leczyć się już nie da. Mam 53 lata i w
        każdym zębie poważne ubytki, wymieniane w życiu wiele razy. Wychodzi się co
        prawda z lekko krzywym uśmiechem, ale wraca on po godzinie kiedy mija
        znieczulenie i można się cieszyć z komfortu w ustach. Polecam. Nie musimy się
        już katować na własne życzenie. Zawsze można zmienić stomatologa. Miśka
        • mmeva Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNE 06.05.05, 00:42
          Moge prosić o nazwe ulicy? J
    • sparxx Re: Znieczulenie u dentysty 07.05.05, 23:47
      Czytam co tu piszecie i widzę, że wiele osób boi się nie tyle dentysty, co bólu.
      Człowiek to żywy organizm, nic nie czuje tylko wtedy, gdy jest nieprzytomny.
      Działanie znieczulenia odcina impuls bólu, ale to nadal Twoje ciało więc
      czujesz co Ci się robi(np. usunięcie zęba może być nieprzyjemne, choć
      bezbolesne).
      Pierwszy raz się spotykam z informacją o odmowie znieczulenia, a już
      rewelacje o "niefachowości" dentystów bo nie chcą znieczulać - no darujcie...
      Jeżeli lekarz odmawia czegoś, co pacjentowi przysługuje "jak psu buda" to można
      to zgłosić do NFZ-u. A przede wszystkim nauczmy się wymagać zamiast skarżyć na
      forum.
      Od lat pracuję z różnymi stomatologami i nie spotkałam się jeszcze z czymś
      takim. Może miałam szczęście, ale naprawdę nie wszyscy są tacy pazerni, żeby
      oszczędzać nawet na znieczuleniu.
      Pozdrawiam wszystkich i życzę odwagi podczas pierwszej wizyty, potem już nie
      będzie tak strasznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka