Dodaj do ulubionych

prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez leków

20.06.05, 20:43
kochani pacjenci wyjdżcie na ulice już czas.Prosże o to wszystkich
wyćwiczonych w bojach byłych lub przyszłych pacjentów -górników ,rolników (
vide samoobrona),kolejarzy oraz innych. Ja na to licze i czekam ze kiedyś to
runie dzięki WAM bo do tej pory to niestety dajecie się nabierać na
doniesienia gazetowych i telwizyjnych "szakali" jak to lekarze piją ,biorą
łapówki itp. A tymczasem nie macie leków ratujących życie,leczą was
przepracowani lekarze średnio po ok 350 godz/miesiąc -tak ja pracuję żeby
utrzymać dom . ja się dziwię że Wy jeszcze nie protestujecie bo przecież
najcenniejszą wartość -życie powierzacie w tak niepewny sposób.RODACY DO
DZIEŁA
Obserwuj wątek
    • tricolour Świetny pomysł... 20.06.05, 20:56
      ... tylko jakiś z pogranicza manipulacji.

Nie byłby nią, gdayby do manifestacji zachęcał pacjent, a nie lekarz...
      W każdym razie - pacjenci bronią swoich praw, a nie lekarskich - by była jasność.
      • kotwoj Re: Świetny pomysł... 20.06.05, 21:19
        Drogi Panie jestem lekarzem i moja żona również -razem tuż po zrobieniu
        specjalizacji jak Bóg da niestety wyjeżdzamy jak najdalej bo ile tak można żyć
        to jest przecież udręka zawodowa po tak ciężkich studiach i przy
        odpowiedzialnym zawodzie liczyliśmy na coś wiecej niż 8 złotych za godz
        dyżuru.to skandal i nich Pan nie pisze że Pan się dziwi.tylko kto tu
        zostanie....
        • tricolour Nie dziwię się... 20.06.05, 21:28
          ... że wyjeżdżacie Państwo tam, gdzie Was w końcu docenią. To zupełnie normalne.

Dziwiłem sie tylko Pana namowom. Bo co innego samemu protestować, a co innego
          namawiać innych. Może sie mylę, ale wyglada to tak, jakby pacjenci mieli
          strajkować w interesie lekarzy.
    • connie1 Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 21:07
      A czy nie jest prawem pacjenta ,zeby leczył go wypoczety lekarz wg . swojej
      najnowszej wiedzy i środków?
      • kotwoj Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 21:25
        oczywiście że się zgadzam ale jak w życiu będzie Pan musiał być operowany to
        życze szczerze żeby nie robił tego chirurg po ciezkiej nocy w miejskim
        pogotowiu lub na oddziele którą spędził nad stołem..Przypminam że w 99 %
        polskich szpitali lekarz po dyżurze nie może isć do domu tylko staje do
        operacji.SKANDAL!!!!!!!!!!!!!
        • marzenia11 Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 22:26
          ZGADZAM SIĘ! bardzo sie cieszyłam, że bylam operowana jako piewrsza-wprawdzie
          potem jako ostatnia (tego dnia) ale tu już niewiele czulam więc ok, poza tym
          lekarz świetny i mocno mu podskoczyła adrenalinka w związku z moim nagłym
          stanem.
          TA ILOŚĆ GODZIN PRACY NON STOP TO NAPRAWDĘ JAKIS HORROR.
          • kotwoj Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 22:32
            dziwię się bo drużnik po robocie idzie do domu strażak takze a doktor prosze
            bardzo nie zasuwa to mnie smieszy bo to chodzi przecież o zdrowie .ciekawe jak
            ktoś by policzył koszty błędów z przemęczenia.
            • marzenia11 Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 22:47
              A przepraszam, lekarz to nie pacjent? nie leczy się?
              Jesli nie to gratulacje-ale: do czasu, nikt niczego nie moze być pwenym i
              ciało kiedyś sie upomni o pomoc.
              Życzę zdrowia! (choc jak widać, nie muszę)

No chyba że to nie chodzi o zdrowie lekarzy to ok-ale wtedy będę pierwsza
              zabraniająca lekarzom korzystania z tego co się uda wywalczyć. A co.
    • gerbill Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 21:53
      ale beda jaja jak za kilka miesiecy okaze sie ze bez tych lekow ludzie nagle
      zdrowieja!!!

Pozwolcie ze zgadne: leki znajda sie w jakis sposob bo przeciez nie mozna
      pozwolic zeby sie zalamal rynek lekow.
      • Gość: Musia Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:23
        I pewnie tak będzie.
    • marzenia11 Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó 20.06.05, 22:22
      Ok. A może pójdziemy razem? Powaznie.
      • Gość: Położnik Re: prośba lekarza-Szpitale onkologiczne bez lekó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:59
        My już byliśmy nie raz,teraz wasza kolej, protest pacjentów,przeciw systemowi
        zabierajacemu wasze składki w zamian oferując same trudności,to może coś
        zmienić,dlaczego pacjent nie decyduje do kogo pójdzie i gdzie beda jego
        pieniadze?proste?na co właściwie ida pieniądze ze składek,jaki procent dociera
        do placówek ochrony zdrowia?Gdzie jest redaktor informatora dla pacjenta z roku
        1999,gdzie napisano"za wszelkie trudności w kontaktach lekarz pacjent wine
        ponosi lekarz",gdzie Pani minister Knysak zapewniająca w wigilię 1999 roku że
        teraz wszystko bedzie dobrze.Wyjazd 1000 lekarzy z kraju pociągnie za sobą
        10000 ich kolegów i kolezanek jest to siła wysysająca lekarzy z Polski podobnie
        jhak tornado.Cesi jednak coś zroboli i Estonia też Litwa sciąga naszych
        stomatologów z pasa przygranicznego,a my co ?bedziemy się lustrowac aż do końca
        aż skarzemy na wiezienie tego co przechodząc koło urzedu SB nie pierdnał
        ostentacyjnie znaczy że popierał system,schizophrenia,paranoja,depresja
        ogólnopolska.Głosujmy za zwiększeniem liczby posłów i senatorów żeby było
        więcej niż w całej Unii i USA razem wziętych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka