Dodaj do ulubionych

Do dentystów

04.10.05, 08:26
Ile naprawde kosztuje materiał na plombe światłoutwardzalna jesli w jednym
gabinecie plomba kosztuje 60 a w drugim 160 zł. Ile w tym narzutów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: odp.pacjenta IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.10.05, 11:34
      za zwykłe wypełnienie ,czyli oczyszczenie z próchnicy i cement
      swiatłoutwardzalny -50 zł do tego inne koszty np lecz.kanał.za kanał 50 zł,ale
      to mała mieścina więc i ceny małe ,myslę że jakoś wychodzą na swoje skoro
      pracują a pacjentów zawsze dość duzo.
    • Gość: stom Re: Do dentystów IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 04.10.05, 23:28
      koszt materialu to stosunkowo groszowy skladnik kosztow wizyty na ktora sklada
      sie m.in. koszt wynajecia lokalu+jego adaptacja+media (prad, telefon, woda)+
      koszt zakupu i eksploatacji sprzetu+pensja personelu+utylizacja odpadow
      medycznych+ uwaga! to cie moze zbulwersuje- wiedza lekarza i koszt jego
      wyksztalcenia oraz ksztalcenia podyplomowego.
      • Gość: ogidogi Re: Do dentystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:01
        Aleś Ty mondry. Koszt wykształcenia. A czy inni się nie kształcą? No chyba że
        wykształcenie stomatologa to wiedza tajemna. Pamiętaj że jak cię rozszyfruje
        jakiś hydraulik czy elektryk to też Ci powie "moje wykształcenie i wiedza
        kosztuje", 500 zl za wkręcenie żarówki.
        • Gość: optymistka Re: Do dentystów IP: *.katowice.pik-net.pl 05.10.05, 08:12
          Ale co Cię tak zdziwiło. Wiedza kosztuje. To normalne. I dotyczy to nie tylko
          zawodu lekarza.
        • Gość: optymistka Re: Do dentystów IP: *.katowice.pik-net.pl 05.10.05, 08:17
          No i ważna jest kwestia zdrowych proporcji. Większa wiedza, większa
          odpowiedzialność to większa kasa.
        • Gość: stom Re: Do dentystów IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 05.10.05, 08:29
          Na drugi raz idz do hydraulika, zeby Ci wyleczyl zeby.
        • slav_ Re: Do dentystów 05.10.05, 09:02
          Eletryk oczywiście może zażądać 500 zł za wkręcenie żarowki. Inne pytanie czy
          znajdzdzie chętnego aby tyle zapłacić. Wykształcenie stomatologa to nie wiedza
          tajemna i nie trzeba niczego "rozszyfrowywać" - moższ spojnie go nabyć (studia,
          praktyka, potem zainwestować w gabinet i sprzęt i leczyc tanio siebie/będzie
          trudno/ i swoją rodzinę). Żarowke samamu chyba jednak łatwiej wkręcić i wierz mi
          - to nie całkiem to samo.
      • przeciwcialo Re: Do dentystów 05.10.05, 08:20
        nie mam nic przeciwko zarabianiu przez stomatolga. Gośc sie uczył żeby
        zarabiac . Ja wybrałam inny kierunek na AM. Chodziło mi o czysto techniczna
        strone. Nie zazdroszcze zarobionej kasy choć fajnie kase miec. Dzięki za info.
        • Gość: nitka Re: Do dentystów IP: *.autocom.pl 06.10.05, 09:59
          >Gośc sie uczył żeby zarabiac
          gość się uczył,żeby leczyć zęby
          • przeciwcialo Re: Do dentystów 06.10.05, 10:02
            zarabiać na leczeniu zebów. Skrót myslowy. Nie robi tego przeciez charytatywnie
            tym bardziej w prywatnym gabinecie.
          • Gość: optymistka Re: Do dentystów IP: *.katowice.pik-net.pl 06.10.05, 10:05
            Wszyscy uczymy się, zdobywamy wykształecenie żeby zarabiać. Dlaczego miałoby to
            nie dotyczyć lekarzy.
            • Gość: nitka Re: Do dentystów IP: *.autocom.pl 06.10.05, 10:24
              >Ja wybrałam inny kierunek na AM.
              zgadzam się z Tobą optymistko w zupełności,że uczymy się po to żeby
              zarabiać.tylko post przeciwciała brzmi trochę tak:cel lekarskiego=misja,stomy=kasa.
              • przeciwcialo Re: Do dentystów 06.10.05, 10:31
                No nie przesadzaj. Ja nie mogłabym być dentysta dlatego studiowałam co innego.
                A zarabia kazdy medyk- mniej lub więcej. MI chodziło ile kosztuje materiał na
                plombe. O co tyle krzyku.
                • Gość: nitka Re: Do dentystów IP: *.autocom.pl 06.10.05, 11:01
                  o nic,tylko mam dość ciągłego "przepraszania" za to,że jako dentysta zarabiam
                  więcej.pozdrawiam:)
                  • przeciwcialo Re: Do dentystów 06.10.05, 11:17
                    a zarabiaj sobie. robisz to uczciwie. a przepraszac nie musisz. przeciez nie
                    kradniesz tylko pracujesz. pozdrawiam.
                    • Gość: stom Re: Do dentystów IP: *.gl.digi.pl 07.10.05, 00:38
                      1 litr bondu(materiał łączący ząb z wypełnieniem)- ok 30000 pln za
                      litr 1 kilogram materiału(mikrohybryda)-ok 20000 pln za kilogram
                      • Gość: pacjentka Re: Do dentystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:44
                        A czy cena plomby światłoutwardzanej jest zróżnicowana ze względu na jej
                        kolor/odcień, czy może nie ma to znaczenia?
                        • Gość: stom Re: Do dentystów IP: *.gl.digi.pl 07.10.05, 16:51
                          tak jest zależna, im lepsze oko-dobór koloru,im lepsza ręka-wypełnienie
                          odtwarzające anatomie zęba a nie lotnisko,im szczelniejsze wypełnienie ,im
                          więcej czasu i materiałw pomocniczych użytych -tym więcej pacjentów i wyższe
                          ceny.ilość zużytego materiału nie ma wpływu na honorarium dla lekarza.U mnie
                          pacjenci mają materiał za darmo-płacą tylko za mój
                          czas,wiedze,szkolenia,czynsz,zus,podatki,serwis ,amortyzacje sprzętu iwymianę
                          na nowy i takie tam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka