andaluzja4 30.10.05, 14:28 Jestem studentką medycyny. Jeszcze 4 lata przede mną. Czy sądzicie, że zmieni się coś w służbie zdrowia w Polsce? Czy już teraz przyłożyć się do nauki języków obcych - czy nadal w Europie będą potrzebować lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
connie1 Re: Pytanie studenta 30.10.05, 14:29 Na piewsze - nie , nie zmieni się . Na drugie i trzecie tak. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody lekarz Re: Pytanie studenta IP: *.acn.waw.pl 31.10.05, 11:19 > Jestem studentką medycyny. Jeszcze 4 lata przede mną. Czy sądzicie, że zmieni > się coś w służbie zdrowia w Polsce? Tak. Zmieni się na gorsze. Ładnych parę lat temu, kiedy sam byłem na II roku słyszałem, że gorzej już być nie może. Okazało się, że może. Teraz też nie jest jeszcze najgorzej. Są kraje, gdzie jest gorzej. A my nie równamy przecież do Europy czy Stanów czy bogatszych krajów afrykańskich i azjatyckich, a do tych najuboższych. > Czy już teraz przyłożyć się do nauki > języków obcych - czy nadal w Europie będą potrzebować lekarzy? Zawsze będą. Ucz się języka. Zresztą nie tylko w Europie zarobki lekarzy są wyższe niż w Polsce. Również np. w wielu krajach afrykańskich jest niedobór lekarzy a zarobki wyższe niż w Polsce. Przy niższych kosztach życia i wyższym prestiżu lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś