Dodaj do ulubionych

OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA !

IP: 212.160.153.* 27.10.02, 21:42
OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA !
Obserwuj wątek
    • Gość: sono Re: OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA ! IP: proxy / 217.96.45.* 28.10.02, 16:13
      ?
    • Gość: klara Re: OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA ! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 29.10.02, 10:14
      W wolnym kraju nie ma służących.
      • Gość: sono Re: OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA ! IP: proxy / 217.96.45.* 29.10.02, 18:43
        w wolnym kraju nie ma niewolnikow, a sluzacy to zawod, ktorego nikt nie musi
        wybierac jesli nie chce.
        • Gość: klara Re: OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA ! IP: 212.160.153.* 29.10.02, 22:04
          Gość portalu: sono napisał(a):

> w wolnym kraju nie ma niewolnikow, a sluzacy to zawod, ktorego nikt nie musi
          > wybierac jesli nie chce.

"Służba Zdrowia" pojęcie utworzone w PRL, równie nowoczesne co i skuteczne jak
          tamten twór. Trzeba się odciąć od sowieckiego modelu lecznictwa i takiegoż
          nazewnictwa.
          • Gość: sono Re: OCHRONA ZDROWIA NIE SŁUŻBA ZDROWIA ! IP: *.szpital.zamosc.tpnet.pl / 10.0.2.* 30.10.02, 19:38
            A jakie pojecia funkcjonja w innych krajach? Z tego co wiem to w Wielkiej
            Brytani i w USA funkcjonuje nazwa "Health Service" (choc moge sie mylic) co
            znaczy to samo. A zreszta jakie znaczenie ma nazwa? wazne by dobrze dzialala
            • Gość: klara Health Maintenance Org. in the US. IP: 212.160.153.* 30.10.02, 21:02
              Pomijam Anglię bo ich system jest fatalny, sami to zresztą przyznają.
              Służbę to można mieć w domu, jak Cię na to stać. Ja do moich pracowników nie
              zwracam się Panie Służący ale Pani X, Panie Y. Jak bym powiedział Panie Slużący
              to by mi związki zawodowe znowu chciały protestować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka