Dodaj do ulubionych

Tragedia w Katowicach

29.01.06, 17:20

Premier i minister zdrowia wzorowo oceniają działania służb ratowniczych i
medycznych. Personel szpitali spontancznie zjawił się na stanowiska pracy.
Jak zwykle, bo to przecież norma.
Obserwuj wątek
    • lealuc Re: Tragedia w Katowicach 29.01.06, 17:22
      Kaczor natomiast nawet nie zauważył istnienia takowych.
      Karetka była już w 4 minuty po zgłoszeniu wypadku. Bardzo sprawne mają na
      Śląsku pogotowie.
      • aloalo2001 Właśnie: Prezydent zapomiał, a Dornowi jest głupio 29.01.06, 17:42
        Dorn rzeczywiście wspomiał tylko o służbach ratowniczych.

Ludzie przyszli za darmo ratować ludzkie życie. Setki lekarzy operujących na
        salach operacyjnych, setki lekarzy diagnozujacych poszkodowanych, setki
        pielegniarek, setki magistrow biologii wykonujacych niezbedna diagnostykę.
        Co Pan na to Panie Prezydencie?
        Gdzie slowo dziekuje, bo o premii nie ma co marzyć
    • zubr_zalogowany Re: Tragedia w Katowicach 29.01.06, 17:24
      i o to chodzi
      skoro jest dobrze to znaczy ze jest dobrze
      • aloalo2001 Re: Tragedia w Katowicach 29.01.06, 17:26
        Z nasze strony jest bardzo dobrze, profesjonalnie i z poświęceniem.
        Dlaczego tylko nie ma nic w zamian?
        • zubr_zalogowany Re: Tragedia w Katowicach 29.01.06, 17:27
          bo powolanie, a jak nie to wojsko
          • Gość: anabel Re: Tragedia w Katowicach IP: 80.146.176.* 29.01.06, 17:36
            wlasnie ogladalam w TV (niemiecka) reportaz o lekarzu. Pracuje 8godzin
            dziennie, a potem ma 16godzin dyzuru! Malo tego, na dyzurze ma Izbe Przyjec pod
            opieka, nie ma czasu na herbate i zarabia tylko 2500euro netto! Przeciez to sa
            niezwykle ciezkie warunki pracy. O powolaniu nic nie bylo. To nie jest dowcip.
    • wedrowiec2 Re: Tragedia w Katowicach 29.01.06, 17:25
      Zaraz przeczytamy, ze PŁACĄ IM ZA TO!
      :(
    • Gość: Ślązak A nie w CHORZOWIE ???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:35
      Katowice i Chorzów to różne miejscowości.
      Ale widocznie dla goroli z warszawki to jedna prowincja.
      • snape82 Re: A nie w CHORZOWIE ???!!! 29.01.06, 17:39
        Gość portalu: Ślązak napisał(a):

> Katowice i Chorzów to różne miejscowości.
        > Ale widocznie dla goroli z warszawki to jedna prowincja.

Hala ta stoi na granicy Chorzowa i Katowic, dlatego są takie rozbieżności Ślązaku
    • Gość: Liliana Re: Tragedia w Katowicach IP: *.std.tsi.tychy.pl 29.01.06, 20:27
      A ja jestem zachwycona,Śląskimi lekarzami,powinniście Warszawiaki (i to się
      tyczy innych regionów Polski) się od nich uczyć,sama byłam pacjentką Urazówki w
      Piekarach i naprawdę jest tam profesjonalna opieka,nawet zobaczyłam dziś w TV
      swojego lekarza:)
      Wy tylko pieniądze,pieniądze,pieniadze ... chyba naprawdę nie wiecie co to jest
      powołanie.Ach szkoda mi Was strasznie,jesteście tacy zgorzkniali,do końca
      swojego nędznego życia będzięcie siedzieć na d.... i narzekać,zamiast zrobić
      coś dla Polski tak od siebie.
      • Gość: doc Re: Tragedia w Katowicach IP: *.salbis.net 29.01.06, 23:08
        > chyba naprawdę nie wiecie co to jest powołanie.

No wreszcie! Tak, nie wiemy i nie chcemy wiedzieć.
        Chcemy wykonywać zawód i nie słuchać już tych judymowych bzdur.
        Mam wrażenie, że tak myślała większość lekarzy którzy przybyli po tragedii do
        szpitali w Katowicach i sąsiednich miastach.
        Też bym tak zrobił na ich miejscu I NIE MA TO NIC WSPÓLNEGO Z POWOŁANIEM!!!!
      • Gość: optymistka Re: Tragedia w Katowicach IP: 83.238.168.* 30.01.06, 08:36
        A nie dopuszczasz myśli, że można być świetnym lekarzem i mówić o pieniądzach,
        domagać się przyzwoitych zarobków? Myślisz, że śląscy lekarze są zadowoleni ze
        swoich. Bo ja nie sądzę. Myślisz, że nie mówią o pieniądzach? Jedno nie
        wyklucza drugiego. Np. zdanie "mojego" lekarza (ze Śląska) jest identyczne jak
        lekarzy tutaj na forum (mieliśmy okazję pogadać sobie o pieniądzach, o sytuacji
        w służbie zdrowia), a zapewniam Cię, że jest świetnym lekarzem.

zamiast zrobić
        > coś dla Polski tak od siebie.

A co Ty robisz dla Polski tak od siebie?
        • Gość: Lava Re: Tragedia w Katowicach IP: *.sanetja.pl 31.01.06, 15:14
          Na Ślasku lekarze sa tacy jak wszedzie indziej i ludzie tez, tylko mentalność jest jakas odrożniająca. Tutaj ludzie sa bardziej zsolidaryzowane i nie mówie o tym wyłacznie w kontekście tej tragedi, ale życia codzinnego także. Wydaje mi sie ze mam spore porównanie. Może właśnie dzięki temu zrzyciu, "więzi", solidarności , pewnej "rodzinności" tego regionu ta akcja przebiegała tak sparwnie pod wieloma względami. Restauratorzy przywozili jedzenie, ludzie koce, termosy, chcieli wchodzic i pomogac - bez większych namysłów, przyjeżdzali zeby odwieść kogos do domu swoimi samochodami.
          Myśle ,ze jezeli mówi sie o "akcji ratowniczej" to w to wchodzi nierozłączna pochwała dla lekarzy i całego personelu medycznego od ratowników- po chirurgów!

O pieniądzach zawsze mówic można, mozna polemizowac co było spowodowanie "powołaniem" a co jego brakiem. Na szczeście nikt tutaj sumień lekarzy nie bedzie rozliczac, i dla mnie to przykre ze znowu nawet przy takiej tragedi ludzie którzy gdybają sobie czy sami poszli by od razu czy nie, mówią o zapłacie, premi i.d.t..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka