Gość: Daria IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.02.06, 19:30 Dlaczego nie reaguje Pan natychmiast na wszechobecne lapownictwo w sluzbie zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Pytanie do prof Religi Ministra Zdrowia IP: *.pro-internet.pl 13.02.06, 19:50 Moze jest zajęty piciem pewnych płynów...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Pytanie do prof Religi Ministra Zdrowia IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 20:19 ja mam teorię że łapownictwo powstrzymuje przed wyjazdem za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
maxima10 Re: Pytanie do prof Religi Ministra Zdrowia 13.02.06, 20:33 Gość portalu: aron napisał(a): > ja mam teorię że łapownictwo powstrzymuje przed wyjazdem za granicę. Nie wszyscy wyjada. Za granica tez nie je bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymenez Re: Pytanie do prof Religi Ministra Zdrowia IP: 83.16.165.* 13.02.06, 21:25 Czy wy nie rozumiecie, że łapownictwo to jedyny obecnie mechanizm spajający system opieki zdrowotnej w Polsce? Przecież planowe niedoszacowanie kosztów usług medycznych (jak każdych innych usług) doprowadza do degeneracji usługodawcy lub jego plajty. W służbie zdrowia na razie mamy to pierwsze. Łapówki nadają jakiś kierunek działań pracowników opieki zdrowotnej. Bez tego szpitale nie musiałyby sie zadłużać, kolejki byłyby niebotycznie długie, metody lecznicze z czasów średniowiecza. Łapówka daje bodziec. Dzięki niej wogóle się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: Pytanie do prof Religi Ministra Zdrowia IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.02.06, 00:24 To bardzo ciekawe, wręcz nowatorskie, spojrzenie na rolę łapówki w systemie. Obok artykułu Bukiela w "Służbie Zdrowia" jasno i prosto tłumaczącego to zjawisko społeczne - jest to na pewno temat do dyskusji. Czy pojazd zwany służbą zdrowia toczy się, bo napędza go: - łapówka - powołanie - NFZ? Kolejność nieprzypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Zbyszek! Nie odpowiadaj-ona ma Creuzfelda- Jacoba! 15.02.06, 02:21 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
maxima10 Re: Zbyszek! Nie odpowiadaj-ona ma Creuzfelda- Ja 15.02.06, 02:34 malkontent_jeden napisał: > n/t Sluchaj no ty pajacu...ty jestes lekarzem?! Szanuj sie troche to i bedziesz szanowany. A co ja mam its not your fucken business, you motherfucker! Odpowiedz Link Zgłoś