sithicus 24.08.07, 11:00 wiadomosci.onet.pl/1432748,2678,1,1,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg303 Re: Doktor omylnym jest 24.08.07, 12:12 Co do schorzeń kręgosłupa, zgadzam sie. Gdybym brała wszystkie zapisywane mi środki przeciwbólowe i NLP już dawno nie miałabym wątroby. Operację kręgoslupa proponowano mi kiedy małam 32 lata. Pomogło mi coś zupełnie innego. Czasem warto być niezdyscyplinowanym pacjentem. Miałam też kiedyś cystę na jajniku do natychmiastowego zabiegu( na polecenie lekarza oznaczono mi poziom markerów nowotworowych) Mam też fotkę tej strasznej, trójdzielnej cysty o przekroju 65 mm. Odczekałam 6 miesięcy( wiem, że to nierozsądne, cysta nie dawała żadnych objawów) poszłam do innego ginekologa. Usg było bz. Cała rzecz działa się trzy lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
sithicus Re: Doktor omylnym jest 24.08.07, 13:48 A ja zwróciłem uwagę na co innego. Operacja usztywniająca - 20 tys. $ Operacja krążka międzykręgowego - 5 tys. $ Skierowanie chorego na gimnastykę leczniczą 200 $ Czyli te pieniądze otrzymuje chirurg. Ciekawe ile dostaje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marie_ann Re: Doktor omylnym jest 24.08.07, 14:35 Sithicus, jestes rozbrajajaco szczery. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Doktor omylnym jest 24.08.07, 18:44 sithicus rozpoznaje się to co się opłaca liczb operacji kregosłupa w polsce zwiększyła się w ostatnich latach w opini neurologów wiele z tych operacji jest nieuzasadnionych niemniej pequnia non olet stąd w wiekszości krajów prowadzs isę standarty , aby oceniać pracę lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Pecunia non olet 25.08.07, 02:39 > niemniej pequnia non olet chyba raczej peCunia :) A co do mylnych diagnoz: Mialam kiedys okropne bole twarzy, ktore wygladaly jak bole nerwu trojdzielnego.Srodki przeciwbolowe nie pomagaly. Lekarz przepisal lek przeciwpadaczkowy, ktorym sie takie stany leczy. I tyz nic! Wiec sugeruje, ze to moze od zeba, i ze pojde do mojego dentysty, zeby mi zrobil rtg. On na to: co on tam zobaczy na takim zdjeciu jak pudelko zapalek ! Poszlam jednak. Na zdjeciu wyszedl stan zapalny wokol zeba. Dostalam antybiotyk. Wyszlo na moje, po dwoch dniach brania antybiotyku bol zniknal. Klopot tylko byl z lekiem p/padaczkowym, ktorego nie mozna odstawic z dnia na dzien... Aha, i jeszcze kiedys nie chcial mi uwierzyc gdy mu powiedzialam przez telefon, ze moje, bodajze wtedy 6-letnie, dziecko ma moim zdaniem polpasiec. Byla to bardzo lekka postac, zaledwie swedzaca. Potwierdzil moja diagnoze gdy sie u niego pojawilysmy i nawet zrobil kilka zdjec do swojej dokumentacji medycznej, bo sa to nader rzadkie przypadki wystepujace wylacznie u dzieci, ktore chorowaly na ospe w bardzo mlodym wieku (moja miala 18 miesiecy). A poza tym to doprawdy nie moge sie na mojego GP uskarzac :) Pzdr PS Dla waszej informacji : koszt wizyty u mojego GP - krotka $60 (zwrot $25), dluga $90 (zwrot chyba $55) Odpowiedz Link Zgłoś