andnow2 14.11.07, 21:00 wiadomosci.wp.pl/kat,38994,statp,R2xvYmFsLm5ldC5wbA%3D%3D,wid,8909540,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seniorita15 Re: Kilka słów o dobrych lekarzach 14.11.07, 21:35 >andnow2:no popatrz ,a myslalam,ze jestes przypadkiem straconym i ze potrafisz tylko sensacyjno - negatywne przypadki z dzialalnosci sluzby zdrowia wyciagac.Zdziwilbys sie ,ile takich uratowanych seps zarowno dzieciecych jak i doroslych maja na koncie tu piszacy ,tylko jakos w prasie o tym nie slychac.Trzeba czasami umiec czytac miedzy wierszami.Krowa ,ktora ryczy malo mleka daje.Nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu w tym zawodzie jest ludzi naprawde dobrych i wykwalifikowanych.Niestety gina w tlumie krzykaczy i tych innych.I prawie nigdy o nich w prasie sie nie pisze.Czytales o jakims lekarzu z Pcimia Dolnego,ze pomimo kiepkich mozliwosci sprzetowych zrobil swietna robote i wykazal sie duza wiedza?Wiem ,ze odpowiedz brzmi nie.A wiesz dlaczego?Bo po pierwsze o Pcimiu Dolnym sie nie pisze.Jesli juz rzadko cos dobrego o sluzbie zdrowia to musi to byc poziom kliniki uniwersyteckiej,bo oni maja sile przebicia do prasy.Po drugie Judym jest uzywany jako argument tylko w odniesieniu do zanizania pensji lekarskich ,co jest z gruntu falszywe ,bo ani on biedny nie byl,ani nie o tym byla ta ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
andnow2 aż się prosi uwaga o "czytaniu ze zrozumieniem", 14.11.07, 22:06 seniorita15 napisała: > >andnow2:no popatrz ,a myslalam,ze jestes przypadkiem straconym i ze potrafisz tylko sensacyjno - negatywne przypadki z dzialalnosci sluzby zdrowia wyciagac. ...." ale nie będę odbierał pierwszeństwa Obs2 w posługiwaniu się tym "Jego" argumentem. Natomiast zupełnie serio, to chyba nie czytałaś albo przeoczyłaś moje posty w obronie generała Podgórskiego, dr Chrapusty, no i wreszcie wiele innych moich postów o podziwie i pochwałach za granicą dla kunsztu polskich lekarzy. Nawet w wątkach internetowych, ale również we wszystkich pismach procesowych w sprawie Huberta podkreślałem wielokrotnie uznanie i podziw dla Zespołu Szpitala na Szaserów, X Wojskowego Szpitala Klinicznego w Bydgoszczy i wielu innych ośrodków, gdzie uratowano życie Huberta i dano mu szansę powrotu do normalności. Coby nie zarzucono mi "spamowania", oszczędzę sobie mozolnego wyszukiwania stosownych linków celem zamieszczenia ich tutaj w charakterze dowodu prawdziwości powyższych stwierdzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: aż się prosi uwaga o "czytaniu ze zrozumienie 14.11.07, 22:49 andnow artykuł jest kiepsko przygotowany po pierwsze piszący nie rozróżnia rzoun od posocznicy po drugie nie jest problemem wyciągnąć dziecko czy dorosłego z ciężkiej neurinfekcji warunek - musi odpowiednio szybko być włączone leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
andnow2 z Twoich określeń zrozumiałem tylko "szybko" 14.11.07, 23:36 aelithe napisał: > andnow > > artykuł jest kiepsko przygotowany > po pierwsze piszący nie rozróżnia rzoun od posocznicy > po drugie nie jest problemem wyciągnąć dziecko czy dorosłego z > ciężkiej neurinfekcji > warunek - musi odpowiednio szybko być włączone leczenie Jako nie lekarz też nie odróżniam "rzoun" od "posocznicy". Powiem więcej o posocznicy co nieco ostatnio czytałem i słyszałem, ale co to jest rzoun w ogóle nie mam zielonego pojęcia. No i chyba w zasadzie mogę z tym żyć, bo jako przeciętny śmiertelnik, jeśli miałbym jakikolwiek kłopot z obrzękiem gardła, popędziłbym czym prędzej do lekarza zawierzyć mu, i to "szybko" swój problem. Natomiast w zamian oczekiwałbym od niego wyrozumiałości, gdybym nie daj Boże nie odróżnił "zwykłego" przeziębienia od posocznicy, czy też może jakiegoś tam "rzounu". Natomiast niestety z mojej kilkumiesięcznej obecności na tym forum odnoszę wrażenie, że z tą wyrozumiałością u braci lekarskiej, przynajmniej tej aktywnej na forum, jest - ku memu zatroskaniu - coraz trudniej. I to mnie martwi. Ale nie tracę nadziei, że ta, obecna na forum "próbka" społeczności lekarskiej, tytułująca mnie i mi podobnych potencjalnych pacjentów "niczego nie pojmującą chołotą" nie jest reprezentatywna dla polskiego środowiska lekarskiego. Zresztą potwierdzają to moje skromne, dotychczasowe doświadczenia z kontaktów z lekarzami "w realu" i tylko dlatego nie tracę resztek nadziei na pomoc w potrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: z Twoich określeń zrozumiałem tylko "szybko" 20.11.07, 18:07 rzoun ropne zapalenie ośrodkowego układu nerowego nie wiem czy rozumiesz coś z terminu posocznica skoro sam twórca wpsólczesnej teorii posocznicy mówi, że większość profesjonalistów nie rozumie czym jest ten zespół chorobowy Odpowiedz Link Zgłoś
andnow2 oczywiście, że nie rozumiem, 20.11.07, 19:22 aelithe napisał: > rzoun ropne zapalenie ośrodkowego układu nerowego > > nie wiem czy rozumiesz coś z terminu posocznica skoro sam twórca > wpsólczesnej teorii posocznicy mówi, że większość profesjonalistów > nie rozumie czym jest ten zespół chorobowy a kolejne wypadki sepsy przekonały mnie w przeświadczeniu, że w razie wątpliwości będę pędził do lekarza, choćby było to 5 minut przed Wigilią, czy też innym ważnym świętem. Odpowiedz Link Zgłoś