cccykoria 05.11.08, 09:33 nad pewna "rzecza" Czy kobieta powinna klaniac sie pierwsza Panu dr? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga_luisa Re: Od dawna zastanawiam sie 05.11.08, 10:46 Jeśli pan doktor jest uprzejmy i Ciebie pamięta, zapewne ukłoni się pierwszy. Jeśli jednak nie pamięta, a może nie pamiętać wszystkich pacjentek - spokojnie możesz to zrobić pierwsza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Od dawna zastanawiam sie 05.11.08, 12:31 Ale problem w tym ,ze chodzi o tych ktorzy mnie znaja. Jest ich kilku i postanowilam nigdy wiecej ,ze nie uklonie sie im pierwsza:D Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Od dawna zastanawiam sie 05.11.08, 13:00 Nigdy nie robią tego pierwsi? Też bym się na Twoim miejscu obraziła ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Od dawna zastanawiam sie 06.11.08, 10:57 maga_luisa napisała: > Nigdy nie robią tego pierwsi? > Też bym się na Twoim miejscu obraziła ;-))) A tam ,odrazu obrazila:D Pan dr ,ktory czeka na uklon ze strony kobiety, kojarzy mi sie ,jaki On wazny itp Koniec i kropka -nie klaniam sie:D Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: Od dawna zastanawiam sie 06.11.08, 12:13 Będziesz miała zdrowszy kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
yorik Re: Od dawna zastanawiam sie 05.11.08, 13:17 LOL:) A w ramach poszerzenia protestu - czy zaniechasz mycia się na 2 dni przed wizytą? y. Odpowiedz Link Zgłoś
liton ty to masz problemy życiowe.. 05.11.08, 15:23 tylko pozazdrościć (zwłaszcza jak się przegląda ich historię) Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: ty to masz problemy życiowe.. 06.11.08, 11:13 liton napisał: > tylko pozazdrościć (zwłaszcza jak się przegląda ich historię) Nie nazwalabym tego problem zyciowym.Czesto tak bywa ,ze czlowiek nie wie jak zachowac sie w danej sytuacji(czy to wypada ,czy nie)- kazdemu sie zdarza . Odpowiedz Link Zgłoś
vlad A może pamięta cię "od innej strony"? 06.11.08, 18:40 Ja się często łapię na tym , ze nie kojarzę kobitek pozdrawiających mnie na ulicy ( jak rozpoznaję to pozdrawiam pierwszy, taki grzeczny doc ze mnie, mama mnie tego nauczyła ;-)) ). niektorzy mają ułomna pamięc do twarzy - ja się do tych zaliczam- a niektórzy pamiętają pacjentki z okoliczności zupelnie innych niż spotkanie na ulicy czy w innych okolicznościach towarzyskich. Na oddziale widać zmęczoną , bladą , niewyspaną kobitkę , czasem nieżle rozczochraną ( 12 godzin na porodowce może zmienić wygląd mocno a tu idzie wylaszczona diva niepodobna do pani Ziuty z porodówki sprzed roku. Miej więcej tolerancji cccykoria Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re:Vlad zgadzam sie z Toba 07.11.08, 10:48 Nie chodzi mi o to ,ze ma klaniac mi sie dr ,u ktorego bylam raz ,czy dwa razy.To oczywiste ,ze nie pamieta. Piszac ,mialam na mysli dr z ktorym razem pracowalam kupe lat. Nagle amnezji dostal i ciagle wyczekuje na uklon z mojej strony. Dotyczy to rowniez innych zawodow. Inna sytuacja Znam zasady ,choc wydaje mi sie ze znam Ostatnio bedac u dyrektora uklonilam sie podalam reke ,przedstawilam sie itd Mily grzeczny itd Bedac u drugiego wchodzac ,zrobilam to samo ,ale reki mi nie podal -wiecie jak sie czulam -a jakiego BURAKA strzelilam:D Niemily wrecz chamski,nie tylko jest to moje zdanie ,ale rowniez calego personelu. Jestem tolerancyjna "do bolu":D Odpowiedz Link Zgłoś
vlad Re:Vlad zgadzam sie z Toba 07.11.08, 16:24 To to dr zasługuje na tytuł buraka. Natomiast dyrektor, który tak się zachowuje powinien pamiętać, że dyrektorem się bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Od dawna zastanawiam sie 06.11.08, 19:39 kłania się osobom , które się zna lekarz nie jest w stanie zapamiętać tysięcy pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
extorris Re: Od dawna zastanawiam sie 06.11.08, 20:18 chyba najbardziej typowym przykladem lekarza, ktory nie klania sie swoim pacjentom na ulicy jest dermatolog nie trzeba tlumaczyc dlaczego... generalnie wielu lekarzy uwaza, ze dla pacjenta nie zawsze jest to komfortowe, aby upubliczniac swoja znajomosc z lekarzem, znajomosc ktora moze wskazywac na jego problemy zdrowotne dla zachowania dyskrecji wielu lekarzy nie poznaje swoich pacjentow w miejscach publicznych inni z kolei uwazaja, ze poza relacja czysto profesjonalna, zadna inna nie istnieje, wiec nie poznaja pacjentow poza wlasnym gabinetem Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: Od dawna zastanawiam sie 06.11.08, 22:07 chyba Was zaskoczę, prawidłowo to jest tak: to kobieta kłania się mężczyznom, oni się jedynie odkłaniają; starszy młodszemu; przełożony pracownikowi; ważniejszy mniej ważnemu. Chodzi o to, że to osoba "wyższa" decyduje komu się ukłonić a komu nie, a ta druga jest zaszczycana ukłonem i z szacunkiem się odkłania. Co zrobić jak zachodzą kombinacje powyższych "układów", np. mijają się kobieta z młodszym mężczyzną, ale jej szefem? Kto jest ważniejszy w relacji pacjent-lekarz? Kwestia wyczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re :extorris 07.11.08, 10:53 Tos mnie zasrzelil:D Jedna z osob ,ktora lubie i klaniamy sie na ulicy jest wlasnie Pani dermatolog -super babka ,skromna i zawsze moge liczyc ,ze przyjmnie bez kolejki-nie zebym byla nachalna. Pozostale sprawy o ktorych piszesz -moze racja ,nie pomyslalam o tym ,chociaz nie do konca Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Od dawna zastanawiam sie 07.11.08, 11:13 extorris napisał: > chyba najbardziej typowym przykladem lekarza, ktory nie klania sie swoim > pacjentom na ulicy jest dermatolog > nie trzeba tlumaczyc dlaczego... A nie psychiatra ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus W ramach weekendowej rozrywki 07.11.08, 11:38 Piosenka tych, ktorym raczej nie nalezy podawac dloni... au.youtube.com/watch?v=_N0w2rORwSc Odpowiedz Link Zgłoś
poloznik-gin Re: W ramach weekendowej rozrywki 07.11.08, 13:09 Pan kłania się Pani ,niezależnie od wieku Pani,starszemu facetowi i zwierzchnikowi też,zawsze ten ,kto gdzieś wchodzi,winda,pokój,taxi itp.Buraków sądzących że jest inaczej, serdecznie pozdrawiam i kłaniam się nisko,tak żeby nie widzieć ich "twarzy" ,żeby dnia sobie nie popsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
m.algorzatka Re: W ramach weekendowej rozrywki 08.11.08, 16:26 A instrukcja pt. >jak poslugiwac sie nozem i widelcem< tez potrzebna? Hmmm...rozumiem dlaczego >Borat< jest w pewnym sensie symbolem kultury wschodnio europejskiej. -- "We are such stuff as dreams are made on." Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: W ramach weekendowej rozrywki 08.11.08, 17:17 Malgosiu ,alez prosze bardzo ,jezeli nie zrobi to Tobie problemu. Ostatnio zaproszona bylam przez znajomych do restauracji i zastanowilo mnie to ,dlaczego tak patrza na mnie? Jadlam kurczaka "rekami" ,czyzby o to chodzilo?:))))) Dla mnie wstyd - to krasc i z d.py spasc:D Odpowiedz Link Zgłoś