Dodaj do ulubionych

Cynicy z Gazety

IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:51
Dziś w dodatku Łódzkim gazety wyczytałem taką opinię dwóch panów sprawców
wiodącego artykułu. Brzmi ona mniej więcej tak, Nigdy nie oskarżaliśmy
wszystkich lekarzy o opisane w artykule praktyki ,(nawet średnio uważny
czytelnik to zauważy). Panowie Redaktorzy !! Cynizm wasz jest na kosmiczną
miarę . Litości . Kto czyta uważnie waszą gazetę ? Jak tłuszcza ją czyta to
wystarczy do odpowiedzi reakcja tzw. społeczeństwa i np. większośc opinii na
tym forum . Doskonale o tym wiecie. Z resztą po co, jesli tacy jesteście siebie
pewni tak dokladnie przed jego ukazaniem sprawdzaliście treść pod kątem
prawnym ?? Ja cierpliwie poczekam na wyroki sądowe dla lekarzy morderców i
handlarzy zwłokami. Tylko, czy was te wyroki będą jeszcze interesowały?? Mogę
wam tylko pogratulować pomysłu i realizacji. Efekt zamierzony przeszedł chyba
oczekiwania - wyrobiło sie nazwiska, nakład wzrósł. A problemy pacjentów to wy
macie (rzeczywiste problemy)głęboko pod plecami.Zyczę dalszego rozwoju. :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: tulku Re: Cynicy z Gazety IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 23:57
      Oczywiście najwiekszymi cynikami są dziennikarze, prawda? Lekarze to sami
      wspaniali ludzie, którzy z poświęcenia nie śpią tylko leczą i leczą i byloby
      wspaniale, gdyby nie te wredne pismaki, co to zasnąć nie mogą tylko kombinują
      komu następnemu do garnka nasrać, co? Otóż nie wątpię, że są wspaniali lekarze,
      myśle, że jest ich nawet ok 50 %, ale w tym zawodzie jest też sporo zwyczajnch
      hien, które w zasadzie nadają się tylko do tego by otrzymać dożywotni zakaz
      wykonywania zawodu - jednak nie słyszałem o tym, by kogoś w Polsce, w
      odróżnieniu od zagranicy to spotkało...A chcesz przykładu kryminalnych działań
      Panów Lekkarzy? Przeczytaj mój post w Medice!!!! Cura te ipsum!!! na tej stronie
      • Gość: Cynik Re: Cynicy z Gazety IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 03:45
        Gość portalu: tulku napisał(a):

> Oczywiście najwiekszymi cynikami są dziennikarze, prawda? Lekarze to sami
        > wspaniali ludzie, którzy z poświęcenia nie śpią tylko leczą i leczą i byloby
        > wspaniale, gdyby nie te wredne pismaki, co to zasnąć nie mogą tylko kombinują
        > komu następnemu do garnka nasrać, co? Otóż nie wątpię, że są wspaniali lekarze,
        >
        > myśle, że jest ich nawet ok 50 %, ale w tym zawodzie jest też sporo zwyczajnch
        > hien, które w zasadzie nadają się tylko do tego by otrzymać dożywotni zakaz
        > wykonywania zawodu - jednak nie słyszałem o tym, by kogoś w Polsce, w
        > odróżnieniu od zagranicy to spotkało...A chcesz przykładu kryminalnych działań
        > Panów Lekkarzy? Przeczytaj mój post w Medice!!!! Cura te ipsum!!! na tej stroni
        > e

Coś chyba nie zrozumiałeś zmojej wypowiedzi. troche to przykre i powoduje ,że
        opadają ręce. To ,że wśród lekarzy są hieny i psychopaci to oczywiste, tak jak są
        w każdym środowisku. Jednak Gazete kompletnie nie interesuja oczywiste problemy
        tego środowiska i jego patologie. Nośny jest tylko temat o handlu zwłokami
        (serio? czy może jak po paru dniach się bąka nieśmiało między wierszami ,że inf.
        o zwłokach i o mordowaniu pacjentów ( o tym coraz ciszej )W ochronie zdrowia jest
        tyle oczywistych i o wiele bardziej istotnych problemów. Tylko,że są mniej nośne
        medialnie lub poruszyły by parę grup zbyt mocnych i mogących sprawić trocha
        problemów. Zawsze lepiej wtedy napisać to co napisano i lud ma igrzyska. Mało kto
        wtedy pomyśli,że wszystko się wali, brak pieniędzy,pomysłu i woli by cos
        poprawić.Kazdego dnia umiera dużo więcej chorych z powodu
        ignorancji "reformatorów" niż ktokolwiek jest w stanie sobie to wyobrazić ale te
        zgony są o wiele mniej spektakularne. Napisałem "cynicy" bo nie sądzę by Panowie
        ci choć troche o tym nie wiedzieli.Zawsze łatwiej napisac o synu Pana prof
        Religi, na pierwszej stronie ,zaraz obok artykułu o mordercach i wszystko fajnie
        wygląda. troska gazety o zdrowie społeczństwa aż kapie z papieru.Tylko ,że
        metoda ta to eksperyment i nie wiele wskazuje ,że w dobrym kierunku. Czas
        pokaże.Czy ktoś jeszczę pamięta o "WALCE" mediów o tzw. PREPARAT TOŁPY ???
        Gdzie są dzis Ci Pismacy którzy wtedy obwiniali całe środowisko medyczne o
        kontestowanie genialnego Pana Profesora Tołpę ?? A czy ktoś policzył ilu
        śmiertelnie chorych na raka zaufało "pismakom" i porzuciło leczenie
        onkologiczne ???? To jest liczba dużo większa niż sie komukolwiek może wydawać .
        Jednak medialnie juz zupełnie nie interesująca. CISZEJ NA TA TRUMNĄ BO SĄ
        NASTEPNE. Jestem lekarzem i niestety jak widze poziom i kierunek tej dyskusji w
        Portalu gazety to można sie załamać. Tak jak w każdym wątku medycznym .
        Obowiązkowo dodam by nie być napadniętym znowu za złe intencje - SĄ WŚRÓD NAS
        LUDZIE KTORZY ZUPEŁNIE POMYLILI SIĘ Z POWOŁANIEM,IGNORANCI,CHAMY,ŁAPÓWKARZE I
        JACY TAM JESZCZE. TYLKO ,ŻE DYSKUSJA TA JESLI BĘDZIE NADAL SZLA W TYM KIERUNKU
        NIC NIE DA BO DAC NIE MOŻE.kAŻDE ŚRODOWISKO JESLI PUBLICZNIE BĘDZIE NAPIETNOWANE
        JAKO ŻRÓDŁO WSZELKIEGO ZŁA - ZAMYKA SIE I BĘDZIE SIĘ BRONIĆ. a CI KTÓRZY BY
        CHCIELI COS ZMIENIĆ BĘDĄ SIEDZIEĆ CICHO BO NIE WIDZĄ PO DRUGIEJ STRONIE NIKOGO Z
        KIM MOŻ NA BY ROZSĄDNIE POROZUMIEC I COS PRÓBOWAĆ ROBIC. Co do kryminalnych
        nastepstw działań lekarzy to proszę , bardzo prosze Cie o to jak znasz takie , to
        zgłos to na policje, prokuraturę. Innego sposobu nie ma. Inaczej zawsze ktos może
        napisac ,że to gatki o jednaj pani co to innej pani itp.Aha , jeszcze co do wątku
        co to się zagranicą wyrabia z karaniem lekarzy. Jestes tego taki pewien ? Ja
        nie. Co nie znaczy, że wiem ,że pod tym względem jest w wielu krajach lepiej i
        bardzo chcialbym by u nas tez tak było. Ja sie takiej weryfikacji nie boję.
    • Gość: betka Re: Cynicy z Gazety IP: *.mnc.pl 03.02.02, 19:18
      popieram cynika; łatwo jest zniszczyć człowieka, czy grupę spełeczna, zawodową;
      szkoda tylko, że to Lodzianie opluli Lodz, i cała Polska kolejny raz za sprawą
      mlodych pismaków pozbawionych wyobraźni (bo to prawda, że sprawa ich przerosła)
      miasto to postrzega jak najgorzej; niestety rozgłos nadany tej sprawie jest
      szkodliwy;
      • Gość: zip Re: Cynicy z Gazety IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.02.02, 04:16
        Dokladnie jest jak pisze Cynik w drugim poscie - media mialy pożywkę, teraz
        obawiają się, że nie wyjdzie z tego afera aż taka, jak by chcialy i już
        zaczynają się artykuły podważające pracę sądów w tej sprawie - bo ośmieliły
        się kogoś wypuścić na wolność... I trzeba napisać w GW - nie: kolejni
        aresztowani, a: kolejni zwolnieni... a to niestety podważa wiarygodność GW...
        oj, podważa :)
        Jestem ciekaw, jak się GW wytłumaczy z tytułów w gazecie typu: 'Kiedy zarzut
        zbrodni?' jezeli okaze się, że z pavulonem była wielka ściema...
        Zresztą nieważne - ja już przestałem GW kupować, mój ojciec, jako bardziej
        doświadczony, nie robi tego od dawna :) jak widać, każdy musi w życiu zmądrzeć.
        Trzymajcie się.
        Zip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka