22-23-x 31.08.09, 14:37 forum.gazeta.pl/forum/w,22,99649988,99649988,jak_namowic_na_operacje_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andnow2 bogatszy o wystąpienia lekaszy na tym forum,uważam 31.08.09, 16:44 22-23-x napisała: > > forum.gazeta.pl/forum/w,22,99649988,99649988,jak_namowic_na_operacje_.html że ona nie może mówić prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
barabara6 Re: bogatszy o wystąpienia lekaszy na tym forum,u 01.09.09, 19:16 Andow napisał: "bogatszy o wystąpienia lekaszy na tym forum, uważam że że ona nie może mówić prawdę" Chyba powinno być: bogatszy o wystąpienia lekarzy na tym forum uważam, że ona nie może mówić prawdy albo: uważam, że ona mówi prawdę Andow! czy to gramatyka tak bardzo się zmnieniła od czasu gdy zdałem maturę, czy też jest to wymyślna figura stylistyczna zawierająca w sobie zaowalowaną sugestię dotyczącą twojej rzeczywistej opinii na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re:hehe barabara 01.09.09, 20:15 ale andnow zrobil Ciebie w bambuko, mysle ze to bylo celowe:) panie psorze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re:hehe barabara 01.09.09, 21:58 cccykoria napisała: > ale andnow zrobil Ciebie w bambuko, mysle ze to bylo > celowe:) panie psorze:-) Kogo robią w bambuko wszyscy piszący z błędami ortograficznymi, niegramatycznie, niezrozumiale ? No tak, pewnie czytających. No to zrobię teraz w bambuko cccykorię. Lekarze mimo chcieli zarabiać ale więcej właśnie nie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re:hehe barabara 02.09.09, 09:34 snajper55 napisał: > cccykoria napisała: > > > ale andnow zrobil Ciebie w bambuko, mysle ze to bylo > > celowe:) panie psorze:-) > > Kogo robią w bambuko wszyscy piszący z błędami ortograficznymi, niegramatycznie > , > niezrozumiale ? No tak, pewnie czytających. > > No to zrobię teraz w bambuko cccykorię. > > Lekarze mimo chcieli zarabiać ale więcej właśnie nie. > > S. :) Mnie mozesz robic :) ja z tych mniej wyksztalconych:) Odpowiedz Link Zgłoś
andnow2 zabrakło "nie" przed "mówić", no i oczywiście 02.09.09, 10:16 barabara6 napisał: > Andow! > czy to gramatyka tak bardzo się zmnieniła od czasu gdy zdałem > maturę, czy też jest to wymyślna figura stylistyczna zawierająca w > sobie zaowalowaną sugestię dotyczącą twojej rzeczywistej opinii na > ten temat? wkradło się "s" zamiast "r" w "lekarzy". Co do przypadku wyrazu "prawda", to nie jestem pewien, czy popełniłem błąd, bo skoro mówi się: "mówić prawdę", to chyba i może być: "nie może nie mówić prawdę", jakkolwiek dla ucha z pewnością lepiej może i zabrzmiałoby: "nie może nie mówić prawdy". Natomiast ustosunkowując się do meritum, to byłoby oczywiście lepiej, gdyby winda w obecności osób trzecich nie stanowiła miejsca narad lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1951b barabara6, jak chcesz kogoś pouczać to 02.09.09, 23:15 przynajmniej napisz jego nick poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Czy ona klamie? 02.09.09, 00:43 lekarz zawsze powienien uważac co mówi publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ona klamie? 02.09.09, 11:05 aelithe napisał: > lekarz zawsze powienien uważac co mówi publicznie Dlaczego wyróżniać lekarza ? Czy inni nie powinni ? Na przykład prawnik lub ksiądz ? Dziennikarz lub polityk ? Urzędnik lub pokojówka ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
extorris Re: Czy ona klamie? 02.09.09, 19:09 bo takie zachowanie lekarzy moze byc bardziej szkodliwe z drugiej strony, z opisu wynika, ze osoba o takiej konstrukcji psychicznej mogla falszywie zinterpretowac dowolna rozmowe, dotyczaca na przyklad pielegniarki, studenta, czy innego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ona klamie? 02.09.09, 20:35 extorris napisał: > bo takie zachowanie lekarzy moze byc bardziej szkodliwe Nie demonizujmy pozycji lekarza. Będę się upierać, że takie zachowanie prawnika czy księdza może być tak samo a nawet bardziej szkodliwe. > z drugiej strony, z opisu wynika, ze osoba o takiej konstrukcji psychicznej > mogla falszywie zinterpretowac dowolna rozmowe, dotyczaca na przyklad > pielegniarki, studenta, czy innego lekarza A to jest oczywiście całkiem prawdopodobne. No bo z kogo może żartować lekarz ? Tylko z pacjenta. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
1951b Re: Czy ona klamie? 02.09.09, 23:02 1. czy ona kłamie? Oj kłamie i to okrutnie. Osoba o "takiej" konstrukcji psychicznej może fałszywie zinterpretować dowolną rozmowę, to jest przecież oczywiste. 2. pozycja lekarza? No właśnie nie demonizujmy pozycji lekarza. Zwłaszcza, że pozycja lekarza jest równa pozycji pokojówki :) 3. czyje nieodpowiedzialne zachowanie jest szkodliwe? Zdecydowanie najbardziej szkodliwe jest zachowanie prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś