Dodaj do ulubionych

Raport CBOS o zdradzie

29.07.11, 07:27
Raport CBOS o zdradzie

wyborcza.pl/1,75478,10019975,Co_czwarty_Polak_zdradza__ale_za_to_przelotnie.html
Obserwuj wątek
    • enith Re: Raport CBOS o zdradzie 29.07.11, 15:50
      Trudno mi uwierzyć w te 25%. Mam wrażenie, że odsetek zdradzających jest znacznie wyższy, ale cóż można wywnioskować z odpowiedzi np. mężczyzn, którzy korzystając z usług prostytutek, nie traktują tego nawet w kategorii zdrady. Jestem pewna, że i inne formy zdrady nie zostały w ogóle przez ankietowanych wzięte pod uwagę. Z moim obserwacji wynika, że większość małżeństw doświadcza zdrady lub się o takową ociera. Rozumiem zresztą, że ankieta dotyczyła zdrady wyłącznie fizycznej (bo taką w miarę łatwo zdefiniować), pomijając zdradę emocjonalną, czyli głębokie uczuciowe zaangażowanie poza legalnym związkiem (co dla mnie też jest formą zdrady). No, ale ten drugi rodzaj niewierności pewnie jeszcze trudniej byłoby zbadać, niż zdradę fizyczną.
      Zaskoczyły mnie dane o "trwałości" romansów. Znakomita większość to przelotne miłostki, skoki w bok, jak się domyślam. Wniosek z tego taki, że panie na tym forum są w mniejszości, bo jednak ich romanse mają jakieś tam cechy trwałości. Jestem zresztą ciekawa, ilu respondentów jednorazowych skoków w bok w ogóle nie uznała za zdradę, zwłaszcza tych, które na jaw nie wyszły (też większość, wg artykułu). Coś na zasadzie: co było, a nie jest, nie pisze sie w rejestr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka