lukas8383 06.03.19, 10:40 Witam. Mam mieszkanie od kilku dni z małym balkonem. Może ktoś by mógł podzielić się nadwyżkami nasion cebulek roślin domowych?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Nowy miłośnik 15.03.19, 20:21 trochę późno na cebulowe, o tej porze roku już kiełkują. Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: Nowy miłośnik 18.03.19, 07:37 Mieczyki, dalie, canna itp u mnie wciąż w piwnicy, w skrzynkach z piaskiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Nowy miłośnik 18.03.19, 10:30 donmarek napisał: > Mieczyki, dalie, canna itp u mnie wciąż w piwnicy, w skrzynkach z piaskiem ;-) > To nie są cebulowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: Nowy miłośnik 19.03.19, 07:54 Nie jestem z wykształcenia biologiem, ale od zawsze kupowałem i sadziłem, potem jesienią wykopywałem i przechowywałem do wiosny CEBULKI wymienionych przeze mnie roślin. ps dowolny sklep - tak internetowy jak i tradycyjny - sprzedaje CEBULKI wymienionych przeze mnie kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Nowy miłośnik 19.03.19, 10:27 donmarek napisał: > Nie jestem z wykształcenia biologiem, ale od zawsze kupowałem i sadziłem, potem > jesienią wykopywałem i przechowywałem do wiosny CEBULKI wymienionych przeze mn > ie roślin. > ps > dowolny sklep - tak internetowy jak i tradycyjny - sprzedaje CEBULKI wymieniony > ch przeze mnie kwiatów. > Zmartwię Cię, nawet gdyby jakiś sklep sprzedawał cebulki w/w roślin, to nadal są to bulwy. Poszukaj sobie różnicy i w wyglądzie i budowie bulw i cebulek. Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Re: Nowy miłośnik 17.03.19, 14:14 Cebulkowe w doniczkach kupisz teraz w kwiaciarniach, ogrodniczych lub supermarketach. Do domu tylko hiacynty, tulipany ewentualnie szafirki inne błyskawicznie przekwitają za ciepło im. Odpowiedz Link Zgłoś