Dodaj do ulubionych

Nowy miłośnik

06.03.19, 10:40
Witam. Mam mieszkanie od kilku dni z małym balkonem. Może ktoś by mógł podzielić się nadwyżkami nasion cebulek roślin domowych??
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Nowy miłośnik 15.03.19, 20:21
      trochę późno na cebulowe, o tej porze roku już kiełkują.
      • donmarek Re: Nowy miłośnik 18.03.19, 07:37
        Mieczyki, dalie, canna itp u mnie wciąż w piwnicy, w skrzynkach z piaskiem ;-)
        • wadera3 Re: Nowy miłośnik 18.03.19, 10:30
          donmarek napisał:

> Mieczyki, dalie, canna itp u mnie wciąż w piwnicy, w skrzynkach z piaskiem ;-)
          >

To nie są cebulowe :)
          • donmarek Re: Nowy miłośnik 19.03.19, 07:54
            Nie jestem z wykształcenia biologiem, ale od zawsze kupowałem i sadziłem, potem jesienią wykopywałem i przechowywałem do wiosny CEBULKI wymienionych przeze mnie roślin.
            ps
            dowolny sklep - tak internetowy jak i tradycyjny - sprzedaje CEBULKI wymienionych przeze mnie kwiatów.
            • wadera3 Re: Nowy miłośnik 19.03.19, 10:27
              donmarek napisał:

> Nie jestem z wykształcenia biologiem, ale od zawsze kupowałem i sadziłem, potem
              > jesienią wykopywałem i przechowywałem do wiosny CEBULKI wymienionych przeze mn
              > ie roślin.
              > ps
              > dowolny sklep - tak internetowy jak i tradycyjny - sprzedaje CEBULKI wymieniony
              > ch przeze mnie kwiatów.
              >

Zmartwię Cię, nawet gdyby jakiś sklep sprzedawał cebulki w/w roślin, to nadal są to bulwy. Poszukaj sobie różnicy i w wyglądzie i budowie bulw i cebulek.
    • apersona Re: Nowy miłośnik 17.03.19, 14:14
      Cebulkowe w doniczkach kupisz teraz w kwiaciarniach, ogrodniczych lub supermarketach. Do domu tylko hiacynty, tulipany ewentualnie szafirki inne błyskawicznie przekwitają za ciepło im.
    • edyta.grosik1 Re: Nowy miłośnik 21.03.19, 13:10
      Jakie miasto?
    • krokodyl11111 Re: Nowy miłośnik 29.03.19, 01:58
      a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka