amok914 08.11.08, 20:13 Witam Dostałam w prezencie storczyka ale kompletnie nie wiem jak sie nim zajmowac wiec prosze kogos doswiadczonego o rade ile razy go podlewac jaka lubi teperature.ma on duze białe kwiaty i podłuzne waskie liscie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Storczyk 10.11.08, 14:31 pewnie chodzi o ten rodzaj storczyka pl.wikipedia.org/wiki/Falenopsis, nie jest skomplikowany w obsludze, nalezy przestrzegac tylko kilku zasad a bedzie kwitl praktycznie bez konca z krotkim przerwami na wyrosniecie nowej lodygi z kwiatami. moja mama ma taki nieustajaco kwitnacy storczyk chyba od 8 lat :) a tutaj instrukcja obslugi: www.storczyki.org.pl/zrodla/Kwiaty/falenopsis_jf.html i suplement jezeli chodzi o przesadzanie, zamiast kombinowac sklad podloza lepiej nabyc gotowe w sklepie ogrodniczym ale to dopiero za jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Storczyk 10.11.08, 14:35 niestety link na Wikipedie nie otwiera sie tak jak powinien sprobuj wklepac w wyszukiwarke Phalaenopsis, powinnas znalezc Odpowiedz Link Zgłoś