Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kobe 81 Bryant

24.01.06, 00:07
    No cóż, teraz tylko pozostaje gonić Wilta. Gratulacje :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: OLO próbowaliśmy odcinać go od piłki niższymi obrońcam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 00:18
        i, a on i tak zdobywał punkty... moze i laikiem jestem w koszykówce
        profesjonalnej ale nawet z amatorskiego doswiadczenia wiem że to wyższy rywal
        sprawia wiecej problemu od niższego...
        • Gość: takija Re: próbowaliśmy odcinać go od piłki niższymi obr IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 24.01.06, 02:13
          tak, wysocy sprawiaja problemy przy rzucani, ale niscy zawodnicy sa szybsi i
          potrafia lepiej kryc "od pilki", czyli ograniczaja teoretycznie liczbe podan do
          danego zawodnika a co w konsekfencji powinno sprawic, ze inni zawodnicy rzucaja
          wiecej a zawodnik kryty "od pilki" mam mniej okazji i teoretycznie jak ja
          dostaje powinien to byc dalszy rzut. Ale co sie czesto dzieje w takiej sytuacji
          taki zawodnik poptostu ustawia sie na tak zwanego centra i gra blisko od kosza,
          co utrudnia tym malym krycie. Jak wysoki kryje to sprawia, ze rzuty sa
          trudniejsze bo trzeba uwazac na bloki, ale wysocy sa latwiejsi
          do"wymanewrowania" bo zregoly sa wolniejsi. Czyli to jest decyzja trenera co
          chce zrobic zeby spowolnic danego gracza, ale w wypadku Kobiego to jest bardzo
          ciezkie. Podwajanie i potrajanie tez zadko skutkuje, szczegolnie teraz przy
          nowych regulach, bo obronca nie moze uzywac zbytnio swych rak na obwodzie itd.
          Mam nadzieje,ze troche wyjasnilem rozumowanie trenera Raptors.
        • Gość: Michal Re: próbowaliśmy odcinać go od piłki niższymi obr IP: *.ict.pwr.wroc.pl 31.01.06, 14:27
          Jak jedstes laikiem, to sie nie odzywaj, bo pojenia nie masz otym, co mowisz.
          "Wer keine Ahnung hat, soll die Klappe halten"
      • jpp 666ty mecz w karierze 24.01.06, 01:07
        Mecz z Toronto był 666tym meczem seznou zasadniczego w karierze Kobiego. Mały
        hołd? Ojciec Dyrektor sobie zapamięta... www.darthrydzyk.com
        • Gość: Typer Szatański wynik :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 07:35
          hehe Ojciec Director moe coś podejrzewać :)
          ___
          Bonus w Betandwin! Wpłać depozyt a zostanie on podwojony!
          Promocja w Expekt! Postawa zakłasd za 100zł i obojetnie czy trafisz czy nie twoja stówa zostanie ci zwrócona!
          bukmacherzy.250free.com
          • Gość: zatroskany a w tabeli Clippers nadal przed Lakers IP: 195.20.110.* 24.01.06, 09:07
            najlepsze jest to jak po latach marazmu i mega
            defensywnego stylu gry, wreszcie się coś dzieje
            wyniki po 60, 50, 40 pkt to już nie wypadek przy pracy
            a to 81pkt Bryanta czy 300 pkt Sonics - PHX to małe ostrzeżenie
            żeby z NBA nie zrobić cyrku..
            Kiedyś poziom był wyrównany teraz jest sporo zespołów którym
            James, McGrady, Bryant spokojnie rzucić po 50pkt
            nie ma wybitnych obrońców na dystansie co mnie osobiście dziwi..
            • Gość: kilo Re: a w tabeli Clippers nadal przed Lakers IP: *.warszawa / *.crowley.pl 24.01.06, 13:28
              Chyba zapominasz, że wprowadzono zmiany w przepisach i zawodnicy zaczynaja z
              tego korzystać. Gdyby w czasach Michaela Jordana gwizdany był hand checking to
              stówka by padła.
              • Gość: Fipek Re: a w tabeli Clippers nadal przed Lakers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:53
                Jasne :)
                A poza tym, zobaczymy, ile punktów Kobi rzuci w playoffach takiemu San Antonio,
                nie jakimś tam leszczom.
                O ile Lakers do p.o. się dostaną ;-P
                • Gość: zatroskany Re: a w tabeli Clippers nadal przed Lakers IP: 195.20.110.* 24.01.06, 14:29
                  wiem pisałem o tym wczoraj jak rekord padł..
                  porównywanie 81 Kobe do 63 Jordana w meczu z
                  Boston jak koleś był drugi rok w NBA i krył go
                  Danny Ainge po prostu nie ma sensu..
                  Kobe w tym wieku powinien robić coś w kierunku budowy
                  zespołu a ten jełop chce pobić pewnie Jordanowską średnią
                  37,1pkt.. z tym że Jordan jak dorastał rzucał mniej Kobe
                  na odwrót Jordan zdobywał tytuły z akompaniamentem Pippena
                  Kobe sam był akompaniamentem Shaqa - teraz jest w wieku w którym
                  tamci jako liderzy wygrywali play - off on do play off pewnie
                  się nie załapie ..
      • Gość: Arek z Kalisza Re: Kobe 81 Bryant IP: *.wpia.uw.edu.pl 24.01.06, 15:52
        Oczywiście można powiedzieć że Toronto ma fatalna obrone i w ogóle kiepsko gra,
        można też powiedzieć że tak na prawde to Lakersi maja tylko Bryanta (Odom od
        przejścia do L.A gra fatalnie)i że właściwie cała gra Lakers jest ustawiona pod
        niego, można dodać że może on oddawać najwięcej rzutów w lidze więc..., można
        jeżeli nie lubi się Lakersów i samego Byanta, tak jak je na przykład, ale
        trzeba być jednocześnie skończonym idiotą (a ja do takich się nie zaliczaam)
        żeby nie stwierdzić że Bryant dokonał wyczyny historycznego fenomenalnego i
        dlatego tak właśnie twierdzę. dlaczego ? chociażbydlatego że poprzedni rekord
        Wilta jest z poprzednirj epoki, wedy koszykówka NBA była zupełni inna, i
        koszykówka też była zupełnie inna zawodnicy byli po prostu kiepscy a Wilt był
        niezły i wysoki więc wystarczyło podać mu piłkę a on przestawiał każdego centra
        pod koszem jak zbędny mebel i rzucał kosze, a właściwie wkładał piłkę do kosza
        niemal na stojąco. Fakt że takiego wyczynu dokonał obrońca, sprawia że już dziś
        powinien on dołączyć do panteonu sław.. i tak go nie lubię, jestem kibicem
        Miami
      • Gość: qaz Re: Kobe 81 Bryant IP: *.fachmont.com 26.01.06, 12:24
        Co to 81 punktow?? Chuck Noris wygralby kazdy mecz zdobywajac wszystkie punkty
        dla obu druzyn i bijac wszystkie rekordy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka