Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 01:20
    Czytam wasze posty na temat rzekomego braku obiektywizmu GW wobec Lecha i ręce
    opadają... To już nie wolno krytykować klubu i jego działaczy? To już nie wolno
    krytykować zachowań kibiców? Czy aby media mogły liczyć na Waszą łaskę, muszą
    pisać o Lechu dobrze, podlizując się władzom klubu i kibicom? Dla Was
    jakakolwiek próba obiektywnej, czyli pozbawionej nadmiernego entuzjazmu i
    bałwochwalczości, relacji z życia klubu urasta do rangi zdrady. Zdrady klubu,
    miasta i całego regionu.
    Musicie wiedzieć, że nie będzie tak jak Wy chcecie. Gazety mogą pisać to co
    chcą i będą pisały o tym, co ludzi naprawdę interesuje. Jeśli artykuły w prasie
    spowodują, że kilka osób nie pójdzie w sobotę na Lecha - i w ten sposób uniknie
    nieprzyjemnych widowisk, krwi, butelek, chamstwa - to znaczy, że media
    spełniają swoją rolę. No ale jeśli komuś wystarcza dodatek "Kolejorz" z Gazety
    Poznańskiej - to już trudno, taka osoba jest mentalnie w dawnym systemie, który
    określał jedyną i słuszną linię we wszystkich dziedzinach życia.
    Na zakończenie taka refleksja: dziś katowani są ludzie rzucający butelkami,
    jutro atakowani będą kibice druzyn przyjednych, a pojutrze - ci, którzy nie są
    wystarczająco gorliwi w dopingu. Ja chciałem iść na mecz z Górnikiem Łęczna,
    pokibicować drużynie z regionu, z którego się wywodzę... Ale musiałbym wziąść
    broń, aby czuć się bezpiecznie, na tym "najbezpieczniejszym stadionie w Polsce".
    Obserwuj wątek
      • Gość: ktos Re: Fanatyzm IP: *.icpnet.pl 19.10.01, 01:51
        Absolutnie sie z Toba zgadzam-niech Ci wszyscy fanatyczni kibice pomysla o
        tym,co robia.Tutaj chodzi o zwyklych ludzi....a wy nie jestescie "pepkiem
        swiata".Swoja droga zabaraniajac gazecie pisac o tym,co sie dzieje na stadionie
        jest zalosne ....a Wy????Nie mozna was nazwac PRAWDZIWYMI KIBICAMI!!!!!! nie
        mam slow
        • Gość: poznan Re: Fanatyzm IP: *.prodigy.net.mx 19.10.01, 04:26
          po zebach mozna dostac wszedzie, na kazdym stadionie! Ludzie wyluzujcie nie
          jest tak zle! Oczywiscie kazdemu sie sni ze ochrona bedzie super, beda kamery,
          bedzie grzecznie i wesolo! A prawda jest ze ci fani po paru piwach jak zostana
          wkur.. to wtedy sa grozni! A jak ich sie zostawi to i mozna z nimi sie smiac :)
          • Gość: MaciejK Re: Fanatyzm IP: *.radio-merkury.poznan.pl 19.10.01, 06:54
            Fanatyczny to jest upór GW w rozdmuchiwaniu incydentu godny duzo lepszej sprawy.
            Zwróćcie uwagę Szanowni Przedmówcy ze o to zabierającym tu głos Kibicom Lecha
            chodzi. Również jestem dziennikarzem i nie od wczoraj i tez nie mam ochoty by
            ktoś zamykał mi usta ale...
            Na ponad 20 tysięcy świetnie bawiących się ludzi znalazło się kilku idiotów
            rzucajacych butelkami - zostali najprawdopodobniej (nie widziałem z bliska a
            anonimowym listom nie wierzę) zbyt ostro potraktowani ale to byli debile mogacy
            narazić klub(czytaj wszystkich kibiców) nie tylko na utratę mozliwości
            ogladania reprezentacji ale i meczów ligowych(gdyby butelka trafiła podbroznego
            takie mogły być konsekwencje). Ale według Gazety ów debil jest nieslusznie
            potraktowany i powinien trafić pod sad gdzie sprawe by umorzono ze względu na
            małą szkodliwość spoleczną i na pewno wpłynęlo by to na przyszłą postawę owego
            debila.
            Tylko dlatego budzi postawa GW złość kibiców ze szuka taniej sensacji kosztem
            Lecha bo PROBLEM BYŁ NIEWSPÓŁMIERNY DO SPOSOBU JEGO PRZEDSTAWIENIA.
            A ze dzialanie GW przynosi efekty to widac po liście Kamila, ktory
            niepofatygowal się jeszcze na Bułgarską a juz uważa że potrzeba tam przychodzić
            uzbrojonym...zgroza...
            A pomyśleć ze ja od 3 lat chodzę na mecze z rodziną i nigdzie w Poznaniu nie
            czuję się tak bezpiecznie jak na Bułgarskiej...
            • Gość: misza Re: Fanatyzm IP: *.elite.com.pl 19.10.01, 07:56
              Zgodnie z poglądem MaciejK i innych na tym forum podkreślam. Nie chodzi o to,że
              Gazeta poruszyła problem. Mogła go jednak, zgodnie ze swoja misją
              zasygnalizować- reszta w rękach Zarządu. Tymczasem przedstawiła to tak, że
              kolega Kamil juz myśli,że na Lechu dzieją się jakieś dantejskie sceny, krew,
              chamstwo. Na 20 tysięcy ludzi znalazło się kilku bandytów..., a tu afera jakby
              nie wiem co. No i proszę, to samo tłumaczyłem zastępcy red. nacz. Gazety. Nie
              chodzi o poruszenie problemu, ale o sposób przedstawienia. Ludzie!!! na Lechu
              nie ma żadnych ganiających po sektorach grup osiłkó, którzy leja kogo popadnie,
              nie ma żadnego rozlewu krwi. To jedno z najbezpieczniejszych miejsc w
              Poznaniu!!!!Kamil, dziecko, przyjdź na mecz popatrz o co chodzi, a później
              wypisuj bzdury.
              • Gość: Camara Re: Fanatyzm IP: 217.96.35.* 19.10.01, 08:26
                Kamilu drogi;
                Ja, chcąc dyskutowac o uprawie manioku w Paragwaju postarałbym się dogłębnie
                poznać temat, przesledzic materialy źródlowe, zapoznać z literaturą i
                oczywiście udać się do Paragwaju i troche tego manioku zasiać, zobaczyć,
                dotknąć, zjeść.
                Zadnej z ww. rzeczy nie zrobilem, więc o manioku w Paragwaju to byloby na tyle.
                Slyszalem, prawie widzialem - bo juz mialem tam jechac, ale jednak nie
                pojechalem - iz w ŁĘCZNEJ po ulicy biegają świnie o ryjach tapirów, pożerające
                co wolniejszych osobnikow rasy ludzkiej. Na szczescie dowiedzialem się o tym
                tuż przed wyjazdem do tego miasta i dzięki Bogu jednak tam nie pojechalem.
                A te swinie dalej tam biegają, pożeraja co się da i na dodatek tubylcy bardzo
                je sobie chwalą. Straszne nieprawda? Co za sodomeria i gomeria.
                Panie Kamilu, jest Pan w stanie polemizować z przedstawioną tezą o
                tapiropodobnych stworach w ŁĘCZNEJ?
                Nie ?
                A dlaczego?
                Ano dla tego samego nie polemizuję z Twoim wpisem powyzej.
                Pozdrawiam.
                Stłamszony, okrwawiony, bojący sie swojego cienia i jamnika ( a co tu dopiero
                gadac o pit bullach) kibic LECHA - Camara.
                • Gość: GOGO P-ń Re: Fanatyzm IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 10:06
                  Camara popieram też słyszałem o tych świniach z ryjami tapirów ale tam nie
                  byłem, gdy bym tam musiał jechać to uzbroiłbym się po zęby (np. dwie sztuki
                  broni myśliwskiej itp.), a najlepiej omijać Łęczną łukiem 50 km od granic
                  Łęcznej.
                  Czy REDAKCJA GW może to zrelacjonować podobno po mieście latają zakrwawieni
                  ludzie?
        • Gość: Radost Re: Fanatyzm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 10:26
          Gość portalu: ktos napisał(a):

> Absolutnie sie z Toba zgadzam-niech Ci wszyscy fanatyczni kibice pomysla o
          > tym,co robia.Tutaj chodzi o zwyklych ludzi....a wy nie jestescie "pepkiem
          > swiata".Swoja droga zabaraniajac gazecie pisac o tym,co sie dzieje na stadionie
          >
          > jest zalosne ....a Wy????Nie mozna was nazwac PRAWDZIWYMI KIBICAMI!!!!!! nie
          > mam slow

Za PRAWDZIWYMI KIBICAMI MOZNA NAZWAC TYCH CO RZUCAJA BUTELKAMI! A NAWET TYCH CO
          NI CHODZA NA MECZE! Zalosny jest TWoj wpis jak i Kamila!
          Nie byl a pisze esej na temat meczu....
          A co do fantyzmu?hmmm....fanatykami sa chyba ludzie GW ktorzy od rana do wieczora
          tropia afery na podstawie listow (ktore chyba sami pisali)....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka