Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    06.12.06, 09:05
    Dziś i jutro nasze narodowe reprezentacje wylatują na rozpoczynające się w
    weekend Mistrzostwa Europy. Najwyższa pora, aby założyć wątek na forum "celem
    w nim umieszczania" postów związanych z występami naszych curlerów w Bazylei.
    Na początek dla wszystkich Biało-Czerwonych: trzymam kciuki i życzę Dobrej Gry!
    Obserwuj wątek
      • niedoszly.islandczyk Re: ME2006, Program Eurosportu 06.12.06, 09:41
        Oj, dobrej gry... Wyobrażacie sobie co by się działo gdyby nasi curlerzy
        odnieśli sukces - na przykładzie siatkarzy ;)

Co się stało z kobiecą rep. Kazachstanu, że ich nie ma i na ich miejsce
        wskoczyła Polska?

PROGRAM EUROSPORTU

Sobota 9 grudnia : 23:55

Niedziela 10 grudnia : 17:45

Poniedziałek 11 grudnia : 08:00; 17:15

Wtorek 12 grudnia : 08:00

Środa 13 grudnia: 08:00; 16:30; 23:30

Czwartek 14 grudnia 07:30

Piątek 15 grudnia: 08:00; 15:30

Sobota 16 grudnia: 14:30

Niedziela 17 grudnia: 07:30

wszystko na jedynce, wydaje mi się, że jakoś mało tego ale się tak wszystko
        ponakładało - igrzyska azji, jakiś snocker, pływanie
        • msfmcc Re: ME2006 06.12.06, 11:06
          Chłopaki już polecieli, my się pakujemy ;-)))
          Trzymajcie kciuki za nas wszystkich - przydadzą się na pewno!
          Pozdr.
          M.
          • wisieneczka1 Re: ME2006 06.12.06, 12:07
            a czego się życzy przed zawodami? połamania szczotek, potłuczenia kamieni? ;P

nie wiem, w każdym razie kciuki trzymac będę, powodzenia!
            • krzychbe Re: ME2006 06.12.06, 17:09
              Do boju Polsko-o-o!!!
              • hopp-schwiiz Re: ME2006 06.12.06, 19:30
                POLSKA!!! BIAŁO CZERWONI!!!
                życzę wam popękania kamieni, porysowania lodu, podklejania teflonu od butów i
                powypadania padów ze szczotek :D

a w sobotę na Eurosporcie nie jest czasem o 20 ?? tak pisało na stronoe ECF
                • curling_girl Re: ME2006 06.12.06, 19:33
                  Z mojej strony również dołączam się do życzeń. Grajcie na najwyższym poziomie i
                  dajcie z siebie wszystko. Kto wygra mecz? -POLSKA!
                • msfmcc Re: ME2006 06.12.06, 21:08
                  Życz mi wszystkiego tylko nie odklejenia teflonu od butów! pliiiiiizzzz ;-)))
                  Moje buty ledwo żyją po ostatnich miesiącach, mam nadzieję, że wytrzymają tę
                  ostatnią przeprawę ;-))
                • niedoszly.islandczyk Re: ME2006 06.12.06, 22:45
                  To ja już nie wiem, ja brał to z tego programu co eurosport ma na swojej
                  stronie,

a jak już jesteśmy przy niej to ja przedchwilą otwieram a tu na górze jakieś
                  kamienie, wielki napis curling i logo wcf, aż miło na duszy się zrobiło... ;)
                  ---

do życzeń dorzucę wyniki meczów jak na teledysku anteki norberg z
                  hammerfallem ;)
        • smok.ondri Re: ME2006, Program Eurosportu 06.12.06, 20:58
          gl & hf ;)
        • niedoszly.islandczyk Re: ME2006, Program Eurosportu 07.12.06, 18:29
          pfff... do wszystkich godzin podanych przezemnie trza dodać GODZINĘ bo się
          zorientował ja, że zaczęli podawać czas w czasie uniwersalnym

i doszła relacja w NIEDZIELĘ 10 GRUDNIA O 12:00
      • smok.ondri Re: ME2006 07.12.06, 18:00
        wyniki na żywo : ecc.curlit.com/aspnet/event.aspx
        • lpiworowicz Re: ME2006 09.12.06, 15:20
          Gratulacje dla Pań! 15-3 i Chorwatki odprawione z kwitkiem. Czekamy na jeszcze!

Cóż, u panów falstart. 2-12 z Holandią... Rozumuję, że to spotkanie potraktowli
          treningowo i w kolejnych 8 meczach będą zbierać owoce :) Mają więcej niż
          dziewczyny możliwości do odrabiania strat.

Tak czy inaczej trzymamy kciuki dalej!!!

Do boju POOOOOOOOOOOOOOLSKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
          • lpiworowicz Re: ME2006 09.12.06, 21:54
            No i zgodnie z planem - panowie pokonują Estonię 11-3. Teraz już z górki :)

Do boju Polskoooooooooooooooooooo!
            • wisieneczka1 Re: ME2006 10.12.06, 02:03
              no to małe ale mocne gratulacje dla naszych:D oby tak dalej

• czolgi89 Re: ME2006 10.12.06, 16:39
                No i wielkie gratulacje dla naszych pań reprezentantek :) ktore wygrały kolejny
                mecz tym razem ze Słowacją 8:5 :D no a dla panów za walke do ostatniego kamienia
                w meczu z Rosjanami gdzie bardzo ambitnie nadrabiali wynik do samego końca i
                wychodząc z 2:10 do 7:10 za co wielkie brawa dla nich. No i powodzenia w
                kolejnych meczach!! :)
                • ccckb Re: ME2006 11.12.06, 18:18
                  Boże!!! Cięzko pracować, jak tu dziewczyny grają z Finladia!!!! Trzymajcie sie!
                  A chłopaki z Kimem... Juz sobie wyobrazam ile bedą mieli wrazen z tego meczu!!!

Trzymamy za Was kciuki. Walczcie dzielnie!!!!
                  • lpiworowicz Re: ME2006 11.12.06, 19:19
                    Trzeba pogratulować :)
                    Panom zwycięstwa, Paniom w miarę wyrównanej walki z naprawdę solidną fińską drużyną.

• kasia_mcc Re: ME2006 12.12.06, 10:29
                    Dziekujemy wszystkim za doping i kciuki! mecz z finlandia byl wyrownany,
                    zabraklo tylko odrobiny curlingowego szczescia, ale coz...jeszcze wszystko
                    przed nami!

do boju Polsko!!!!!!!
      • cover_wielki Re: ME2006 12.12.06, 11:38
        Pozdrowienia z Basel, dajemy z siebie wszystko. Lod jest szybki i ladnie kreci,
        nastroje bojowe mimo pobudek o 5 rano :)
        Pozdrowienia dla kibicow, dxiekujemy za smsy

p.s nie wszystkie wyniki pokazuja co sie dzieje na lodzie... ale to dluga
        historia a kolejka za mna nerwowa ;)
        • curling_girl Re: ME2006 12.12.06, 12:06
          no gratulacje chłopaki, grajcie jak najlepiej potraficie, my i tak Was
          kochamy^^ Widziałam, że lód jest szybki, bo podobno na guzik czas wynosi 3.85 :)
          • jo.sowa Re: ME2006 12.12.06, 16:05
            na lodzie dzieje sie zawsze cos innego niz pokazuja wyniki ;) ale to juz
            bedziecie musieli opowiadac jak wrocicie :D

czas 3,85!! coś dla mnie :P
            • lpiworowicz Re: ME2006 12.12.06, 18:00
              Powiem tak. Fiu, fiu!!! Panie pokazują się z naprawdę dobrej strony! Wielkie
              brawa!!! Jutro nie będzie łatwo, ale Węgierki z pewnością są w Waszym zasięgu.
              Wielce nerwowo będziemy wszyscy trzymać kciuki.

A dla Panów kolejna pochwała za zwycięstwo - tylko żeby Was to nie znudziło ;)
              • takeouter Re: ME2006 12.12.06, 22:56
                hej hej dzisiaj udany dzien dla obu ekip.. dziewczyny wygraly z lotyszkami a my
                gladko z grecja i bialorusia po coraz lepszej grze... dla mnie udany podwojnie
                bo mialem okazje zagrac z chlopakami w obu meczach w 1 za Krzysia a w 2gim za
                Piotra... jutro musimy wyxgrac z serbia ale tez wegrom nie odposcimy mam
                nadzieje... dzieki wszystkim za maile i smsy ale nie zawsze nadazamy
                odpisac...podrowionka !!!
                • hit_and_roll Re: ME2006 13.12.06, 05:59
                  Witam :)

Ostatni dzien meczy przed nami, wlasnie ruszamy na sniadanie a potem Serbia i
                  popoludniu Wegrzy... Obiecujemy powalczyc o kolejne dwa zwyciestwa dzis :)

Wszystkim ktorzy przeslali maile dzieki wielkie :) Milo znalezc cos w skrzynce
                  druzyny :) Za sms-y takze dzieki :)

My zaczynamy mecz poranny o 8:00 a dziewczyny o 9:00 postaramy sie w koncowce
                  ich meczu wesprzec je dopingiem aby graly dalej w tych ME, a szansa jest...
                  Dzis za Age zagra Justyna...

Pozdrowionka
                  • niedoszly.islandczyk Re: ME2006 13.12.06, 08:00
                    Naprawdę jesteście świetni biorąc pod uwagę, że curling w polsce to 4 lata...

Dziewczyny, możecie wygrac to z Węgrami, aż sobie spisałem wyniki
                    poszczególnych meczów ;)

Trza też pogratulować Serbom wygranego meczu z Hiszpanią.

A co to się działo na 7. sesji men A? Walia, Irlandia i Dania wygrała
                    odpowidnio z Niemcami, NOrwegami i Szkotami. Trochę (?) niespodziewane.
                    • lpiworowicz Re: ME2006 13.12.06, 09:58
                      Panie prowadzą z Węgierkami już 4-0!!! Podium grupy B na wyciągnięcie ręki!
                      Brawo, brawo, brawo!!!

I dla Panów gratulacje za kolejny dobry mecz! Zwycięstwo 19-0 to niezły łomot :)

A wczoraj rzeczywiście w Grupie A się nieźle działo.

Gdyby ktoś był ciekaw <a
                      href="http://www.curling.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=38>dlaczego
                      Rosjanki nie wygrają Mistrzostw Europy</a> to zapraszam do lektury ...i polemiki.
                      • skip_yeti Re: ME2006 13.12.06, 10:18
                        kurcze, długi ten 4 end...
                        a ja musze wyjsc :/
                        • skip_yeti Re: ME2006 13.12.06, 10:22
                          dały sobie wrzucic 4 sztuki... moze w planach jest dramatyczna koncowka z extra
                          endem?
                          • ccckb Re: ME2006 13.12.06, 10:31
                            To nie na moje nerwy...
                            Powinnam chyba sprawdzić dopiero końcowy wynik.

A co musi przezywać Aga... Bo zdaje sie, ze w tym meczu nie gra.
                            Trzymam kciuki!!! (Straszliwie śmierdzące, bo przebija przez nie zapach
                            Raclette, mimo że owinęłam go w 15 reklamówek i izotermiczną torbę!)
                            • dj_pinball Re: ME2006 13.12.06, 11:21
                              7-7 po 8 endach. To chyba nie na moje nerwy...
                              A panowie od wczoraj same efekty specjalne serwują: najpierw steal za 6 a teraz
                              najwyższe zwycięstwo na tych mistrzostwach. Oby starczyło im siły na Węgrów :)
                              • lpiworowicz Re: ME2006 13.12.06, 12:00
                                Nic się nie stało!!! Hej Polki nic się nie stało!!!

Dziękujemy! Dziękujemy!

Takich emocji przy odświeżaniu strony z wynikami nie przeżywaliśmy od Mistrzostw
                                Europy Mikstów :) Szkoda, że się nie udało, bo wyniki były świetne i szansa na
                                zwycięstwo w tym meczu zapewne też. Tak czy inaczej gratulacje wielkie - w końcu
                                to najlepszy wynik w historii startów w ME kobiet :)

• hit_and_roll Re: ME2006 13.12.06, 12:40
                                  I po porannej sesji...

Z Serbami sporo udalo sie nawrzucac, za to potem ogladalismy dreszczowiec w
                                  podziemiach ;) Po 3 endach bylo pieknie ale potem dziewczyny zagraly za bardzo
                                  ofensywnie 4 enda i zrobil sie remis... potem szly leb w leb a happy end dla
                                  Wegierek niestety ale emocje byly ogromne i naleza sie dziewczynom gratulacje
                                  wielkie++

Pomscimy dziewczyny o 16:00 :)
                                  Pozdrowienia
                                  Maciek i Krzys
                                  • cover_wielki Re: ME2006 13.12.06, 13:40
                                    jeszcze tylko madziarzy, rano meczyli sie z estii, ale to nic nie oznacza,
                                    bedzie ciezko ale mamy pozytywne nastawienie, to dla nas wazny mecz

pozdrowienia dla Kibicow, trzymajcie mocno kciuki a my zawalczymy jak lwy ,)
                                    • kasia_mcc Re: ME2006 13.12.06, 14:24
                                      Dzieki wielkie za doping, liczne sms-y i wiare w nas:)
                                      Niestety zabraklo precyzji w ostatnim endzie, do tego doszly wielkie emocje, w
                                      rezultacie mamy taki wynik jak widac. szkoda.

nie wiem, co jeszcze moge napisac, emocje jeszcze z nas nie zeszly...¨

pozdrowienia!
                                    • urszulka_ma Re: ME2006 13.12.06, 15:00
                                      trzymamy mocno! do boju Lwy:)
                                      • wisieneczka1 Re: ME2006 13.12.06, 15:32
                                        dzięki dziewczyny, za te emocje (przy odświeżaniu wyników;)), należą się wam gratulacje za występy na tych ME
                                        teraz jeszcze trzymam kciuki za męską reprezentacje,
                                        pozdrawiam.
                                        • dj_pinball Re: ME2006 13.12.06, 18:45
                                          no to nas dzis pojechali bratanki...
                                          • niedoszly.islandczyk Re: ME2006 13.12.06, 20:57
                                            No szkoda, dwie prtzegranye z Węgrami ale cóż, za rok pokarzemy im ;')

Wydaje mi się, że do A z kobiet awansują Finki i Angielki. Zaraz możemy się
                                            dowiedzieć, że Dordi znajdzie się w grupie B. To chyba już nie ta sama drużyna
                                            bez Haslum i Githmark.
                                            • dj_pinball Re: ME2006 13.12.06, 23:30
                                              A Węgrzy mieli dziś maraton zakończony happy endem - w pierwszym tie-breakerze
                                              po raz drugi pokonali Holandię i to oni zagraja o półfinał.

co do Norweżek to i Dordi już jakby nie ta - coraz mniej w jej wykonaniu
                                              porywających zagrań a coraz więcej tych nieudanych...
                                              • cover_wielki Re: ME2006 14.12.06, 12:20
                                                bylo bardzo blisko ale sie nie udalo, mowi sie trudno i ... w nastepnym roku
                                                dorwiemy wegrow a moze i innych tez :))

jak polegli pomaranczowi z madziarami to nie wiem bo stoczyli wojne z ruskimi i
                                                tez byli bardzo blisko

a najsympatczniejsi sa grecy, ktorym usmiech nie schodzi z twarzy, fajne
                                                luzaki :))

pozdrowienia dla kibicow
                                                czas pozwiedzac okolice
        • skip_yeti półfinały 14.12.06, 23:00
          A może poobstawiamy? kto trafi komplet na pudłach dostaje bro (od reszty
          obstawiających) na najblizszej imprezie krajowej...
          moje typy:
          K: 1.ITA, 2.SUI, 3.RUS
          M: 1.SCO, 2.GER, 3.SUI
          aha, kto widział to co zrobił S.Stock w 9 endzie ze Szwajcarią?
          ...
          kiedys tak zagram :))
          • skip_yeti Re: półfinały 14.12.06, 23:03
            aha, rzecz jasna liczą sie posty do jutra do 9-ej
          • dj_pinball Re: półfinały 15.12.06, 00:17
            Ok, wchodzę :)
            Tylko że trójkę mężczyzn taką obstawiałem już przed mistrzostwami, więc
            konsekwentnie ale niestety tak samo jak ty Yeti:
            1. SCO, 2. GER, 3. SUI
            za to u pań coś zamieszam:
            1. sui, 2. rus, 3. sco
            pod warunkiem że Szwajcarki zaczną grać co potrafią, bo do tej pory forma ich
            nie najwyższa.
            W ogóle wyniki u pań mnie trochę zaskoczyły - nie spodziewałem się aż tak
            dobrej gry Rosjanek i Włoszek (zwłaszcza ich skip Diany "Forte! Forte!
            Fortissimo!" ;))
            • skip_yeti Re: półfinały 15.12.06, 14:01
              no i po ptakach, niemcy poza pudłem
              ale poniewaz zagralismy tylko my dwaj, to sobie ten browar postawimy nawzajem :)
              • msfmcc Dzięki!! 17.12.06, 21:55
                W imieniu całej drużyny dziękuję WSZYSTKIM!!!!! za liczne SMSy, maile i
                oczywiście za doping!!! Miło było widzieć i wiedzieć, że ktoś trzyma za nas
                kciuki w Polsce, bo kibiców na hali mieliśmy całkiem sporo;-)))

Krótko podsumowując całe mistrzostwa:
                - lód niezły, czasem trochę za bardzo kręcił. Może nie tak szybki jak w hali A,
                ale 3,6 - 3,7 na Tee było
                - wyniki każdy zna i może je interpretować na własny sposób ;-))) Nam
                oczywiście szkoda meczu z Węgierkami, bo byc w strefie medalowej to by było
                coś. Z drugiej strony cieszymy się z 5-go miejsca w całej grupie B bo jesteśmy
                najwyżej sklasyfikowaną drużyną, która nie ma dostępu do hali curlingowej!!
                Dajcie nam 1 tor, a......
                - jedynie organizacja nie była najlepsza, ale coż, nie ma co narzekać tylko
                trzeba zapamiętać dobre chwile na lodzie. W końcu pojechaliśmy tam grać!

Dzięki dziewczynom i chłopakom za te 10 dni!
                Pozdrawiam
                Marta
                • hit_and_roll Dzięki, dzięki, dzięki!! 17.12.06, 22:38
                  No to jak juz Panie podziękowały
              • dj_pinball Re: półfinały 17.12.06, 22:47
                No i fajnie :) Rano jak wstałem w sobotę dotarło do mnie, że zatypowałem tak,
                że nie miałem nawet teoretycznych szans na wygraną <lol>
                • cover_wielki Re: półfinały 16.01.07, 20:54
                  Ciekawostka z ololicy
                  serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3854333.html
                  • msfmcc Dordi 31.01.07, 18:45
                    Jakby ktos mial jeszcze nadzieje na dalsze wystepy slynnej Norwezki - niestety
                    juz w grupie B - niech lepiej poczyta:
                    www.worldcurling.org/Home/tabid/36/mid/373/newsid373/62/Nordby-Trulsen-retire-from-competition/Default.aspx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka