Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Anglia, ósmy cud świata

IP: *.ster-net.pl 12.03.07, 19:32
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: dj_ptak Anglia, ósmy cud świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:42
        Podziwiam goscia:-) Z przyjemnacia czytam jego artykuły!!! Tak trzymaj Rafał!!!
        • Gość: hubert pe Stec !!!!!!!!!!!! błagam nie pisz juz nic ... IP: 194.242.62.* 13.03.07, 07:14
          ..juz po prostu nie daje sie czytac tych twoich wypocin , styl i tresc na
          poziomie 14-letniego dziecka a bzdury piszesz jak te głaby z Fucktu :/
          Zenada !!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: wij Re: Stec !!!!!!!!!!!! błagam nie pisz juz nic .. IP: 213.17.216.* 13.03.07, 08:52
            sam jesteś żenada...na poziomie 8-latka
      • Gość: ereste Re: Anglia, ósmy cud świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:43
        Ludziom, ktorzy potrafia, zapewne ;)

Dobry tekst, nie odkrywa rzecz jasna Ameryki, ale tym pan Rafal w swej
        tworczosci nie grzeszyl nigdy :)
        Zyczylbym sobie, zeby tego rodzaju artykuly w wykonaniu pana Steca staly sie
        regula (czytaj: aby na 10 bezndziejncyh merytorycznie popisow figur
        retorycznych i bogatego slownictwa pojawialo sie wiecej niz 1 dobry i ciekawy
        material ;) )
        Pozdrawiam
        • Gość: zmc Re: Anglia, ósmy cud świata IP: *.net 12.03.07, 19:48
          Bo taki jest Stec. Jedni go lubią, inni nie. Nie chcesz, nie czytaj, nie
          komentuj, nie bluzgaj. Ja przeczytałem i nie żałuję.
      • Gość: adam Anglia, ósmy cud świata IP: *.toya.net.pl 12.03.07, 19:52
        najlepszy od dłuższego czasu artykuł jaki czytałem na gazecie. dzieki panie Stec.
        • Gość: mert świetny artykuł,podobnie jak 90% innych R. Steca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:01
          ...
      • mikser73 Mnie się chce-a tak w ogóle to umiesz czytać msało 12.03.07, 20:29
        czy tylko obrażać?
      • Gość: fuga Stec "pisze Pilchem" - galopująca grafomania IP: *.chello.pl 12.03.07, 20:36
        Taka na przykład fraza:

"Niezgułowatego kopacza fetuje się aplauzem, jeśli ten wypluje płuca razem z
        wątrobą, by dopaść zmierzającą na aut piłkę, której nie dopadłby nawet Ben
        Johnson spojony wszystkimi przechodzącymi właśnie fazę eksperymentów syropami na
        kaszel."

winna być dożywotnio dyskwalifikująca...
        • kola Re: Stec "pisze Pilchem" - galopująca grafomania 12.03.07, 20:40
          nie czepiaj sie, przeciez to caukiem udana sportowa fraza, homerycka nieco, ale
          na pewno orginalna i caukiem zabawna.. ;))
      • kola [...] 12.03.07, 20:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ynwa Re: Anglia, ósmy cud świata 12.03.07, 20:39
        Panie Rafale, jak zwykle swietny artykul. Poza jednym zdaniem: 'Zamiast trofeów
        liczyli trupy na stadionach Heysel, Bradford czy Hillsborough, więc reszta
        kontynentu wyprosiła ich z wszelkich rozgrywek.' Moze jako kibic Liverpoolu
        jestem przeczulony w temacie Heysel czy Hillsborough ale mysle ze moznaby o
        nich pisac z wieksza delikatnoscia. Artykul by na tym nie ucierpial.

Oprocz tego, tak trzymac. Pozdrawiam.
      • garbusmoneta Anglia, ósmy cud świata 12.03.07, 20:41
        ?.
      • pawka55 Msalo szczeka, a karawana idzie dalej. 12.03.07, 20:43
        Od osmiu lat ogladam kilka meczow ligi angielskiej tygodniowo i wcale nie
        czekam juz na finaly mistrzostw swiata. Na codzien moge ogladac najlepszych
        pilkarzy, najciekawsze i najbardziej zaciete mecze, czy wreszcie takich
        pilkarzy jak Henry, Ronaldo, Drogba, i wreszcie wielu innych bedacych u szczytu
        ich karier. Brawo dla Steca za udane odtworzenie atmosfery "kopanej" w Anglii.

Polak z US
        • kejuw Re: Msalo szczeka, a karawana idzie dalej. 12.03.07, 21:37
          Czesc pawka55,
          Podobnie jak Ty spedzam pare godzin w tygodniu aby zaliczyc kolejne mecze ligowe
          albo pucharowe z Anglii.
          Doceniam lige angielska za ich konska kondycje i ciagle tempo przez 90+ minut.
          Tam nikt nie odpuszcza meczu nawet gdy do konca zostaje mniej niz 60 sekund.

Przy tej calej profesjonalnej passji drazni mnie tylko jedna sprawa.
          Pilka angielska jest zbyt przewidywalna; te ich centry na prawe albo lewe
          skrzydlo po czym centra na pole karne dokladaja sie do sztampowego obrazu pilki
          na wyspach.

Byc moze jestem zbyt stronniczy ale gra polskiej reprezentacji - w jej lepszej
          czy gorszej formie- jest mniej przewidywalna i przez to bardziej widowiskowa;
          patrz Polska-Portgalia czy Belgia-Polska.

Zdrowko dla wszystkich kibicow polskiej pilki.
      • Gość: Co wy gadacie?? Re: Anglia, ósmy cud świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:00
        JAk to komu się chce to czytać mi naprzykład tajk jak każdy felieton Steca,
        gdyż trzeba mieć oprócz wiadomości z piłki nożnej jeszce wiele wiedzy by je
        zrozumieć i odczytać kontekst ale widze niektórym brakuje polotu. Ot co moze to
        taka zwykłą polska zawiść.

Stec jest najbardziej inteligentym felietonistą a że jest konrtowersyjny jego
        prawo
      • Gość: kibic Barcy kim ty jesteś,matole? polonistą, dziennikarzem? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.03.07, 21:01
        jakim prawem krytykujesz? co ci się nie podoba? umiesz uzasadnić? zrób analizę
        jego tekstu... ale taką naukową, a nie dresiarsko-kibolską

--

od dluższego czasu obserwuję tę dziwną nagonkę na Steca...

chyba w waszych dresiarskich środowiskach wypada czepiać sie tego faceta

to jest trendy, tak? spotyka się dres z dresem i najeżdżają na Steca... tak to
        leci?

cieniasie jeden ze spodniami o kroku między kolanami... tak, do ciebie piszę!

Stec nie jest może mistrzem świata, ale na pewno pisze całkiem ciekawie i da
        się go czytać

w odróżnieniu od bredni analfabetów na forach

bez odbioru!

• Gość: Maciek Anglia, ósmy cud świata IP: *.tukw.qwest.net 12.03.07, 21:10
        Co do samego tekstu - jest taki sobie.
        Pan redaktor zwykle idzie na latwizne, opisuje zjawiska istniejace - probuje je
        uzasadniac w sposob w miare oczywisty dla wszystkich.
        Ani tu ciekawych danych statystycznych - ani opinii znanych osob...
        Tekst ktory moglby napisac kazdy - siedzac z laptopem w domu - pijac kawke...
        Mieszkalem w Anglii przez blisko rok - obserwowalem Anglikow podczas mistrzostw
        swiata, podczas rozgrywek ligi i udalo mi sie zaobserwowac znacznie wiecej niz
        redaktorowi Stecowi - dlatego jego tekst to dla mnie tzw. zapychacz - trzeba
        bylo o czyms napisac - wiec napisal.
        Co mnie dziwi na tym forum - to osoby piszace - ze to najlepszy tekst online od
        dluzszego czasu - itp., itd.
        Tego rodzaju zachwyt nie moze byc brany na serio. Bo albo ktos wlasnie nauczyl
        sie czytac - albo po prostu nie byl w stanie zrozumiec innych - znacznie
        lepszych materialow na portalu gazety. Pozdrawiam
        • 1410_tenrok A jakies konkrety? 13.03.07, 00:13
          Ponieważ to, że byłes i widziałes, a nie piles kawki prze tivi w towarzuchu
          laptopy - to troszki malo..........
          Czyli generalnie kolejna kicha.

A artykuł jest Ok. Wprowadza ciekawą atmosferę i nie jest sztampowe, jak wasze
          wrzuty ze środka pola na pole karne z próbą podcięcia zawodnika.
          • Gość: Maciek Re: A jakies konkrety? IP: *.tukw.qwest.net 13.03.07, 03:44
            O konkretach pogadamy jak popracujesz nad swoim polskim:-)
      • Gość: abcd Anglia, ósmy cud świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:29
        Jeśli Cię to nie interesuje to poczytaj sobie promyczka, tam sa krótsze artykóły
      • Gość: - Podobno niewiedza jest błogosławieństwem...... IP: *.acn.waw.pl 12.03.07, 21:36
        Błogosławiony autor... 3 hiszpańskie klub jako faworyci LM - i to w
        półfinałach! - to nie tak dawna historia, by jej nie pamiętać...
        • Gość: Pawel Re: Podobno niewiedza jest błogosławieństwem..... IP: *.popl.cable.ntl.com 15.03.07, 08:24
          Przeciez nie tak dawno, w 2003 Milan i Juve spotkaly sie w finale. Mozna budowac
          takie teorie co 2-3 lata. W 1997 Borussia i Schalke wygraly Lige Mistrzow i
          puchar UEFA. Nie oznaczalo to rozkwitu potegi niemieckiej pilki a wlasnie jej
          kryzys. Po prostu jesli mamy kilka krajow z ktorych w LM moga wystapic po 3-4
          zespoly, to statystycznie musi zdarzyc sie czasem, ze jakis kraj jest
          nadreprezentowany.
      • Gość: grims radosc Teveza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:41
        youtube.com/watch?v=V0rHzq3UAHs
      • Gość: dyabel pamietacie? IP: 62.189.190.* 12.03.07, 21:42
        pamietacie ostatnia afere lapowkarska w Anglii - tak , pamietamy: glosne
        sledztwo Panoramy BBC w zeszlym roku ...
      • Gość: Mersor Śmieszni są ludzie.... IP: *.chello.pl 12.03.07, 21:52
        Jasne kolega chyba wie jak to jest się spuscic w spodnie,jedna Wasza krytyka niczego nie wnosi,ja lubie czytac te artykuly bo sa inne, i z calym szacunkiem nie slyszalem o zadnym innym pracowniku gazety --->sport jak tylko Stec,moze jestem malo rozgarniety... Pozdrawiam
      • Gość: pioter Anglia, ósmy cud świata IP: 82.139.11.* 12.03.07, 22:01
        Wszystkim, którzy w tekstach pana Steca chcieliby doszukac się rzetelnej analizy
        przypominam, że sa są to FELIETONY, czyli:

specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski (prasowy, radiowy,
        telewizyjny) utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający - często
        skrajnie złośliwie - osobisty punkt widzenia autora. Charakterystyczne jest
        częste i sprawne "prześlizgiwanie" się po temacie (za wikipedią).

jako takie, ja czytam z przyjemnością...
        • Gość: mert dokładnie. nic dodać nic ując! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:11
          ...
      • Gość: czikidzija Anglia, ósmy cud świata IP: *.tvgawex.pl 12.03.07, 22:42
        czemu u nas nie ma tylu ludzi na stadionach?? Odpowiedz jest prosta. Nie kazdego
        na to stac. W Anglii nie ma problemow z tym zeby wydac 30 funtow na mecz w
        tygodniu gdzie tygodniowa placa minimalna wynosi ok 200. W Polsce wiele ludzi ma
        wazniejsze sprawy niz mecz pilkarski. Musza myslec jak utrzymac rodzine. W
        Anglii nie ma takich problemow wiec o czym my mowimy.
      • Gość: Mike Anglia 8 cud świata IP: *.skranetcan.pl 12.03.07, 23:01
        Nic dodać, nic ująć Panie Rafale. Od dziesięciu lat oglądam ligę angielską za
        pośrednictwem Canal+ i jako zakręcony futbolem śledzę również, w tej samej
        stacji, ligi: włoską, hiszpańską i francuską i mogę stwierdzić jedno, takich
        widowisk jak w Anglii (No może jeszcze Real-Barcelona, Inter-Milan, Lazio-Roma
        ale ile razy w roku to "leci")nie zobaczycie nigdzie. I jeszcze jedno. Słabo
        zorientowani "fachowcy" w telewizji publicznej wmawiają nam, że Włosi,
        Hiszpanie, generalnie południowcy są zakochani w futbolu. Porównajcie, proszę
        jak to jest z frekwencją na meczach( kto ma możliwość-w telewizji, pozostali w
        prasie), a wtedy zobaczycie, że tak naprawdę futbol to kochają na Wyspach i
        żeby było jasne, rzecz nie dotyczy tylko pierwszej ligi.
        • Gość: citron vert Co nowego napisal Stec o lidze angielskiej? IP: 86.69.185.* 12.03.07, 23:51
          Ostatnio odkrylem lepszego tworce od Rafala S. to niejaki Sarzalo.
          Stec + Sarzalo + wywiady blonskiego z Borucem z Siedlc i ten caly b.urdel z
          czuba to dziennikarska masakra.
          To,ze Stecowi nie chce sie sprawdzic ,ze nie tak dawno byly trzy druzyny
          hiszpanskie w polfinale LM to taki maly uklon do mojego przyjaciela
          chichota,ktory mi czesto zarzuca ,ze nie sprawdzam i nie rozumie Steca.
          Smiesznych zdan z tego papieru o Angli nie bede cytowal ,jest tego jak zwykle
          pod dostatkiem ,taki belkot gdzie z dzisieciu zdan mozna zrobic jedno.A zdania
          Stec pisze chyba najdluzsze w Polsce, pewnie tak ma w kontrakcie.
          Jak wspomnial ktos wczesniej kolejny artykul aby zapelnic miejsce w gazecie, bo
          przeciez nic nowego o lidze angielskiej Stec nie wymyslil.To wszystko o czym
          pisze istnieje w Anglii od lat.

• Gość: Rasiak To dobra nowina. IP: *.dialup.mindspring.com 12.03.07, 23:45
        Dobrze się to dzieje, że trzecia liga, a by może i czwarta ciedzy się ogromnym
        zainteresowaniem. Teraz po przyjściu Sagana wyślizguje mi się możliwośc częstej
        gry w dpotychczasowym zespole. Jednak nadal czuję się orłem wysokich lotów, ale
        jal koledzy nadal nie będą strzelali na mnie, to i piłka nie będzie się
        odbijac, by wpaśc do siatki. W takin razie pójdę do trzeciej ligi
      • obraza.uczuc.religijnych To oczym pisze pan Rafałek w kontekście 12.03.07, 23:47
        zainteresowania można o wiele wyraźniej zaobserwować w Kanadzie jeśli chodzi o
        hokej. Tam nie tylko niższe ligi, ale rozgrywki dzieciaków wzbudzają fetę.
      • Gość: dud Bardzo lubie czytac Pana Steca IP: 61.142.112.* 13.03.07, 02:36
        Artukuly Pana Steca sa genialne. Zwykle felietony o niczym ale czyta je sie
        fantastycznie. Sa to felietony na poziomie felietonistow brytyjskich. Czasami
        komus dokopac, czasami napisac o niczym byle forma byla luzna. No dobra, czasami
        Pan Stec przesadza z paleniem jakiegos swinstwa i trzeba niektore zdania czytac
        ze trzy razy bo sa tak zakrecone, ale generalnie to najlepszy sportowy grafoman
        w Polsce.
        • Gość: hape to switenie!! moze zaprosisz Pana Steca na kawke . IP: 194.242.62.* 13.03.07, 07:48
          .. i tam sobie podyskutujecie na poziomie, niczym brytyjscy felietonisci .
          Mozesz mu nawet postawic loda, w tej kawiarni oczwiscie. tylko niech ten nedzny
          pismak juz nas nie raczy swoimi wypocinami bo sie słabo robi . poza tym wyglada
          jak "wyjdz stąd" :D
          • Gość: mert LOL twoje argumenty buhaaha IP: 80.50.20.* 13.03.07, 08:26
            " poza tym wyglada jak wyjdz stąd :D " heh no comment

@hape - 'czytelnik' Faktu

lol
      • bartman7 felietony Steca !!! 13.03.07, 14:45
        jak dla mnie rewelacja !!! uwielbiam styl pisania Steca, ale rozumiem, że na
        tej samej zasadzie ktoś może go nie lubić, rzecz gustu, ale to nie powód żeby
        kogoś obrażac i najeżdżać na siebie nawzajem

Pozdrawiam i życzę dystansu

my blog : usasports.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka