Dodaj do ulubionych

WENA - opinie

IP: 5.5.* / 80.58.4.* 16.06.04, 08:55
Proponuję podzielić się opiniami na temat tej spółki, która tak rozpanoszyła
się na naszym osiedlu

ode mnie kilka na początek:

w pierwszych blokach sprzedali mieszkania o powierzchni znacząco mniejszej
niż w akcie notarialnym

tynki są odparzone na całych ścianach

w garażach odpadają płyty z sufitu, ponieważ dochodzi do kondensacji wilgoci
wg mojej opinii będącej rezultatem złego projektu

niektóre kominy nie są wybudowane powyżej szczytu dachu skutkiem czego w
pewnych warunkach atmosferycznych powietrze jest wtłaczane do komina i gaśnie
piec (uprzedzam komentarze, wtłaczanie powietrza może być wynikiem różnych
sytuacji)

przewodów wentylacyjnych jest za mało, są wspólne i słychać pikantne
szczegóły życia sąsiadów
Obserwuj wątek
    • tl3 Re: WENA - opinie 16.06.04, 11:27
      Nie wiem co zamierzasz z taki informacjami zdziałać.
      Mieszkam w bloku. Wiele usterek wychodzi po czasie.
      Mamy wspólnotę i dopiero kontrola przewodów kominowych wykazała ich niezgodność
      z normami. Wspólne kominy, zresztą nawet niekompletne (nie uzbrojone )grożące
      nawet zawaleniem. Mieszkania, które mają nadmierny ciąg powietrza, inne gdzie
      brak cyrkulacji. Samowola mieszkańców, też ma wpływ na pogorszenie standardów.
      Inne umieszczenie pieców niż w standardzie, grubsza warstwa posadzki betonowej
      itd. itp.

• Gość: grzegorz Re: WENA - opinie IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 09.07.04, 15:55
      Jestem w trakcie składania pozwu do sądu przeciwko wenie i MZBDJiW odnośnie
      wskażnika GUS zawartym w umowie oraz usterek których naprawy wena odmawia.
      Jeśli ktoś miał sprawę sądową z weną proszę o kontakt.
      • krzysztofplebs Re: WENA - opinie 10.07.04, 10:15
        Sprawę sądową z Weną ma przede wszystkim dzielnica Wesoła m. stoł. Warszawa, bo
        Wena nie chce dopłacić tego, co się od niej należy.
      • krzysztofplebs Re: WENA - opinie 19.07.04, 01:18
        Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> Jestem w trakcie składania pozwu do sądu przeciwko wenie i MZBDJiW odnośnie
        > wskażnika GUS zawartym w umowie oraz usterek których naprawy wena odmawia.
        > Jeśli ktoś miał sprawę sądową z weną proszę o kontakt.
        Re: sprawy sądowe przeciw WENA i MZBDJiW
        Autor: krzysztofplebs
        Data: 17.07.2004 10:46 + dodaj do ulubionych wątków

-------------------------------------------------------------------------------
        Jest tego od cholery, osobiście byłem tylko pełnomocnikiem p-ko MPZBDJiW, który
        w zależności od sprawy albo ma osobowość prawną, albo nie, bo twór wymyślony
        przez założyciela tego szwindlu Andrzeja Bema od samego początku bazował na
        lukach w prawie i układach - wtedy jeszcze w komuszych ministerstwach, ZUS oraz
        Prokuraturze Generalnej. Z tego co wiem Wena ma proces z Urzędem Dzielnicy
        Wesoła. Posiadam sporo informacji na te tematy, no i jestem prawnikiem. Mój E-
        mail: maciagkrzysztof@poczta.onet.pl.

• krzysztofplebs Re: WENA - opinie 19.07.04, 23:18
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Proponuję podzielić się opiniami na temat tej spółki, która tak rozpanoszyła
      > się na naszym osiedlu
      Re: osiedle zielona-urocza WENA
      Autor: Gość: Szymon IP: 5.3.1R4D* / 170.252.72.*
      Data: 15.03.2004 15:30 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      Przylaczam sie do pytania. Moze macie tez inforamcje na temat poprzedniej
      inwestycji firmy Wena (Aleja Akacjowa w Starej Milosnej)? Czy inwestycja sie
      przeciagala, jakies wady mieszkan, jakosc wykonczenia, itp? Moze czyta grupe
      ktos kto mieszka w osiedlu Aleja Akacjowa?

Pozdrawiam,
      Szymon

• trixie Re: WENA - opinie 27.07.04, 13:36
      Czy w firmie Wena ma udziały Pan Janusz Łupkowski? Pan ten oferuje do sprzedaży
      domy koło Tarczyna, więc przed podjęciem decyzji wolałabym wiedzieć z kim mam
      do czynienia.
      • Gość: Neo Re: WENA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 16:58
      • Gość: Neo Re: WENA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:01
        Pan Janusz Lupkowski jest wspólwlacicielem firmy WENA.
        • krzysztofplebs Re: WENA - opinie 27.07.04, 23:18
          Wena to taki przedziwny konglomerat: Łupkowski z SLD i Rodziewicz uchodzący za
          prawicowca, ale korzenie sięgają przede wszystkim MPZBDJiW.
          • Gość: Karol Re: WENA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 12:50
            Rodziewicza toż to farbowany lis . Jest tam gdzie żłób .Na razie najwyższe
            notowania ma Platforma , to i on tam , a dla bezpieczeństwa jest Łubkowski - w
            SLD
    • Gość: Kasia Re: WENA - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 12:56
      Dziwne że nikt nie chce powiedzieć to co wszyscy wiedzą na naszym osiedlu . W
      tzw. Zespole Lubkowski zaczynał od szofera Bema , a Rodziewicz od stróża ,
      stolarza. Później
      Dzięki zamówieniom Zespołu / proszę pytać prezesa Nowaka / , a tak naprawdę
      kredytowaniu Veny przez Zespół i specyficznej opiece Zespołu , / prezesa /
      doszli tam gdzie są dziś . Dodatkowo protektorat miasta Wesola umocniony
      powiązaniami partyjnymi umożliwił
      Zakupy działek w Wesołej np.; na raty. Dziwne że do dziś nie uregulowane.
      Podobnie z opłatami za infrastrukturę w osiedlu.
      Dobrze by było by Urząd w Wesołej odpowiedział czy Vena zapłaciła raty wraz z
      odsetkami za zakupione od miasta grunty a także za wycięte drzewa w Alei
      Akacjowej, gdyż żadne z wyciętych o przepraszam przesadzonych drzew nie
      puściło liści
      Można tym zainteresować pana Marcina Jędrzejewskiego /przewodniczącego
      rady /,który zapewne będzie chciał się choć odrobinę zrewanżować za swe
      nieudolne nadzorowanie Zespołu i Spółki jako szef rady nadzorczej nad w/w
      organami.

• krzysztofplebs Re: WENA - opinie 29.08.04, 14:30
        Zanim Rodziewicz został stróżem to jeszcze zapalał starego "malucha" na kijek.
        Jeżeli mnie pamięć nie myli, to jego lewicowy wspólnik nazywa się Łupkowski, a
        nie Łubkowski...Rodziewicz starał się zawsze ze wszystkimi żyć dobrze, więc np.
        do dziś współpracuje z pismem ukazującym się w Starej Miłośnie "EKO - U nas", w
        którym np. zasiadają ludzie kiedyś rządzący Starą Miłosną - Hajtałowicz,
        Suszycka, czy Płachtowa... Jeżeli chodzi o rozliczenia, to nadal wisi, a sprawa
        jest w sądzie. Domaga się jakiegoś odszkodowania od miasta. Każdy kto pojawił
        się w tzw. Zespole jest z reguły w czymś unurzany. Z "fructów" Zespołu żywił
        się bowiem nie tylko jego pomysłodawca Andrzej Bem ( dziś teść gościa od
        pieluchomajtek), były naczelnik Wesołej Tadeusz Janiszewski ( po "komunie"
        dyrektor w firmie Bema...), Rodziewicz, Łupkowski, Bednarski ( poprzednik
        Nowaka) i jeszcze kilku innych... W swoim czasie w Urzędzie Skarbowym Warszawa
        Wawer mawiano, że żeby skontrolować przekręty w Zespole trzeba by oddelegować
        10- 14 urzędników. Obecny przewodniczący Rady Dzielnicy niczego szczególnego w
        dziele rozliczanie Zespołu nie dokonał i pewnie już nikt tego nie dokonana, bo
        w większości spraw nastąpiło już ( albo nastąpi wkrótce) przedawnienie. Sam
        Bem "wisiał" wielokrotnie na wokandach sądowych, ale przecież jest wyjątkowo
        chorowity...Amen!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka