Dodaj do ulubionych

198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobramską

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:25
2008-08-27 | Stałe zmiany w układzie tras na Tarchominie,
Nowodworach, Ursynowie, Ochocie i w Wesołej | 1. Uwzględniając
wnioski pasażerów oraz analizy własne ZTM od dnia 1 września 2008
wprowadza się następujące stałe zmiany tras linii autobusowych:

198 - skierowanie na trasę wydłużoną:
STARA MIŁOSNA - Jana Pawła II - 1. Praskiego Pułku - Głowackiego -
Chodkiewicza - Armii Krajowej - Żółkiewskiego - WOLA GRZYBOWSKA

502 - skierowanie na trasę zmienioną:
DW. CENTRALNY - jezdnia północna Dworca Centralnego - Emilii Plater -
Aleje Jerozolimskie (powrót: Aleje Jerozolimskie - al. Jana Pawła
II - jezdnia płn. Dworca Centralnego) - Marszałkowska - plac
Konstytucji - Waryńskiego - al. Armii Ludowej - most Łazienkowski -
al. Stanów Zjednoczonych - Ostrobramska - Płowiecka - Czecha - Trakt
Brzeski - Jana Pawła II - STARA MIŁOSNA
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 06:38
      nie uwierzyłam w ten wpis, myślałam, że to żart.a jednak!!!nareszcie.
      • Gość: ks Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:26
        tak tylko chyba co 30 minut zamiast 15, super.
        A 198 przecież będzie podjeżdżać pod PKP Wesoła tylko że bezpośrednio 1
        Praskiego Pułku , przystanki pod PKP Wesoła - Głowackiego- Chodkiewicza i do
        Woli Grzybowskiej.
        • Gość: marian Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.aster.pl 28.08.08, 22:19
          502 wraca na starą trasę z fantastyczną częstotliwością co 30 minut,
          w porannym szczycie mają być wpisane w rozkład niektóre wtyczki.
          Gratuluje wszystkim przeciwnikom majowych zmian - MACIE CO
          CHCIELIŚCIE - wszystko po staremu. Żenada, szkoda słów....
    • Gość: StaroMiłośnik Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:42
      Powstała również linia 730 jeżdżąca Traktem Brzeskim.
      • czesiu71 Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr 29.08.08, 12:06
        Zgadza się. 9 kursów w dzień powszedni i 5 w święto.
        • Gość: Obserwator Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:20
          Wy jesteście jak Ursynów, z tym że oni mają metro, a wy skmkę i
          Koleje Mazowieckie. Wiadomo, że do jednego i drugiego trzeba
          podjechać, ale macie przecież częste 198. I dlatego 502 ma taką
          słabą częstotliwość, podobnie jak linie autobusowe z Ursynowa.
          • white-suzana Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr 31.08.08, 16:19
            Jak dla mnie teraźniejsza zmiana rozkładu tego autobusu jest wielką porażką. Ok
            rozumiem, że niektórym zależało by 502 jeździł trasą łazienkowską ( nawet jeśli
            tym sposobem się jedzie o 5 minut dłużej do centrum) ale dlaczego znów
            zmniejszyli nam częstotliwość jego jazdy do dwóch razy na godzinę. Po pierwsze
            myślałam, że jeśli już mają miejsce pozytywne zmiany w tym przypadku większa
            częstotliwość to tak już co najmniej powinno zostać. Poza tym jako pasażerowie
            502 jesteśmy też klientami ZTM i oni powinni dbać o nasz komfort i wygodę a nie
            ją ograniczać. Poza tym ta sytuacja jest dla mnie tym bardziej beznadziejna z
            uwagi na duże podwyżki cen biletów od 1 czerwca, więcej płacimy i mamy rzadziej
            autobus! Zadzwoniłam dziś do ZTM by się dowiedzieć chociaż o powód zmiany
            częstotliwości na 2 razy na godzinę. Zostałam poinformowana, że to dlatego, że
            osiedle Stara Miłosna nie chce płacić za większą częstotliwość jazdy. Jak to
            jest w ogóle możliwe, po piewrsze płacimy takie same podatki jak w innych
            gminach w Warszawie, to dlaczego mamy mieć dużo rzadziej autobus niż gdzie
            indziej, poza tym te podwyżki cen biletów, powinniśmi również cos z tego mieć.
            Wypowiedzcie się co o tym myślicie i jakie mamy możliwości w tej sprawie by
            zwiększyc częstotliwość?
            • Gość: A. 502 znowu przez Ostrobramską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 13:06
              Suzana, musiałaś źle zrozumieć odpowiedź z ZTM. Osiedla nie płacą za
              komunikację. Może dopłacać urząd dzielnicy, ale wątpię aby tak było, raczej
              budżet miasta dopłaca do transportu, gdyż Warszawa jest jedną gminą.

ZTM to fatalne przedsiębiorstwo, które dawno temu powinno być sprywatyzowane.
              Nie może narzekać na brak środków ponieważ dostaje je z naszych podatków.
              Dlatego należy wymusić rozwiązanie korzystne dla pasażerów, jak i dla ZTM. Czyli
              więcej autobusów w godzinach szczytu a mniej poza nimi, by nie wozić powietrza.
              Linia 198 wozi powietrze a 502 jest zatłoczona. Absurd. Skandalem jest
              rezygnacja z trasy 502 przez Gocław, to było właściwe rozwiązanie.
              • Gość: Suzana Re: 502 znowu przez Ostrobramską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 17:03
                to rzeczywiście jakaś bzdura z tym płaceniem przez gmine za komunikacje, ale tak
                mi powiedział facet do którego zadzwoniłam wiec w pierwszej chwili wzielam jego
                odpowiedz powaznie i myslalam ze wie co mowi. Teraz wiem, że to przez władze SM
                nie mamy już fajnej trasy bo to one naciskaly na ZTM by wrocic do trasy przez
                ostrobramską... nawet kosztem czestotliowsci...ja takze uwazalam ze trasa przez
                goclaw z taka czestotliwoscia to cos najlepszego co nam sie moglo trafic a teraz
                bedziemy pewnie gnic w korkach bo marsa beda rozkopywac, a wiecie co pisza na
                innych forach? ze te naciski władz na ztm by zmienic trase na ostrobramska to
                nie bez przyczyny, ze pewne oosby wplywowe maja dziecko w szkole na saski9ej i
                to dlatego, czuje taka wscieklosc na taka sytuacje a zarazem bezsilnośc, to co
                mam rozumiec ze jak to dziecko skonczy szkole tam to beda forsowac kolejna trase
                by podpasowac komus kto ma znajomosci?
    • Gość: StaroMiłośnik Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:10
      Linia 198 po tygodniu wraca na stara trasę tylko do PKP Wesoła.
      www.ztm.waw.pl/komunikaty/20080908r.htm
      • Gość: Wesołek Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:18
        O co w tym wszytskim chodzi?
        Czy będziemy mieli co chwile zmiany, bo ZTM nie może dojść do
        porozumienia z naszymi władzami?
        DOŚĆ TYCH ZMIAN!
        • Gość: Wologrzybowianin Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 21:19
          ZTM napisał/a:
          2008-09-05 | Zmiany w dzielnicy Wesoła | 1. Na wniosek Urzędu Dzielnicy Wesoła
          dot. pilnej zmiany trasy linii 198 od dnia 8 września 2008 od początku
          kursowania linii dziennych do dnia 14 września 2008 do końca kursowania linii
          dziennych wprowadza się trasę objazdową dla linii 198:
          STARA MIŁOSNA - Jana Pawła II - 1. Praskiego Pułku - Armii Krajowej - Moniuszki
          - Głowackiego - PKP WESOŁA (powrót: Głowackiego - Armii Krajowej)

2. Wznawia się funkcjonowanie przystanków: PKP WESOŁA 01 na ulicy Głowackiego
          przed skrzyżowaniem z ulicą 1. Praskiego Pułku pomiędzy ulicami Wąską a 1.
          Praskiego Pułku jako krańcowy dla linii 198,
          MONIUSZKI 02 na ulicy Moniuszki pomiędzy ulicami Armii Krajowej a Kilińskiego
          jako stały dla linii 198,
          ARMII KRAJOWEJ 05 na ulicy Armii Krajowej pomiędzy ulicami 1. Praskiego Pułku a
          Chopina jako warunkowy dla linii 198.

3.Zawiesza się następujące przystanki: PKP WESOŁA 01 na ulicy Głowackiego przed
          skrzyżowaniem z ulicą 1. Praskiego Pułku pomiędzy ulicami 1. Praskiego Pułku a
          Akacjową,
          PKP WESOŁA 02 na ulicy Głowackiego za skrzyżowaniem z ulicą 1. Praskiego Pułku
          pomiędzy ulicami 1. Praskiego Pułku a Akacjową.

Z powyższego komunikatu wynika, że do 14.09.2008 r. będzie 198 do PKP W-wa
          Wesoła. Ciekawe jaką trasę nieobjazdową wymyśli Ratusz z ZTMem?
          • pe.de.ka Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr 08.09.08, 11:32
            Dla mnie to jakas porazka zeby jedyny autobus do centrum jezdzil co
            pol godziny. Nawet w godzinach szczytu, do tego 502 zawsze podjezdza
            ten krotszy i calkowicie jest zapchany. Scisk, tlok, duchota.
            Szkoda gadac, kto to wymyslil?
            Ja juz nawet nie bede sie spierac o przebieg trasy, chociaz
            zdecydowanie lepsza byla przez Goclaw. Ale autobus co POŁ GODZINY???
            Osiedle sie rozrasta, coraz wiecej ludzi, a autobusy coraz rzadziej
            kursuja!
            Rece opadaja. Nie wiem czy mozna z tym cos w ogole zrobic?
    • Gość: stamil Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:11
      Prawdopodobnie zostanie wydłużona do Starej Miłosny trasa linii 411, jeżdżącej
      przez Gocław. Linia po wydłużeniu będzie kursować w dni powszednie w godz. 6-20
      co 15-20 minut.
    • Gość: StaroMilsoniak Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 20:18
      Ze strony ZTM: "2008-09-26 | Zmiany w komunikacji miejskiej od 1.10.br. | Od
      dnia 1.10.br. (środa) zostają wprowadzone następujące stałe zmiany:
      1. W celu poprawy obsługi komunikacyjnej Starej Miłosny, linia 411 zostaje
      skierowana na trasę wydłużoną: METRO POLITECHNIKA ... Bora-Komorowskiego - Trasa
      Siekierkowska - Płowiecka - Bronisława Czecha - Trakt Brzeski - Jana Pawła II -
      STARA MIŁOSNA (z powrotem: Jana Pawła II - Trakt Brzeski).
      Wybrane kursy linii 411 będą realizowane na trasie skróconej: METRO POLITECHNIKA
      - GOCŁAW."
      • Gość: Groszowianin Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:24
        Mam pytanie jak będzie miała Stara Miłosna kolejny Autobus do
        Centrum to poco tak często będzie kursowała linia 198 powinna
        kursować z częstotliwością co 30 min i powinien ZTM przywrócić
        kursowania linni na trasie Stara Miłosna - Dw.Wschodni przez 7 dni w
        tygoniu .Ps: jak kursowało 502 co 20 min to przeszkadzało to komuś.
        • sibeliuss Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr 29.09.08, 13:28
          A dlaczego ś.p. 137 woziło powietrze?
          • Gość: Groszowianin Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:11
            Tak to sobie popatrz na 198 jak nie dowozi ludzi do szybkiej koleji
            miejskiej to też wozi powietrze. Jak kursował to był oblegany od
            Wiatracznej do Zielonej był ciasny a do Urzędu były wszystkie
            miejsca siedzące zajente. Ps: Na obecnej trasie 137 też wozi
            powietrze ale tego nie na piszesz. Przepraszam ale z której jesteś
            Dzielnicy że się tak rozpisujesz w każdej dzielnicy.
            • sibeliuss Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr 01.10.08, 14:04
              Nie piszmy o obecnej trasie 137, bo przebiega w innej dzielnicy.
              Popiszmy o 315.
              • Gość: groszowianin Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:22
                Powinni oddać linnię która będziec kursować 7 dni w tygodniu
                conajmniej do Wiatracznej tak jak było 137 i naprzemiennie z 173 co
                15 min.
    • Gość: Jaśko Re: 198 już nie do SKMki, 502 znowu przez Ostrobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 08:49
      Rozkład linii 411 - www.ztm.waw.pl/baza/20081001/411/TRASY.HTM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka