Dodaj do ulubionych

Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek

20.01.09, 09:24
Zakładam przedszkole anglojęzyczne w Wesołej/ Sulejówku. Ruszamy już
w marcu. NAzwa OUR PRESCHOOL zapraszam na www.ourpreschool.pl
zapraszam wszystkich rodziców i dzieci szukających profesjonalizmu,
a z drugiej strony niezwykłego klimatu. Pozdrawiam wszystkich na
forum
Obserwuj wątek
    • gryssli Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 11.01.10, 11:53
      Czy na forum są rodzice dzieci uczęszczających do tego przedszkola?
      Będę wdzięczna za opinie.
      • amika-3 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 18.05.10, 17:31
        Witam
        Bardzo proszę o opinie na temat żłobka prowadzonego przez our preschool na
        szkolnej w sulejówku. Wiele sie o nim słyszy a ja mam oddać tam dziecko we
        wrześniu. Będe wdzieczna za pomoc!!!
        • Gość: erral Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 212.180.179.* 20.05.10, 09:40
          placówka o dużym zadęciu, reszta jak wszędzie, raz lepiej, raz gorzej.
          Przeciętne w sumie.
          • Gość: GOSC Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 21:24
            o lekkim zadęciu??? ja mam wrażenie że tam oddaja dzieci desperaci którzy juz faktycznie nie maja innego wyjścia
            zero profesjonalizmu i na dodatek nie za bardzo wiadomo kto tam jest właścicielem. Trudno sie porozumiec juz na samym początku(zrezygnowalam z tego żłobka, wybralam inne, ale nazwy nie podam zeby nikt mnie nie posądził o reklame)... Bardzo brudno, na wejściu już zapach zabija!!!
          • Gość: mama Filipka Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.67.sintercom.pl 21.01.11, 14:01
            Moim zdaniem rewelacyjna kadra, przemiłe, prawie zawsze uśmiechnięte nauczycielki, bardzo dużo zajęć dodatkowych, biorąc pod uwagę wysokośc czesnego, co się liczy to fakt indywidualnego podejscia do dziecka, co więcej przedszkole ma różne profile, więc dziecko jest w stanie rozwijać różne zdolności, ogólnie pozytywne odczucie, polecam dla rodziców którzy chcą nie martwić się przyszłościa swojej pociechy

a co do róznych, czasami negatywnych opinii, z całą odpowiedzialnością stwierdzam iż muszą to być opinie osób, które doswiadczaja najprawdopodobniej osobistych porazek życiowych i wewnętrznych rozterek i frustracji, takim osobom polecam jogę, sama niedawno zaczęłam ćwiczyć jogę i nauczyłam się panować nad emocjami i nie oceniać zbyć pochopnie bez uprzedniego rozeznania faktycznego stanu rzeczy, POLECAM
        • indonezja1 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 15.06.10, 22:42
          Jestem mamą żłobkowicza Our Preschool. O forum i nieprzychylnych
          komenatrzach dot. żłobka dowiedziałam się od zbulwersowanego męża.
          Przeczytałam wszystkie posty i zrobiło się mi na prawdę przykro.
          Obrażliwe uwagi pod adresem tej instytucji (infrastruktury,
          jedzenia), jak też kadry osobiście mnie dotknęły. To make long
          story short
          powiem pokrótce, jak ja to widzę (aby nie wchodzić
          w niepotrzebną polemikę z osobami, które szafują ocenami, nie
          mającymi oparcia w doświadczeniu w uczęszczaniu ich pociech do
          wspomnianego ośrodka):
          1. opiekunki - przyjazne dzieciom i rodzicom, komunikatywne,
          osobiście zaangażowane w rozwój psychofizyczny podopiecznych,
          współdziałające z rodzicami przy rozwiązywaniu problemów małych i
          dużych i przede wszystkim kochające to co robią. Moje dziecko
          wymienając domowników, których kocha, dodało imię jednej z "cioć".
          Innym razem, płakał w samochodzie, gdy po wizycie lekarskiej okazało
          się, że nie może iść do złobka, a przejeżdżalismy obok...;
          2. jedzenie - odpowiednio dobrane do potrzeb dzieci. Urozmaicone.
          Możliwość określenia diety dostosowanej pod kątem dziecka (alergie).
          Menu na cały miesiąc otrzymujemy e-mailem z wyprzedzeniem. Opiekunki
          zawsze dopilnują, by dziecko zjadło. Mój synek, który nie raz
          marudzi nad domowym obiadem w żłobku zjada czasem 2 porcje. Nie
          podejrzewam go o umartwianie się w tym wieku...
          3. czystość - bez zastrzeżeń. Żłobek jest na bieżąco sprzątany.
          Ja z czystym sumieniem polecam żłobek znajomym. O tym, jak jest na
          prawdę świadczą uśmiech naszych dzieci i to, że chętnie się tam
          udają każdego dnia.
        • Gość: Gość Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.vbc.pl 17.06.10, 14:54
          Zdecydowanie odradzam. Mam dziecko w tym przedszkolu i od wielu miesięcy
          borykam się z nieustającą niechęcią dziecka do tej placówki. I w zasadzie się mu
          nie dziwię: w przedszkolu panuje chaos organizacyjny, zajęć wbrew obietnicom
          jest niewiele, ciągle zmieniają się nauczyciele, nie wiadomo kto jest wychowawcą
          dziecka. Dzieci w zasadzie nie mają swojego konta, ciągle gdzieś są
          przeprowadzane. Angielski jako powiedzmy "wykładowy" w przedszkolu - niby
          fajnie, ale jeśli dwie Panie mówią tylko po angielsku, to dzieciom trudno się z
          nimi dogadać. Osobiście byłam świadkiem rozmowy, gdy dziecko pytało o coś
          anglojęzyczną nauczycielkę, a ona nie rozumiała pytania. W takiej sytuacji
          możliwe jest tylko wydawanie poleceń, a nie rozmowy o ważnych rzeczach, jak
          choćby takie "czy drzewa umierają". A przecież wszyscy wiemy, że dzieci zadają
          też i takie pytania. Posiłki również pozostawiają do trochę do życzenia. Ktoś
          napisał wcześniej, że to przedszkole z zadęciem i tak faktycznie jest. W
          zasadzie to taka przechowalnia, a nie przedszkole. Żałuję, że moje dziecko
          spędziło tam prawie rok.
          • Gość: polek Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 21:20
            przerażające
      • metys82 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 11.06.10, 13:17
        Witam,
        Ja jestem mamą dziecka ze żłobka. Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z
        opieki. Grupa jest mała a opieka bardzo profesjonalna- np. pielęgniarka. Chyba
        nie warto czytać opinii na forum tylko samemu odwiedzić żłobek, porozmawiać z
        rodzicami którzy odbierają dzieci. Zapraszam odbieram dziecko każdego dnia ok
        16.15 i podzielę się opinią.
        • Gość: lidia Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.14, 12:11
          jest tam miło ale niestety nie zawsze na dodatek panuje tam dezorganizacja a pni dyrektor unika trudnych rozmów, choc moj maluszek lubi tam chodzic mnie wkurza
          • Gość: wspomnień czar Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.14, 09:19
            Ciekawe dlaczego zawsze, kiedy ktoś coś pochwali to pojawiają się krzyki o autoreklamę, a jak plują na kogoś to tylko przyklaskują i chwalą "wolność słowa". To takie typowo "polskie". To było nasze pierwsze przedszkole. Nie mieliśmy porównania. Pani, która nie sprawdzała się została usunięta po dwóch tygodniach. Syn pokochał całym sercem przedszkole i ciocie. Już nigdy więcej nie chodził na zajęcia językowe, które dałyby mu tak dużo. Mimo, że otarliśmy się o ABC, więc mamy porównanie. Teraz z kolejnym dzieckiem poznajemy następną placówkę. Wszystkie inne były bardziej "tradycyjne". Z perspektywy: im więcej czasu mija od naszego rozstania, tym bardziej doceniamy OURPreschool . Życzymy sukcesów. Gdyby nie odległość, dalej korzystalibyśmy z Waszych usług.
    • Gość: joanna Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 62.121.127.* 31.05.10, 16:09
      Koleżanka zrezygnowała po 3 m-c.Dzieci schodzą z sal na wyższych
      piętrach po stromych, murowanych schodach niczym nie przykrytych,
      zapomiano dzieciom podać 2 śniadanka "bo dzieci się zabawiły"...
      • Gość: gość Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 10:09
        Również zdecydowanie odradzam to przedszkole. Przerost formy nad treścią.
        Przypadkowa kadra. Antypatyczne właścicielki. Dzieci błąkają się po przedszkolu.
        Za złe zachowanie są wypraszane z zajęć, a w pobliżu jest ruchliwa ulica.
        Fatalne jedzenie. Zupełny brak organizacji.
        • Gość: metys82 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.171.122.163.static.crowley.pl 11.06.10, 13:08
          Cześć Kasiu :)
        • Gość: mama Kuby Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 85.222.87.* 11.06.10, 22:29
          z niepokojem przeczytałam wszystkie wypowiedzi,muszę zaprotestować!!
          przedszkole jest inne bo.....nowatorskie w formie i to PLUS, łamie dotychczasowy szablon placówki niepublicznej,
          wiedziałam tez jak wygląda budynek, wysokie schody nie wyrosły kiedy już dzieci zostały zapisane,dzieci schodzą BEZPIECZNIE, sale są duże i wysokie to logiczną konsekwencją będzie korytarz z dużą ilością schodów, byłam w kilku prywatnych przedszkolach i nigdzie dzieci nie miały tyle przestrzeni,coś za coś, wolę mieć schody i setki metrów dla dzieci niż brak schodów i sale po kilkanaście metrów kwadratowych
          sale mają klimatyzacje,toalety wyposażone są doskonale,włącznie z suszarkami do rączek,drzwi otwierają specjalne karty lub domofon,wiem ,że dzieci są bezpieczne, plac zabaw ogrodzony na tyłach budynku, nie przy ruchliwej ulicy....
          miałam okazję wejść na górę bez anonsowania się domofonem i widziałam jakie zabawy "Ciocie" organizują dzieciom,jest wesoło, twórczo, jest wspólne śpiewanie i rozmowy z dziećmi po angielsku, nie tylko w czasie zajęć ale wtedy kiedy dzieci chcą iść do toalety,zbierają zabawki ,cudownie się patrzy na maluchy rozumiejące polecenia w języku angielskim.....

nigdy nie było problemów "brzuszkowych" więc nie wiem jaki problem ma być z fatalnym jedzeniem???
          prosze jeszcze pokazać mi WŁAŚCICIELKI innych prywatnych placówek, które organizują majówki,ferie zimowe dla dzieci z przedszkola, poświęcają swój prywatny czas na poznanie rodziców
          do prowadzenia przedszkola trzeba mieć duszę i powołanie a nie tylko finansowe zaplecze
          krytykować i oczerniać na forum łatwo
          ja polecam OUR
          z pozdrowieniami mama Kuby
        • Gość: mama Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.06.12, 13:43
          Niestety, ale muszę się zgodzić z tą opinią : ( Totalny przerost formy nad treścią. Aspiracje właścicieli są wręcz absurdalne i zupełnie pomija się w tym całym galimatiasie dzieci. Np. bal przebierańców to zabawa bogów na Olimpie (???) Proszę sobie wyobrazić jak rozczarowane były dzieci, nie mogąc ubrać swoich ulubionych kostiumów pirata, księżniczki czy rycerza? Ogólnie wszystko jest do góry nogami - niby tak nowatorsko ale wbrew wszelkiej logice. Przykladów można by mnożyć ale szkoda czasu - my już kończę współpracę z tą placówką uznając ją za naszą osobistą pomyłkę życiową i szczerze: ODRADZAM
          • Gość: kinus Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.12, 15:41
            Witam,
            Bal Bogów na Olimpie, to chyba jedna z najpiękniejszych imprez tego roku, wynikająca z realizacji programu autorskiego. Pragniemy uczyć dzieci historii, estetyki, piękna i bal jest konsekwencją realizowanego programu, w tym wypadku poznania kultur starożytnych. Takie zajęcia rozwijają dzieci, inteligencje wielorakie, wrażliwość na style w sztuce, architekturze itp. poprzez zabawę i radosną twórczość. Za nasz program autorski przedszkole otrzymało europejską nagrodę ELL.
            Rozumiem, że często bal w przedszkolu kojarzy się z tłumem różowych tandetnych księżniczek w stylu Barbie. Nasze dzieci mają mieć swój gust.
            Muzyka na balu ma cele dydaktyczne i rozwijające.
            Nie będziemy kreować pokolenia nastawionego na tandetę i muzykę disco ( polo ??)
            Kształtujemy wrażliwość, a dzieci z radością odkrywają nowy ( nie plastikowy) świat.
            Wszystko kwestia gustu. Wystarczy sprawdzić jak jest naprawdę.
            Pozdrawiam w imieniu Rady Pedagogicznej
            współwłaścicielka
            K. Kuźma Gołdanowska
            • Gość: Joanna B. Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.06.12, 10:30
              Witam,
              Trafiłam na to forum zupełnie przypadkiem ponieważ szukam przedszkola na Gocławiu choć nie ukrywam, że jest to o tyle dla mnie istotna sprawa że byłabym skłonna dowozić dzieci nawet do Sulejówka. Muszę przyznać, że nie zraziły mnie negatywne opinie bo to oczywiste że nie ma idealnych miejsc, ludzi i dzieci oczywiście. Każdy rozsądny człowiek to wie. Jestem natomiast zaszokowana atakiem - wręcz wyczuwalną agresją ze strony kadry tego przedszkola. Przecież jeżeli wszystko jest idealnie to nie trzeba tak walczyć. Sprawdzian to samo życie. Przy niżu demograficznym zostaną najlepsi i tu już nie ma z czym dyskutować. Poza tym chyba lepiej wyciągnąć wnioski z krytyki i ewentualnie coś zmienić, poprawić przecież nikt i nic nie jest idealne. Muszę przyznać że to napięcie w tonie kadry jest wyczuwalne na odległość a właśnie tego tak bardzo się obawiam posyłając dzieci do przedszkola /roztrzęsionej, znerwicowanej kadry z uniesioną gardą i sztucznym uśmiechem. Po co ten atak, przecież można mieć odmienne zdanie i nie zgadzać sie z pewnymi formami. Szacunek dla rodziców podopiecznych to bardzo istotna sprawa a zarzuty typu dysco polo są nie na miejscu. Najważniejsze to pozwolić dzieciom być dziećmi.Takie jest moje postronne zdanie. Życzę wiele spokoju wewnętrznego i powodzenia bo chodzi tu o dobro dzieci.
              Joanna B.
    • black.toka Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 11.06.10, 10:54
      mimo wszystko przedszkole sie obroni, żłobek na pewno NIE, jak przyjdzie niż
      konkurencja połknie ich w całości. A narazie bede działać a dzieci raczej z tego
      nie skorzystają !!!! Najlepiej pojechac bezpośrednio na miejsce i na własne oczy
      zobaczyc kto i w jaki sposób zajmuje sie dziećmi.... uwaga może sie okazac ze
      maluszkami zajmuja sie inne dzieci, troche starsze ale jaednak dzieci (
      prawdopodobnie dzieci jednej z opiekunek )bardzo profesjonalnie :(((((
      • kinula1 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 11.06.10, 13:01
        Szanowni Państwo, Szanowna Konkurencjo,
        Odpisujemy, ponieważ o tych postach poinformowali nas rodzice naszych
        wychowanków, a my pracujemy z dziećmi i nie mamy czasu śledzić wątków na forach.
        Zastanawiamy się nad stylem pracy niektórych placówek, które nie mając wiele do
        zaoferowania dzieciom decydują się na działania, które nam są obce i pozostają w
        złym stylu. Jesteśmy zwolennikami zdrowej konkurencji merytorycznej, a nie
        działań na które my sami nie pozwolilibyśmy sobie nigdy z racji pewnych
        standardów moralnych i standardów pracy, jakie preferujemy.
        Nie będziemy odpierać zarzutów, niech świadczą o nas fakty, pełne przedszkole,
        długa lista oczekujących. Osoby, które pragną zweryfikować naszą pracę są
        serdecznie zaproszeni zarówno do przedszkola w Wesołej jak i do żłobka. To
        najlepszy sposób przekonania się jak pracujemy i jak wyglądają nasze placówki.
        A konkurencji życzymy wiele owocnych dni w nowym roku szkolnym
        Właściciele OUR PRESCHOOL
      • Gość: giuy Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.jjs-isp.pl 11.06.10, 18:33
        Jaka konkurencja? Kto się tu wypowiada? Pewnie Ci rodzice którzy chcieliby
        pozostawiać dziecko w żłobku do 22.00. Ja mieszkam w tej okolicy i nie mogłam
        znaleźć sensownego żłobka. Ile ludzi tyle opinii - macie gdzie tzn inny żłobek
        to cieszcie się że dziecko jest szczęśliwe.
        • ants1234 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 11.06.10, 21:35
          Witam. Jestem rodzicem dziecka ,które uczęszcza do żłobka preschool.
          Jestem niezmiernie zadowolona, że moja pociecha może tam chodzić. Profesjonalna
          opieka ,która ponad wszystko stawia dobro dziecka i dba o jego bezpieczeństwo.
          "ciocie" są zawsze uśmiechnięte i zadowolone, widać że kochają to co robią. I
          czytając poprzednie komentarze ,odnoszę wrażenie ,iż niektóre osoby
          wypowiadające się tu-nigdy nie były w placówkach preschool i piszą takie bzdury
          żeby zabić nudę.
          Te obrażające komentarze to kompletne bzdury. Zwłaszcza jeżeli chodzi o żłobek.
          Jaki zapach? - chyba nic głupszego nie dało się wymyślić. W żłobku zawsze
          pachnie i jest porządek.
          Gdy odbieram moje dziecko zawsze jest ono czyste, przewinięte, najedzone i
          uśmiechnięte. Tak uwielbia wszystkie "ciocie" ,że zanim wyjdzie - pożegna się z
          każdym, i od razu pyta się mnie czy przyjdziemy następnego dnia.
          Więc chyba oznacza to że w żłobku panuje bardzo fajna atmosfera, wszystko
          pachnie, jest czysto, a opieka jest cudowna!
          I proszę autorki ,niektórych postów o kilkakrotne przemyślenie tego co się
          pisze, bo obrażać ludzi jest łatwo - gorzej później odzyskać to co się straciło.
          Wypisywanie obraźliwych, i totalnie bezsensownych komentarze na publicznym forum
          jest co najmniej obraźliwa i nie na miejscu.

pozdrawiam wszystkich pracowników OUR PRESCHOOL.
          mama żłobkowego wiecznie uśmiechniętego dziecka.
          • Gość: Justyna Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.147.135.159.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.06.10, 15:29
            Witam,
            każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, mnie też się nie podoba w tym przedszkolu,
            natomiast zajrzałam na taką stronkę ocen przedszkole i tam znalazłam miejsce dla
            mojego dziecka, z którego jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: majka Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.play-internet.pl 08.10.11, 20:33
        nie wiem skąd Pani -ma takie wiadomości, że dziećmi zajmują się dzieci?? Mój synek tam juz uczęszcza 7 miesięcy i jestem zachwycona Paniami !!!
    • Gość: Gość Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 20:28
      Czy to przedszkole przy Ul. Piłsudekiego?
      • Gość: AZ Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 13:07
        YES
        • zawszeoleole Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 06.04.11, 08:57
          Może ktoś jeszcze się wypowie na temat tego przedszkola?
          • Gość: MamaA Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.204.17.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 18:33
            Moja znajoma zabrała stamtąd dziecko i przeniosła do innego(mniejszego) przedszkola w Sulejówku, gdyż jej syn nie mógł się tam odnaleźć : co chwila zmieniały się grupy, do których należał, nie ma konkretnej Pani odpowiadającej za swoją grupę, gdyż jest to uzależnione od tego na jakie zajęcia dziecko uczęszcza . A poza nauką ważne jest także dobre samopoczucie i poczucie bezpieczeństwa dzieciaka, Poza tym jest drogo. Ale wiem to tylko z opinii znajomej.
            • Gość: MamaA Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.204.17.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 18:46
              Przeczytałam posty w tym wątku i zgadzam się z tym, że najlepiej odwiedzić przedszkole i ocenić tamtejszą opiekę, gdyż odczucia mogą być różne, poza tym konkurencja też potrafi być bez względna ! I nie bardzo można rozróżnić, kto naprawdę dodaje swoją ocenę, a kto chce popsuć opinię przedszkola . Jak będę szukać przedszkola dla mojej pociechy to popytam przyjaciół w realu, albo pojadę w konkretne miejsce i ocenię sama.
            • Gość: kinus1975 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.67.sintercom.pl 09.01.12, 09:55
              Witamy,
              W naszym przedszkolu są 3 grupy tematyczne i zerówka. Każdą grupą opiekuje się 2-ch nauczycieli polski i lektor angielski. Zmian kadry nie było od czerwca. Przedszkole w czerwcu otrzymało Europejską nagrodę za innowacyjność w nauczaniu jęz. angielskiego.
              Zapraszamy Panią do nas serdecznie, aby miała Pani własną opinię, a nie zasłyszaną.
              Przedszkole jest duże, bo mamy piękny duży budynek ponad 500 m.
              Dzieci mają za to normalne grupy = ok 16 osób.
              W przedszkolu pracuje na cały etat nauczyciel terapeuta, który prowadzi zajęcia indywidualne i wyrównawcze w cenie przedszkola. Każda grupa ma swój własny bogaty zestaw zajęć dodatkowych w cenie. Dzieci mają w cenie 5 posiłków dziennie.
              Mamy długą listę rezerwową oczekujących dzieci.
              Zapraszamy do odwiedzin,
              Pozdrawiam serdecznie
              Kinga Kuźma Gołdanowska
              OUR PRESCHOOL
              • Gość: kasia Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 19:16
                a ja sie zastanawiam nad nowym przedszkolem "Jacek i Agatka " w Wesołej koło Urzędu miasta.narazie z tego co wiem jest mało dzieci (możne to i dobrze) super położenie i dyrektorka ta sama co w przedszkolu "pod Debami"? słyszeliście juz cos o tym przedszkolu?
                • Gość: mama przedszkolaka Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 19:37
                  Przedszkole Jacek i Agatka jest świetnym miejscem dla dzieci, jest małe , kameralne, bardzo ciepły klimat. Miła, kompetentna nauczycielka o indywidualnym podejściu do dzieci. Mój synek dobrze się tu rozwija ,szybko robi postępy zarówno w samoobsłudze jak i w mowie. Mój synek świetnie się zaadaptował, podobnie jak pozostałe dzieci. Dobre jest jedzenie. Dzieci nie chorują. Codziennie wychodzą na spacer. Otoczenie przedszkola - las. Blisko urzędu dzielnicy. Dobry dojazd. Jestem bardzo zadowolona.
                  • leksus998 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 20.02.12, 21:07
                    Witam !
                    Jestem mama jednego z przedszkolaków i jest wiele powodów dla których stanowczo ODRADZAM ta placówkę , ciągle zmieniające się nauczycielki , brak porządku dnia dzieci szarpane jak worek ziemniaków sama bylam świadkiem kiedy Pani od angielskiego tak krzyczała na dziecko że aż sie posiusiało , mój synek ciągle wracał głodny , z brudna pupą Pani dyrektor dużo obiecuje w trakcie przyjęcia i ma dobra gadkę , zresztą jest brudno , posilki nie ciekawe problem z dzieci które mają alergie , atmosfera ciagle napięta i to czego mój syn sie nauczył najpierw to przeklinania od cioci stanowczo ODRADZAM
                    • Gość: mama dwójki dzieci Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 23:03
                      O którym przedszkolu Pani pisze Jaciek i Agatka czy OurPreschool?
                    • Gość: Aneta Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.xdsl.centertel.pl 29.02.12, 11:20
                      A no właśnie. O jakim przedszkolu Pani pisze?
                      • leksus998 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 29.02.12, 18:12
                        Witam !
                        oczywiście pisze o ourpreschool zdecydowanie odradzam , kadra nie wykształcona strasznie
                        • Gość: kinus Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.waw-net.pl 29.02.12, 19:57
                          Witam,
                          Zapraszam do przedszkola, przedszkole nagrodzone Europejską nagrodą European Language Label za innowacyjny program autorski i nauczanie języków obcych w 2011 r i współpracujące z dużym ośrodkiem akademickim. Niewykształcona kadra to np. wykładowca akademicki ?
                          Czy niewykształcona kadra mogłaby osiągnąć takie laury ?
                          Czy 80 zadowolonych dzieci i 2 roczniki absolwentów ze świetnymi wynikami w szkole to mało ?
                          Przykro słuchać .....
                          Pozdrawiam i zapraszam do samodzielnego sprawdzenia jakości.
                          Kinga Kuźma Gołanowska
                        • Gość: NIEWYKSZTAŁCONA!!! Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.play-internet.pl 29.02.12, 22:23
                          Witam Panią, tu jak to pani określiła "Niewykształcona kadra"

Z całym szacunkiem dla Pani osoby, ale te komentarze nie mają jakiegokolwiek potwierdzenia w rzeczywistości. Na jakiej podstawie Pani je wysnuwa? Czy zna mnie Pani osobiście, by tak infantylne i żenujące posty tutaj umieszczać?

Jestem absolwentką jednego z najlepszych Nauczycielskich Kolegiów Językowych w Polsce, gdzie wyniki jakichkolwiek testów były zaliczane od 70/80%. Czy to oznacza że jestem osobą niewykształconą?

Poza tym obecnie jestem na ostatnim roku studiów jednej z najlepszych uczelni wyższych w Polsce, a mianowicie Instytutu Anglistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Czy to oznacza, że jestem osobą niewykształconą?

Obecnie jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej na temat programu autorskiego, który jest wdrażany w tym przedszkolu. Dostałam nawet propozycje by ta praca została opublikowana.

Ponadto swoje doświadczenie zdobyłam w pracy z dziećmi w wieku od szkoły podstawowej do średniej włącznie poprzez praktyki w różnych typach szkół w województwie mazowieckim, bądź jako animator w Oazie. Czy to oznacza, że jestem osobą niewykształconą?

Co więcej, pracowałam także w Stanach Zjednoczonych na 'campie' z dziećmi. Czy dalej Pani uważa, że jestem osobą niewykształconą?

Udzielam korepetycji z języka angielskiego, niemieckiego, matematyki, fizyki, chemii, biologi, geografii. Czy dalej jestem dla Pani osobą niewykształconą?

Czy teraz Szanowna WYKSZTAŁCONA PANI ma ochotę dalej uparcie twierdzić, że jestem niewykształconym NAUCZYCIELEM?

Znam swoją wartość i nie pozwolę by KTOŚ taki jak Pani godził w moją godność!

Z poważaniem,
                          jeszcze raz "Niewykształcona KADRA"

• Gość: mama dwójki dzieci Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.play-internet.pl 29.02.12, 22:36
                          To są bezpodstawne komentarze, moja pociecha uczęszcza do tego przedszkola i nie uważam by te Panie były niewykształcone!!!! Większość z nich jeżeli nie wszystkie kończą bądź skończyły renomowane uczelnie w kraju. ZAWSZE służą pomocą i rozmową na temat mojego dziecka!!!!
                          • Gość: Magda mama Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 22:49
                            Przedszkole najlepsze na świecie !! Gdyby wszyscy Nauczyciele tak bardzo angażowali się w pracę jak pracownicy z tego przedszkola nikt nie musiałby przychodzić z innych placówek by podczas godzinnego pobytu stwierdzić chaos, syf i niewykształconą kadrę. My , czytaj rodzice dzieci z tego przedszkola, wiemy,że jak ważni dla nas i dla dzieci są wszyscy nauczyciele z tej placówki. Tylko osoba postronna przychodząca na lekkie przeszpiegi może napisać coś takiego. Proszę zabrać się do pracy a nie szkalować innych.
                        • Gość: Marta Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.rev.snt.net.pl 01.03.12, 08:00
                          Witam serdecznie. Chciałabym się wypowiedzieć, ponieważ sama zanim wybrałam przedszkole śledziłam opinie na tym forum. To ważny wybór. Dlatego wiem, że opinie zamieszczone tutaj mają znaczenie.
                          Syn jest absolwentem Our preschoola, córka uczęszcza do tego przedzkola obecnie- ma przed sobą jeszcze 3 lata przedszkolne. Syn uczęszczał do grupy naukowo sportowej, córka do artystycznej. Moje dzieci uwielbiają swoje ciocie. Moj syn miał 2 nauczycielki- stale przez cały okres uczęszczania -które kocha miłością absolutną do dziś ( chodzi już do szkoły)- a każe się wozic do przedszkola by je odwiedzić. Dziecko ma szeroki światopogląd ( przedszkole -dziecko pomiędzy kulturami świata), na wakacjach dogadalo się po angielsku za granicą - rozumie niemal wszystko- koledzy z byłej grupy- to przyjaźnie, które trwają. Córka w wieku 2,5 l śpiewa każdego dnia nowa piosenkę- po angielsku i afrykansku także!, wymienia kontynenty jednym tchem,uczy się baletu, ma zajęcia z gliny, tworzą wspólnie nieskonczoną ilość prac plastycznych w róznych technikach..Co dla mnei najważniejsze uwielbia swoje ciocie i kolegów w grupie. Są zgrani. Rano nie ma problemu ze wstawaniem- wystarczy hasło, że idziemy do przedszkola. Każda "strategia" wychowawcza jest ze mną i mężem kkonsultowana.

To nie jest laurka dla tego przedszkola.Myślę, że wybór placówki to także kwestia podejścia i oczekiwań- czego chcę i w jakiej kolejności dla swojego dziecka? Ja chciałam życzliwości , interakcji, twórczego rozwoju mojego dziecka podczas majej nieobecności. I dostaję to. Życzę Panstwu rozsądnych wyborów.
                        • Gość: gosc... Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.158.216.166.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.12, 14:30
                          to jest odpowiedz do Pani Leksus 998- skoro ma Pani tyle zarzutow do naszej profesjonalnosci wiedzy umiejetnosci zapraszam do Przedszkola na spotkanie. Jest Pani osoba dorosla to po co sie tutaj ukrywac i pisac posty skoro mozna porozmawiac w realu.
                          Czekam na odpowiedz....
                        • dzikamyszka Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 02.03.12, 10:16
                          zło powraca sfrustrowana Myszko, każdego można na forum oszkalować, działa to zawsze w dwie strony. Miłego dnia życzę.
                    • Gość: kinus Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.waw-net.pl 29.02.12, 20:02
                      Witam,
                      Jeśli jest Pani niezadowolona zapraszam na rozmowę , bo ani jedna z tych rzeczy nie jest prawdą.
                      Dyrektor przedszkola.

• leksus998 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 01.03.12, 20:40
                        samo to jak wszyscy Państwo reagujecie daje dużo do zastanowienia skoro jest tak super to czemu tak sie usprawiedliwiacie , jestesmy w wolnym kraju kazdy ma prawo do wypowiedzi ja mam swoje zdanie
                        • Gość: NIEWYKSZTAŁCONA!!! Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 22:09
                          A czy może Pani ujawnić swoje dane? Skoro żyjemy w wolnym i normalnym kraju to po co się ukrywać.

Pani oszczerstwa są bezpodstawne. Dowodem na to są powyższe wypowiedzi. Tego co dobre zawsze się broni!
                          • Gość: wieśniak Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.jjs.pl 04.03.12, 23:12
                            Moje drogie Panie obserwuję waszą konwersację na forum i mam wrażenia, że wszyscy trochę się zapominamy i dajemy wkręcać w niemądrą dyskusję. Abstrahując od wszystkiego co zostało tu wcześniej napisane, mam propozycję.Proszę o odwiedzenie przedszkola Our Preschool najlepiej w momencie, kiedy dzieci mają czas na zabawę dowolną. Obserwując nasze dzieci nauczycie się Panie jak prowadzić dyskusję, konstruktywnie rozwiązywać problemy,dochodzić do wspólnych wniosków, przepraszać, jeśli ktoś posunął się za daleko w stosunku do innej osoby, bronić i wspierać kogoś komu dzieje się krzywda i cała masa podobnych rzeczy. Polecam, to jest bardzo kształcące!! Może nie wszystko jest dopięte na ostatni guzik i wiele rzeczy trzeba poprawić ale mimo wszystko myślę, że to dzieci tworzą przedszkole i jeśli już bawimy się we wzajemne ocenianie to może..."poznacie po owocach" .
                            Zainteresowanym polecam lekturę "Idioty" Dostojewskiego, a zwłaszcza fragment, w którym Książę (główny bohater) opowiada o dzieciach, które spotkał w szwajcarskiej wiosce.
                            Pozdrawiam serdecznie wszystkich zgromadzonych na forum.
                        • Gość: kinus Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.67.sintercom.pl 05.03.12, 15:02
                          Tu nikt się nie usprawiedliwia, jak jest naprawdę warto sprawdzić samemu, natomiast nie pozwolimy, aby ktoś godził w dobre imię naszej placówki, którą rozwijamy ciężką pracą wielu zaangażowanych osób, która cały czas dba o jakość usług i po prostu kocha dzieci.... i traktuje swoją pracę jako misję ,a nie biznes.

Pozdrawiamy i zapraszamy,
                          Dyrekcja i kadra
                          • Gość: amica Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 17:44
                            każdy ma prawo wyrazić na forum. Jeżeli tylko nie wypowiada się konkurencja(czyt. właściciel innego przedszkola w okolicy, który podbić swoje noty) :/ Opinii może być wiele, każdy rodzic ma inne kryteria wyboru przedszkola. Jednak należałoby sprawdzić, czy to co przeczytamy na forum jest prawdą.

Pozdrawiam
                            • czytelnikforum Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 20.05.13, 11:07
                              Zastanawiałam się nad tym przedszkolem, ale wiem, że już nawet nie będę patrzeć w tamta stronę. Tylu niezadowolonych rodziców świadczy tylko o jednym - o nieprzygotowanej kadrze i o braku umiejętności prowadzenia przedszkola. Widze, że właścicielka i kadra, która wypowiada się pod nickami "kinus1975, kinula1, kinus, mama, mama filipa, mama kuby, magda mama... itd" myślą, że jeżeli zrobili kursiki językowe i jakieś przygotowania pedagogiczne to już są najlepsi w Warszawie. No niestyty, droga kadro. Zamiast się tu kłócić, lepiej byłoby zrobić coś, żeby te dzieci miały lepiej, żeby miały dużo fajnych zajęć, żeby było czyto i miło. Serce trzeba mieć do prowadzenia żłobka i przedszkola, a nie pieniądze na postawienie budynku. Predyspozycje państwo macie, ale jak na razie brakuje bezpieczeństwa i opieki. Krzyczenie na dzieci???? To trochę nieumiejętność poradzenia sobie i brak siły. Szacunku trochę dla najmłodszych.
                              • Gość: znam przedszkole Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.multimo.pl 21.05.13, 01:15
                                Odezwała się konkurencja! Jestem jedną z byłych mam. Zajęcia proponowane dzieciom bardzo ciekawe i twórcze. Przedstawienia dla rodziców - na wysokim poziomie, z humorem. Kadra życzliwa. Wszystkie Panie znają dziecko, każda jest zainteresowana dzieckiem kiedy pojawia się w przedszkolu (nie to co w słynnym w Wesołej ABC, w którym dziecko może wisieć spłakane na rodzicu, a paniom się nie chce ruszyć z krzesła). Dość plucia i psucia opinii. Niby zwykły czytelnik forum a taki zainteresowany tematem.
                                • Gość: Karusia Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 194.181.100.* 27.05.13, 12:05
                                  Niby "była mama", a tak fanatycznie walcząca o dobre imie przedszkola...hahaha. I jaka szybka riposta. Przyjmijcie to do wiadomości, że takie są opinie rodziców o przedszkolu. A ludzie mają prawo wymieiać się opiniam !!!i. Wasze/ czyli właścicieli, kadry itp.- pseudo Była Mama / komentarze każdego postu w stylu ..."Odezwała się konkurencja"...rzucają na Was cień opętanych manią prześladowczą.
                                  • Gość: kilent Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.30.15.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 09:03
                                    Spędzony czas to był koszmar - na początku było miło, wszyscy mili by się przypodobać.
                                    Brudno - jedną czasami dwie panie - i do kuchni i do sprzątania - coś tu jest nie tak (kurz na szafkach w szatni, pod meblami, zapach w dużej sali aż odurza -zwłaszcza rano). W normalnych przedszkolach są dwie panie sprzatajace a jedna pani w kuchni. Dywan w dużej sali - tragedia. Widać, że nie był odkurzany na codzień. Oszczędność jedzenia - dzieci dostają bardzo małe porcję, bardzo często wychodzą głodne.
                                    • mamamajka11 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 02.06.14, 13:13
                                      Co za bzdura!!!!!!!!!! Jaka duża sala, jaki zapach???? Chyba ta osoba nigdy w tym przedszkolu nie była!!!!!!!!! Jedzenia to jest nawet za dużo bo jest potem to co zostaje zawożone do biednych starszych osób.
                                      Jako matka nie życzę sobie opluwania takiego dobrego przedszkola.
                                      Dziękuję całej kadrze i pracownikom, że tworzycie tak wspaniałe miejsce.
                                      Mama Szymona.
                    • Gość: odp do leksusa Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 11:51
                      Ta wypowiedź wygląda jakby to osoba pracująca w tej placówce wypowiadała się w ukryciu
    • pergammon Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 06.06.13, 10:59
      Szczątkowa anglojęzyczna wersja strony internetowej nie napawa optymizmem (literówki, błędy w słownictwie)
      • Gość: gość Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 12:03
        Dużo opinii zarówno pozytywnych jak i negatywnych. A czy może ktoś się wypowiedzieć jak jest teraz?
        • Gość: Aldona Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.14, 22:45
          Niestety, ale ODRADZAM. Żłobek pozostawia wiele do życzenia. Długo by wymieniać. Jednak dla mnie najważniejsze jest samopoczucie mojej pociechy, niestety córeczka nie chciała uczęszczać do żłobka. Przeniosłam córeczkę do innego żłobka w Warszawie i jest o niebo lepiej, teraz dziecko wraca do domu z uśmiechem. Doświadczenie mówi, mi że im mniejsza placówka - kameralny klimat tym lepiej. No i atmosfera to jest zdecydowanie najważniejszy czynnik.
          • Gość: Gość Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 04:44
            Dlatego polecam przedszkole Jacek i Agatka w Wesołej. Małe, kameralne,dobra rodzinna atmosfera, dzieci dobrze się w nim czują. Panie wychowawczynie ciepłe, troskliwe i kompetentne.
          • Gość: Aga właściciel Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 94.42.104.* 02.06.14, 13:40
            Dzień dobry.
            Uprzejmie proszę pani Beato o uregulowanie zaległości za żłobek - jest pani JEDYNA MAMĄ, KTÓRA ODESZŁA Z NASZEGO ŻŁOBKA, więc mam pewność ,że to pani. Kwotę do zapłaty pani zna , numer konta również. Pozostaje pani osoba niewiarygodną. Nie polecam z panią żadnej współpracy .

Agnieszka Grzybowska
            właściciel Our Preschool
            • Gość: co tu się dzieje? Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 109.232.241.* 09.01.17, 12:53
              i Państwo z takim nastawieniem chcecie robić przedszkole i złobek. Czy publiczne wzywanie do zapłaty jest normalne? Po tej korespondencji nigdy ale to nigdy bym nie pomyślała o wysłaniu do Państwa dziecka. Czytam to czytam i oczom nie wierzę.
          • Gość: nanananana Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 22:26
            Znam przedszkole Our Preschool od samego początku jego istnienia, znam wszystkie dzieci, niektóre od momentu gdy miały niecały rok, aż do teraz gdy niektóre są już w zerówce. Znam wszystkie wychowawczynie ,wszystkich grup, żłobka też. Nie przypominam sobie żeby któreś z dzieci było niezadowolone czy z wielkim trudem wchodziło czy wychodziło ze żłobka. Niektóre dzieci spędzają większość dnia w przedszkolu czy żłobku, więc jak mają go nie lubić? jak spędzają w nim więcej czasu niż we własnym domu? Mają wszystko, i czas na zabawę i na odpoczynek, i na pyszne jedzenie.
            Więc radzę osobie, która wypisuje takie bezsensowne komentarze ,żeby najpierw była fair w stosunku do przedszkola i mówila prawdę, a nie ,żeby po kryjomu przenosiła dziecko do innego przedszkola wymyślając bezsensowne historie w które i tak nikt nie wierzy, a później wystawiała jakąkolwiek opinie na temat przedszkola czy żłobka. Kłamstwo ma krótkie nogi, przypominam .

Pozdrawiam,
            fanka Our Preschool
        • Gość: dry.ice Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: 195.242.138.* 23.04.14, 12:22
          Niestety, przedszkole pod względem organizacyjnym pozostawia wiele do życzenia. Ponaddto, przy dłuższej nieobecności dziecka, nie jest zwracana opłata za wyżywienie. Są problemy z rodzicami przyprowadzającymi chore dzieci do przedszkola, wychowawczynie bardzo w porządku, starają się, angieslki super ale reszta leży. Komunikacja fatalna. Nie polecam i odradzam. W razie pytań, chętnie odopowiem.
          • Gość: mama Zuzi Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek IP: *.66.sintercom.pl 02.06.14, 11:41
            Jestem mamą Zuzi z przedszkola a kiedyś ze złobka Our Preschool. Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca dla mojego dziecka. To co pisze pani o problemach z chorymi dziećmi to nieporozumienie. Nie raz widziałam sytuację w szatni gdzie pracownik prosił o zabranie dziecka do domu z powodu kataru czy kaszlu. Wiem,że z rodzicami, którzy nie stosują się do zasad zdrowotnych w przedszkolu są rozwiązywane umowy. Bezcenną sprawą jest kwestia bezpieczeństwa i spokoju matki, która zostawia dziecko na cały dzień w przedszkolu , a taki mam. Po pięciu latach pobytu mojej Zuzi w przedszkolu martwi mnie tylko jedno, jaką szkołę wybrać aby nie zmarnować jej ogromu wiedzy i chęci do pracy.
            • megmama2 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 02.06.14, 12:04
              Drogie mamy, czytam to i nie wierzę kto wypisuje brzydkie i krzywdzące opinie. Znam przedszkole od dawna, tu chodziła starsza córka, teraz syn.
              Nie znam miejsca, gdzie tyle by się działo, imprezy w przedszkolu w zerówce są na wiele wyższym poziomie niż u córki w 3 klasie. Córka nauczyła się tyle, że w klasie pierwszej zwyczajnie się nudziła. Przedszkole przygotowuje do życia i otwartości na świat, co widać, gdy jadę z dziećmi na wakacje. Dzieci MÓWIĄ po angielsku. Poza tym obydwoje dostali tyle ciepła, że nie sądzę by tak było gdzie indziej. Jedyne , czego żałuję, że placówka otwiera szkołę dopiero teraz i moja córka nie zdążyła tam pójść. Syna nie poślę do żadnej innej placówki. Miejsce, gdzie naprawdę dba się o dzieci. Piękne, bo dużo zainwestowali z projektów europejskich. I wiedzą co robią. A to dla mnie akurat bardzo ważne. Polecam.
              • mamamajka11 Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 02.06.14, 13:08
                Ewidentnie widać, że te negatywne opinie piszą osoby, które są właścicielami konkurencji albo konfliktowi rodzice, którzy z żadnej placówki nie będą zadowoleni, bo im ciągle coś nie pasuje.
                Jestem mamą 3 dzieci: 11-letni Mikołaj, 4-letni Szymon i 3-tygodniowa Zuzia. Szymon uczęszcza do Ourpreschool już 3 lata (żłobek i przedszkole). Jesteśmy z mężem zachwyceni tą placówką pod każdym względem. Gdyby Mikołaj miał takie przedszkole na pewno miałby znacznie lepszy start w szkole. Cieszę się, że otwierają szkołę i moje dzieci będą miały zagwarantowaną edukację na najwyższym poziomie i trzymam kciuki by również udało się otworzyć gimnazjum - Mikołaj na pewno do niego będzie chodził choćby miało by być i w Mińsku Mazowieckim lub dalej (dojeżdżamy z Rembertowa).
                Dodatkowo oceniam to przedszkole jako firma, która współpracuje z przedszkolami i szkołami na terenie całej Warszawy i okolic - nie znam żadnej tak zorganizowanej placówki, a właścicieli tak zaangażowanych w najwyższą jakość.
                POLECAM na 100%.
    • Gość: Serena Kelly Info IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 08:21
      To all those interested;
      The European Language Label, awarded inter alia to the preschool in question, has nothing to do with preschool child care!. It is a label awarded solely for innovative language education. And this is not synonymous with offering good childcare!!! It is therefore totally misleading, on the side of the preschool managers, to try to convince parents that the preschool is in any way a better place for kids just because it is the label holder.
      It's high time people in Poland stopped being so naive as to believe the word "European" adds any special value. All in all, Poland has been a strong European country already at times when there was no Germany or Spain as such... :)
      Please have more faith in your national products and values! And assess products and services ased on their real value rather than labels....
    • mama-julka Re: Nowe przedszkole Wesoła/ Sulejówek 31.01.15, 11:18
      jako szczęśliwa mama Julka który chodzi do żłobka Rudy Lisek z Wesołej serdecznie polecam wszystkim rodzicom tą placówkę!
      Mój synek będąc ze mną w domu był najbardziej pogodnym dzieckiem jakie znałam. Wysyłając go do żłobka bardzo bałam się, że takie miejsce go zmieni. Wystarczyły dwa tygodnie adaptacji a moje dziecko (14 miesięcy) z prawdziwą radością zostaje na 10 godzin w Rudym Lisku. Po powrocie do domu cały czas kipi dziecięcą radością i jest to dla mnie najlepsze potwierdzenie, że czuje się tam tak samo dobrze jak ze mną :)
      Jeszcze raz polecam!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka