coondelboory 24.12.09, 05:07 Ale durny tekst, całkiem jakbym czytał fragmenty "rozmów kontrolowanych" kiedy to ubecja ma problem jak zrobić kolację Wigilijną. C. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata072 Polubić święta 24.12.09, 07:07 Ja nie cierpię świąt i rodzinnych spędów. Niestety mam wrażenie, że stanowię jakąś atrakcję towarzyską bo nie mogę się opędzić od zaproszeń :( A może ktoś ma jakąś wiarygodną i skuteczną wymówkę, którą mógłby się ze mną podzielić? Symulowanie choroby odpada bo zbyt często z tego korzystałam i już nikt nie chce mi uwierzyć. Bardzo proszę o radę bo ostatnio zaczynam marzyć o wyprawie na bezludną wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
apis3 Re: Polubić święta 24.12.09, 10:41 zadeklaruj się jako Świadek Jehowy i sprawa z głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Polubić święta 24.12.09, 14:54 Na jakiej podstawie wybiórcza twierdzi, że nie lubimy razem spędzać czasu??? Bzdura najlpeszym sposobem na polepszenie relacji jest pozbycie się TV z domu, czego życzę wszystkim z okazji świąt. Jak pisał R. Gwiazdowski na blogu - życzę też szczęścia, bo zdrowia nie ma po co (na Kursku wszyscy marynarze byli zdrowi) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Polubić święta 24.12.09, 16:20 bogulo2 napisał: > Na jakiej podstawie wybiórcza twierdzi, że nie lubimy razem spędzać czasu??? Bz > dura > > najlpeszym sposobem na polepszenie relacji jest pozbycie się TV z domu, czego ż > yczę wszystkim z okazji świąt. Jak pisał R. Gwiazdowski na blogu - życzę też sz > częścia, bo zdrowia nie ma po co (na Kursku wszyscy marynarze byli zdrowi) > Re: __"Na jakiej podstawie wybiórcza twierdzi, że nie lubimy razem spędzać czasu??? "- Autor twierdzi ,i słusznie ,że nie wszyscy lubimy "z całą rodziną",a tylko razem(ojciec,matka,dzieci),a nie ze stadem kuzynów.Proszę myśleć przy czytaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
dannusia1 Re: Polubić święta 24.12.09, 15:50 Spróbuj choć raz spędzić święta samotnie,kiedy w każdym oknie świeci się światełko,a Ty będziesz sama,zupełnie sama..wtedy zatęsknisz do gwaru,bo nie ma nic gorszego,niż cisza czterech ścian:( Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Polubić święta 24.12.09, 15:51 beata072 napisała: > Ja nie cierpię świąt i rodzinnych spędów. Niestety mam wrażenie, że stanowię > jakąś atrakcję towarzyską bo nie mogę się opędzić od zaproszeń :( A może ktoś > ma jakąś wiarygodną i skuteczną wymówkę, którą mógłby się ze mną podzielić? > Symulowanie choroby odpada bo zbyt często z tego korzystałam i już nikt nie > chce mi uwierzyć. Bardzo proszę o radę bo ostatnio zaczynam marzyć o wyprawie > na bezludną wyspę. A więc tak. Przede wszystkim trzeba rozważyć wizytę w poradni psychiatrycznej, gdyż takie unikanie rodziny i niechęć do "zbliżeń" może sugerować początki depresji, itp. { Nie ma powodów do paniki i wstydu, to po prostu musiało zostać powiedziane. } Choć oczywiście może być całkowicie normalną sytuacją i zrozumiałą, zwłaszcza jeśli poznało się rodzinę. :) A może ktoś po prostu lubi spokój. Co do samych wymówek to zależy jaką mamy rodzinę, można zaryzykować wymówki typu: 1. Czytasz Gazetę Wyborczą. 2. Poznałaś ostatnio przystojnego Murzyna/Araba i chyba się zakochałaś. Czy możesz z nim przyjść jako osobą towarzyszącą ? 3. A wiecie wpadnę do was oczywiście, ale tak przy okazji, wiecie, że głosowałam na Kaczyńskiego ? 4. Moglibyście pożyczyć mi parę groszy "do pierwszego" ? 5. Pożyczyć im odpowiednio wcześniej parę groszy i przypominać, że zależałoby ci na ich szybkim zwrocie. 6. Jesteś feministką, lubisz kobiety i parytety. 7. Nie możesz wpaść, bo ci się nie chce. Dlaczego ci się nie chce ? Bo ci się nie chce. I nie chce ci się nie chcieć. 8. Przyjadę, ale zwrócicie mi koszty podróży, zakwaterowania i wydatków osobistych jak np. za prezenty dla waszych brzydkich dzieci. 9. Możesz najeść się czosnku, cebuli, przestać się myć odpowiednio wcześniej, a potem z każdym się wielokrotnie i dokładnie ściskać i przecierpieć ten jeden rok. 10. Oglądałaś niedawno "Kevina" i "Szklaną pułapkę" i w tym roku musisz powiedzieć "pas" . 11. Chętnie się z wami spotkam bo jestem w potrzebie. Chciałabym mieć dziecko, ale nużą mnie te wszystkie komplikacje. Myślałam o in-vitro. Podoba mi się jak jest u was, dlatego chciałabym twojego męża jako dawcę. 12. Czytałaś durne porady na forum GW i tak cię wciągnęło, że jak się ocknęłaś to święta minęły. Mam nadzieję, że pomogłem. Wesołych i radosnych świąt! :);) Kończąc nie mógłbym zapomnieć oczywiście o złożeniu najserdeczniejszych, spóźnionych życzeń redaktorom GW - wesołej Chanuki! Odpowiedz Link Zgłoś
iioitam cała prawda o świętach 24.12.09, 14:39 www.youtube.com/watch?v=sIezmB4YlUo wystarczy posłuchać... bolesna prawda Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Polubić święta 24.12.09, 16:03 coondelboory napisał: > Ale durny tekst, całkiem jakbym czytał fragmenty "rozmów kontrolowanych" kiedy > to ubecja ma problem jak zrobić kolację Wigilijną. > > ...!!! No nie! Sam jesteś durny!-Samotny,rozżalony i z pretensjami krytyk,tradycionalista pewnie jeszcze dewot. ====A tekst bardzo dobry,zwierciadło naszego życia,brawo Wisniewski !!! --A co do świąt,to zmieniają się tak jak czasy.Dawniej życie było nudne, to święta były rozrywką,teraz nie mamy czasu,a rozrywek nie brakuje,więc pragniemy odpoczynku i"Świętego Spokoju" -No chyba że ktoś z "racji wieku"chce się powymądrzać przed rodziną,to może się wygłupić,bo teraz 10 letne dziecko ma zasób wiedzy i umiejętniści większe niż wszyscy 70 letni dziadkowie przy stole,opowiadający "że kiedyś było inaczej". A świat to nie muzeum... Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 *** Co ten artykuł robi w dziale Nauka? Hę!? *** 24.12.09, 16:25 Bo Kossobudzka coś spłodziła? Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: *** Co ten artykuł robi w dziale Nauka? Hę!? 24.12.09, 16:59 kornel-1 napisał: > Bo Kossobudzka coś spłodziła? > > Kornel -!!! -Re"kornel": Albo trawka,albo klawiatura :tylko nie razem!= Bo... 1. to jest forum ogólne. 2. artykuł napisał Wisniewski. 3. czytać,myśleć, pisać. Taka kolejność... Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: *** Co ten artykuł robi w dziale Nauka? Hę!? 24.12.09, 18:34 inkwizytorstarszy napisał: > -!!! -Re"kornel": Albo trawka,albo klawiatura :tylko nie razem!= To nie do końca tak. Twórcy: artyści i pisarze, częściej niż przedstawiciele innych profesji używają środków wspomagających jasność umysłu. Przykłady na życzenie. > 1. to jest forum ogólne. > 2. artykuł napisał Wisniewski. > 3. czytać,myśleć, pisać. Taka kolejność... 1. To nie jest forum ogólne lecz forum poświęcone nauce. 2. Autorem publikacji - w tym wypadku wywiadu - jest Margit Kossobudzka. Wiśniewski nie pisał tego artykułu. 3. Myślenie obowiązuje na każdym etapie. Przed wysłaniem postu szczególnie. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Polubić święta 24.12.09, 16:50 Ten artykul to chyba najwieksze osiagniecie dzialu Nauka GW. Odpowiedz Link Zgłoś