Dodaj do ulubionych

Technogadżety XXI wieku

08.01.10, 13:28
A czy juz wiadomo, co idiota XXI wieku zrobi z calym tym chlamem?
Obserwuj wątek
    • bopos Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 13:50
      stoniec napisał:
      > A czy juz wiadomo, co idiota XXI wieku zrobi z calym tym chlamem?

???
      Masz z tym jakiś problem kobieto?
    • asteroida2 Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 15:55
      > A czy juz wiadomo, co idiota XXI wieku zrobi z calym tym chlamem?

Wiadomo. Odbierze ci pracę.
      Bo świat rozwija się teraz bardzo szybko i wygrywają tylko ci, którzy nadążają
      za zmianami i korzystają z każdego "chłamu", żeby zwiększyć swoją efektywność.
      Ci którzy nie nadążają, szybko przegrywają konkurencję.
      • stoniec Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 16:36
        Spoko, nie odbierze. Moja praca wymaga inteligencji, a nie zabawek.
        • asteroida2 Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 16:49
          > Spoko, nie odbierze. Moja praca wymaga inteligencji, a nie zabawek.

Ha. Koniuszy pewnie też tak myśleli, widząc pierwsze samochody.
          • stoniec Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 18:14
            Czy to znaczy, ze obecnie konmi zajmuja sie samochody?
            Jakos nie widzialem froda albo volkswagena zadajacego obrok.

Ale zarty na bok. Prosze sobie przeczytac jeszcze raz artykul i
            podac mi jeden przyklad zastosowan chlamu (no dobra - gadzetu),
            ktory tam jest prezentowany, a ktory sluzy do wykonywania jakiejs pracy,
            szczegolnie uyslowej. Tylko prosze nie pisac o
            'inteligentnych :-)))) i,k,l...-phonach, do czego sluza idiocie XXI wieku mozna
            sobie posluchac codziennie w roznych miejscach publicznych.
            • kornel-1 Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 18:41
              stoniec napisał:
              > Ale zarty na bok. Prosze sobie przeczytac jeszcze raz artykul i
              > podac mi jeden przyklad zastosowan chlamu (no dobra - gadzetu),
              > ktory tam jest prezentowany, a ktory sluzy do wykonywania jakiejs pracy,
              > szczegolnie uyslowej.

Umysłową pracę wykonują na ogół ludzie. Na przykład samodzielnie zapoznając się z ofertą targów. International CES.

Oprócz kilku gadżetów, o których pisał dziennikarz, znajdziesz tam wiele "inteligentnych" pomysłów, rozwiązań, wynalazków. Ot choćby różnorodne systemy zintegrowanego zarządzania domem. Naprawdę mnóstwo tam tego jest: od inteligentnej odzieży, przez nanotechnologię po ochronę zdrowia.

Kornel
              • stoniec Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 19:36
                Slowem kluczem w Twojej wypowiedzi jest 'o ktorych pisal dziennikarz'.
                Dziennikarze na ogol pisza dla 'idiotow XXI wieku'. A ja wlasnie o nich pisalem.
                Wyjasniam zatem, ze problem, ktory mnie dreczy, to brak targow. na ktorych
                oferowano by ponysly na to, jak zagospodarowac ta powodz
                coraz to nowego sprzetu. Przeciez juz teraz wszystkie kanaly telewizyjne po 150
                razy powtarzaja te same filmy, zeby zapchac te 24h*365 dni w roku, a panienki i
                mlodziankowie po 15000 razy/rok wypowiadaja do komorek te same teksty: "jestem
                w tramwaju, a ty?, co tez jestes w tramwaju? super! I co robisz? Jedziesz. Ja tez!'
                • kornel-1 Re: Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 20:25
                  stoniec napisał:

> A ja wlasnie o nich pisalem

Dobr,a dobra. Pisałeś o "chłamie" zaprezentowanym na targach. Mylnie przyjąłeś, że artykuł przedstawia wszystkie produkty.

> Wyjasniam zatem, ze problem, ktory mnie dreczy, to brak targow. na ktorych oferowano by ponysly na to, jak zagospodarowac ta powodz
                  > coraz to nowego sprzetu.

Co to znaczy zagospodarować pomysł? Na przykład zagospodarować pomysł telewizji 3-D? Po prostu trzeba siąść i oglądać. Te targi służą do przedstawienia przez producentów swojej oferty. Potencjalni klienci wraz ze swymi światłymi wysłannikami ("dziennikarzami") tam przychodzą i zapoznają się z towarem ;-)

To, czy jakiś pomysł się sprzeda ("chwyci") czy nie - to już zmartwienie producenta. Sądzisz, że w sklepach zalegają niewykorzystane gadżety w ilościach rujnujących wytwórców?

Myślę, że po prostu nie podoba ci się współczesna kultura masowa. Ta klikająca i esemesująca młodzież. W porzo. Ale przynajmniej chodząc dwa razy w tygodniu do opery i filharmonii masz chwilę wytchnienia od tej dziczy. Tak trzymać!

;-)

Kornel
                  • swiat_jest_plaski Re: Technogadżety XXI wieku 09.01.10, 11:42
                    Miszkam w małym mieście w którym są dwa kina które niczego nie
                    grają, ale połowa moich znajomych wogóle nie ma telewizora (ja też)i
                    cała ta gadżeciarnia nie jest nam do niczego potrzebna. Mam HP
                    sprzed pięciu lat i nigdy nie będę potrzebował mocniejszego. Wiecie
                    co to daje? Cudowny komfort rozmów takich, jaką z kumplem miałem
                    wczoraj:
                    - To co, wpadniesz jutro?
                    - Wpadnę. Co będziemy robić?
                    - Nic.

A do IMAXa poszedłem. Niezłe.
                    • pioc2 Re: Technogadżety XXI wieku 11.01.10, 23:13
                      swiat_jest_plaski napisał:
                      > Miszkam w małym mieście w którym są dwa kina które niczego nie
                      > grają, ale połowa moich znajomych wogóle nie ma telewizora (ja też)i
                      > cała ta gadżeciarnia nie jest nam do niczego potrzebna.

spotkałem podobnych ludzi - w Pensylwanii, zwą się amiszami. Żyją szczęśliwie,
                      serio.
                      • kornel-1 Re: Technogadżety XXI wieku 12.01.10, 00:36
                        pioc2 napisał:

> spotkałem podobnych ludzi - w Pensylwanii, zwą się amiszami. Żyją szczęśliwie, serio.

"Depression, however, is as much as three times more frequent in Amish populations*/."

Serio, serio ;-)

Kornel
                        */ Cytat za: Depression and aggression in Amish persons
                • w126.11 Re: Technogadżety XXI wieku 11.01.10, 11:21
                  > "jestem w tramwaju, a ty?, co tez jestes w tramwaju? super! I co robisz?
                  > Jedziesz. Ja tez!'

Bo mają stare telefony. Jakby mieli nowe, np. z targów CES, to czytaliby coś w
                  Internecie i zamknęli się. :)
    • cdaction Technogadżety XXI wieku 08.01.10, 19:47
      Negus One - WTH?!? O_o
    • syn_jana logika wypowiedzi o avatarze 09.01.10, 14:24
      >Do ostatniego weekendu zdążył zarobić na całym świecie ponad miliard dolarów! To oznacza, że ludzie chcą oglądać filmy tak samo jak rzeczywisty świat dookoła siebie - z trójwymiarową głębią.

Nie. To oznacza, że miał doskonały marketing i wokół w gruncie rzeczy bardzo wtórnego "gadżetu", jakim jest "trójwymiarowość" filmu (bo przyznajmy szczerze - żadna to trójwymiarowość, tylko sztuczka oszukująca nasz zmysł wzroku) został nakręcony medialny szum - sam też poszedłem, zapłaciłem, obejrzałem, ale nie czyni to ze mnie miłośnika filmów 3D...
      • josef_miejski Re: logika wypowiedzi o avatarze 09.01.10, 17:47
        syn_jana napisał:

> >Do ostatniego weekendu zdążył zarobić na całym świecie ponad miliard dolar
        > ów! To oznacza, że ludzie chcą oglądać filmy tak samo jak rzeczywisty świat doo
        > koła siebie - z trójwymiarową głębią.
        Najwieksze targi w swiecie to Cebit w Hannover
        > Nie. To oznacza, że miał doskonały marketing i wokół w gruncie rzeczy bardzo wt
        > órnego "gadżetu", jakim jest "trójwymiarowość" filmu (bo przyznajmy szczerze -
        > żadna to trójwymiarowość, tylko sztuczka oszukująca nasz zmysł wzroku) został n
        > akręcony medialny szum - sam też poszedłem, zapłaciłem, obejrzałem, ale nie czy
        > ni to ze mnie miłośnika filmów 3D...
      • pioc2 Re: logika wypowiedzi o avatarze 11.01.10, 23:09
        syn_jana napisał:

> bo przyznajmy szczerze - żadna to trójwymiarowość, tylko sztuczka
        > oszukująca nasz zmysł wzroku)

przyznajmy szczerze - wszystko, co widzimy wokół siebie, to tylko sztuczka
        oszukującego nas mózgu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka