Gość: Michał Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 23:34 Niestety jak zawsze wrogów Polsce nie brakóje,kiedys potrzebowali chociaż wielu dywizji i ponosili straty. Dziś rozpieprzają nas od środka,niszczą młodych. Promóją nauki humanistyczne,z całym szacunkiem ale jak można nie skończyć np: prawa? Przecież to czysta "pamięciówka". I to oni właśnie pazerni prawnicy, menedżerowie i inni uważani są za elitę społeczeństwa. Stawia się ich już nie tylko ponad inżynierami ale nawet ponad lekarzami !!! Znam paru adwokatów,mają problemy nawet z tabliczką mnozenia!!! Najprostrze nawet równania czy nierówności to dla nich czarna magia. Koniecznie trzeba przywrócić Laboratorium,nie wychowójmy kolejnych pokoleń kretynów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 28.01.10, 23:57 KWANT, SONDA, LABORATORIUM, a wcześniej matplaneta ;), i jeszcze był program gdzie jakiś prof. dawał wykłady z fizyki, ach to se newrati Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Przywróćmy Laboratorium! 28.01.10, 23:57 Podoba mi się ten program i w ogóle będę bronić każdego, nawet tylko w miarę ciekawego, programu edukacyjnego. Proszę tylko, nie nadużywać słowa kultowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ventylator Re: Przywróćmy Laboratorium! 28.01.10, 23:57 I co? teraz po zdjeciu programu tak wartosciowego televizja bedzie Was faszerowala tymi nalanymi i nacpanymi ryjami celebrytow gorniak , ibisz i cala ta horda popaprancow z tv. Pisze , ze Was bedzie faszerowala bo ja od 8 lat nie posiadam tego urzadzenia w domu i jestem szczesliwy. Pewnie zaraz odezwa sie glosy krytyki ze ciemny jestem czy niereformowalny. Otoz nie , jestem inzynierem, skonczylem politechnike wroclawska czy li nie bylae jaka uczelnie prowadze firme i zyje bez tej zgnilizny w telewizji. Polecam kazdemu aby to zrobil, wtedy zacznie sie dostrzegac swiat realny, o woele bardziej przyjemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drakaina Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 29.01.10, 00:02 No cóż, wszędzie krzyczy się o wzroście gospodarczym, zapominając, że bez nauki nie ma on przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Przywróćmy Laboratorium! 29.01.10, 00:06 stary, z calym szacunkiem, ale nie umiesz pisac we wlasnym jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.acn.waw.pl 29.01.10, 00:59 Dziwne,likwiduje się programy które uczą,a w zamian?Msza,religijne pogaduszki,polityczne pogaduszki,idiotyczna familiada,Pospieszalski,Wildstein.Na TVP Polonia sport ,jakiego nikt nie chce oglądać,a już na pewno nie Polonusi.A pensje jak z bajki gwiazd telewizyjnych , tyle,że z nich takie gwiazdy jak z koziej sempiterny kalkulator.A co najlepiej wyrzucić to każdy prezes TVP wie najlepiej,czyli kulturę,sztukę,naukę.A płaci się ciężkie tysiące za spacer przed kamerą jakimś Kożuchowskim i innym udającym aktorów osobnikom.A program tworzy się dla tych co nie grzeszą inteligencją i nic do biorących dużą kasę prezesów nie dociera.Nie dociera,że robią program dla powiedzmy 5 proc. populacji,bo reszta nie lubi programów dla idiotów i dlatego tez nie płlacą abonamentu,bo i nie ma za co płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pep Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 29.01.10, 02:14 niestety, wiekszość komentarzy zawiera bardzo gorzka prawdę. Społeczeństwo wykształcone, to społeczeństwo trudne do kierowania. Wielu polityków wie o tym od zawsze - od czasu, kiedy powstała cywilizacja.....tyle, że w tej cywilizacji jest ścisle reglamentowany odsetek ludzi myslących....reglamentowanych przez tychże polityków. Co do TVPis - wiemy wszyscy (jeszcze myslący, dopóki to nie bedzie zabronione). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 02:45 Myślę, że Pana Nidzickiego ze swoim programem chętnie ugoszczą telewizje komercyjne. TV "publiczna" przeistacza się coś, czego oglądanie jest już wstydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarko Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 07:34 No i dobrze... Z pewnością ludki z TVNu go chycą, w TURBO z pewnością jest miejsce na taki program. A publiczną niech szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jafo Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.billbird.pl 29.01.10, 08:34 nie gadać tylko podpisywać www.petycje.pl/petycja/4851/przyrocenie_programu_alaboratoriuma_w_tvp.html www.petycje.pl/petycja/4851/przyrocenie_programu_alaboratoriuma_w_tvp.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GordonFreeman Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.e-wro.net.pl 29.01.10, 08:52 Osobiście uważam, że Sonda była wyraźnie lepsza, no ale na bezrybiu i rak ryba... Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Przywróćmy Laboratorium! 29.01.10, 08:59 Tv publiczna spełna swoją misję: serial za serialem, a w przerwach zawsze jakiś ksiądz/B16 wytłumaczy jak działa ten świat. Na publiczną tv można jeszcze wywierać jakieś naciski, żeby dawała programy edukacyjne, natomiast wpływ na komercyjną będzie raczej zerowy (przykład: discovery - 97% lania wody, a tylko pozostały % to w miarę sensowne informacje). Program Niedzickiego był maksymalnie nudny i pretensjonalny (oczywiście to tylko moje zdanie), jednak coś dawał. Nie wiem na czym polegał fenomen prowadzących Sondę, ale obecnie usiłującym tworzyć programy naukowe/edukacyjne, a szczególnie panu Niedzickiemu, tego absolutnie brakuje. ...i pytanie najważniejsze: czemu nie ma powtórek Sondy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave! Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.tktelekom.pl 29.01.10, 09:09 Sonda, Kwant, Spectrum, Kuchnia, Labolatorium.... Nawet właśnie wspominane tutaj "domowe przedszkole" miało walory edukacyjne dla najmłodszych. Pi i Sigma z Matplanety? - świetnie pokazywały podstawy algebry i geometrii. uwielbiałem to! a teraz... zostaje ulica Sezamkowa, discovery, national g. - nasze dzieci będą wychowywane na programach zagranicznych. Nie mam nic przeciwko nim, wręcz przeciwnie, ale spowoduje to, że będą dorastać w przekonaniu, że Wielka Nauka znajduje się własnie poza granicami naszego kraju. a może w zasadzie już tak jest...? czas się przebudzić z tego letargu! mam tylko nadzieję, że ten ogromny potencjał Pana Wiktora Niedzieckiego zostanie dostrzeżony przez telewizje komercyjne. Jest to dobry produkt i jestem przekonany, że obroni się sam. Mimo wszystko zawsze warto jednak pomóc szczęściu. Zatem popieram p. Wiktora całkowicie! Czas na Wielką Naukę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolola Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:10 Kultowa to była SONDA ale ten program też jest nie zły.Niech oszczędzają na serialach dla kucharek.Ciemnym narodem łatwiej sterować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.mofnet.gov.pl 29.01.10, 09:14 Ciekawe jaki rwetest podniósłby się gdyby znieść którąś z telenowel np. "M jak cos tam" . TV Publiczna... no cóż kazda publka ma to na co zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 109.243.186.* 29.01.10, 09:19 To jest skandal. Po jaką cholerę te tępaki wyludzają abonament ? Na to by realizować gnioty !!!!! Z Dodą, jolą, dupami na lodzie, snopami słomy w M jak miłośc !!!!!!!! Skandal !!!!!!Ani jednego programu dla ludzi myslących, tylko papka z gówna !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:33 postuluję reaktywację SONDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 80.87.38.* 29.01.10, 09:49 Myślę, że w Sondzie czy Laboratorium jest za mało show by np. chciał je produkować D. Science, ale myślę, że powinno być miejsce dla trochę bardziej ambitnych programów niż te z wybuchami i prostymi efektami. Niestety, programy zagranicznych stacji może są atrakcyjne ale i powierzchowne, słabo zgłebiają to co najbardziej interesujące... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przywróćmy Laboratorium! 29.01.10, 09:57 Eeeee.... tam. Kultowa to jest "Sonda". Niech ja dorwę tego co zatracił archiwalne taśmy z większością odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cappo_di_cappi Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:16 To dzięki temu programowi zainteresowała mnie nauka i technika. Zostałem inżynierem, a teraz piszę doktorat z nauk technicznych. Kto wpadł na tak idiotyczny pomysł aby zdjąć ten program??? Co się stało? Za mało czasu antenowego na polityczną propagandę? I jak to się ma do rządowych programów promujących wykształcenie techniczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.umed.lodz.pl 29.01.10, 10:35 Wychowałem się na tych programach. Studiuję amatorsko Teorię Pola i zajmuję się astronomią. Też zostałem inżynierem i to nie bez zasługi Pana Wiktora. Teletubisie i Moda na Sukces - nie ośmieszajmy się Kochani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 83.13.200.* 29.01.10, 12:48 Brak słów. Telewizja publiczna stała się telewizją dla pógłówków i prymitywów(przepraszam ale analizując programy tak to wygląda. Ciekawe programy albo po 23 albo w godzinach pracy (TV Edukacyjna)... a podobno komuna byla taka okropna, ale SONDA była o 18:00!!! Czasem lekcje zawalałem bo MUSIAŁEM obejrzeć! Pózniej LABORATORIUM wskoczyło w to miejsce. Tak, tak dzisiaj Bardzo Ważni Ludzie pewnie uważają, że od tego jest Discovery Channel (bo przecież Każdby obywatel ma satelite i kablówke), to jest chore. Przykład Niemców - program Galileo na TV4 pokazuje, że Niemiec potrafi (nauka, technika w tym kraju), Czyżby u nas już nic nie było? (Kononowicz miał rację?). Patrząc na to co dzieje się w TVP nasuwa się jedne wniosek - abonament jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Kołodziejsk Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 194.11.24.* 29.01.10, 14:32 Jestem operatorem kamery. Wychowałem się na "Sondzie", "Kwancie" i "Laboratorium". Pomóc w realizacji to byłby zaszczyt. TVP niech spada na psy. Jest INTERNET lub możliwość nawiązania współpracy z Discovery lub NatGeo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Orzeł Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.matrix.pl 29.01.10, 16:37 Zanim zaprotestujesz zapłać abonament Odpowiedz Link Zgłoś