Dodaj do ulubionych

Przywróćmy Laboratorium!

• Gość: mef Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 15:49
      Śmiało mogę powiedzieć, że i mnie w dość dużym stopniu ukształtowało to pasmo edukacyjne. Nie tylko laboratorium, kuchnia czy kwant, ale właśnie całe to pasmo programów które leciały w tygodniu przed 16.
      Niestety dziś w tv króluje papka dla idiotów. Jak na to patrzę to autentycznie rzygać się chce. Ale nie ma tego złego... w przyszłości może nie będziemy mieli wielu naukowców, ale będziemy mieli masę tancerzy, grajków, śpiewaków, aktorów jednego serialu i inne jole rutowicz. Będzie wesoło.
    • Gość: MARA Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:00
      Nie będę się rozpisywał o walorach tego programu .Jest to jeden z najlepszych programów jakie znam nie pozbawiajcie NAS tego PROGRAMU!!!
    • Gość: Kar Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.ath.bielsko.pl 09.02.10, 14:35
      Jako dziecko na czas Sondy przerywałem zabawy, później na czas telewizji edukacujnej zasidałem przed telewizorem. Szkoda LABOLATORIUM. Powinno wrócić i to w porze większej oglądalności. Mam już dość codziennego JAKA TO MELODIA!
      Chociaż może to lepsze od Klanu. Mam znajomych, którzy kupili płatne platformy tylko po to aby oglądać programy popularno-naukowe.

Może więc skomercializować LABORATORIUM? - skoro jest tylu chętnych do jego oglądania, powinno się dobrze sprzedawać.
    • Gość: JAM Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 15:22
      Ich chyba po*****o teraz jak potrzeba inżynierów oni zdejmuja taki program to chore a za pare lat bedziemy ściagać żółtków albo inne egzotyki żeby dla nas tworzyli podczas gdy materiał na inżyniera jest w polsce trzeba go tylko poddać obróbce poprzez np. wskazanie kierunku w zyciu programem edukacyjnym "LABOLATORIUM" tylko o sensownej i stałej godzinie a nie co chwila inaczej.
    • Gość: maciek Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 15.02.10, 20:40
      ta niech dadzą więcej mody na sukces to teraz są nałkowe programy heh
    • sterlitz Re: Przywróćmy Laboratorium! 19.02.10, 07:19
      TVP dziadzieje. Szkoda dla nich kasy. Panie Walter zrób Pan u siebie Laboratorium, jeszcze na tym zarobicie.
    • Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.net.azartsat.pl 21.02.10, 21:34
      Od zarania dziejów tak było im, głupsze społeczeństwo tym lepiej nim kierować. Egipt ? monopol na wiedzę mieli kapłani. Rzym dla zabawy były igrzyska. Średniowiecze - kler miał zawsze rację. Okupanci kogo wymordowywali w pierwszej kolejności? Inteligencję. A teraz mamy show medialne. Społeczeństwo ma być głupie, a telewizja jest doskonałym narzędziem do tego. USA jest doskonałym tego przykładem. Tam panuje społeczny debilizm. Pomagałem dziewczynie w USA robiącej magistra z matematyki. Z tym co ona studiowała ja miałem odczynienia za komuny w ogólniaku i to był praktycznie mój ostatni kontakt z matematyką. W Niemczech Schroeder postulował Eliten Universitäten ? uniwersytety tylko dla elit. A nasza reforma edukacji co ma za cel? Produkować idiotów. Za dwa pokolenie będziemy mieli poziom USA. Dlatego nie dziwcie się państwo, ale programy naukowe pobudzające wyobraźnię i podsycające głód wiedzy znikną z repertuaru TV. A szczególnie za takich rządów jak mamy teraz.
    • Gość: Polak Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.internetia.net.pl 26.02.10, 11:39
      Miliony ludzi ogląda programy popularnonaukowe!!! Discowery Chanel rozwijasie z ogomnym tepie, TV4 trafiło w dziesiątke z programem Galileo. Tego nikt w TVP nie widzi, TVP ma zawsze swoją własną koncepcje na telewizje, szkoda że o jakieś 10 lat za konkurencją. Jeszcze trochę, a nie będzie mi potrzebny przycisk "1" na pilocie... Panie Wiktorze, ja i napewno miliony Polaków, jesteśmy wielkimi fanami "Laboratorium". Inspirował i pobudzał wyobraźnie Pan wielu ludzi...prosze walczyc do końca...
    • Gość: Rav Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 15:20
      Astro4u.net od lat walczy o re-emisję "Sondy", ale bez rezultatu: astro4u.net/yabbse/index.php/board,28.0.html

Obawiam się, że próba ratowania "Laboratorium" również jest skazana na porażkę - przynajmniej tak długo jak w TVP są ludzie bez wyobraźni.
    • Gość: ja Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 17:03
      ludzie po co wam naprawde swietny program jakim jest Laboratorium !
      macie przeciez gwiazdy na lodzie, jak spiewaja i teraz sie kroi jakies gowno w parach :/
    • Gość: szkod-nick Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 15:29
      wychowałem się na tym programie. dzięki niemu zrozumiałem wiele zjawisk działających w fizyce. jeśli TVP chce niech ściągnie to z emisji, ale to będzie wielka strata.
    • Gość: mycha Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.hsd1.ca.comcast.net 01.03.10, 21:31
      Głupolami lepiej się rządzi. Przecież od lat wciskają sprzeczne informacje manipulując opinia społeczną.
      Gdzie mądre bajki, filmy (np."Ballada o Januszku"), programy edukacyjne (np. Domowe Przedszkole,Kwant, Sonda...). Abonament? A za co mam płacić? Puszczam moim dzieciom stare, sprawdzone bajki na dvd. Żadna reforma nic dobrego szaremu społeczeństwu nie przyniosła. 0 zysków, zdecydowanie same straty.
    • Gość: myślący Polak Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.insurgents.net 07.03.10, 10:39
      Likwidacja takiego programu to już kpina. Widzę, że lepiej jest karmić ludzi taką papką jak tańce/srańce i śpiewańce z pseudo gwiazdami. Szkoda gadać. Wychowałem się na tym programie. Między innymi przez takie działania jak likwidacja porządnych programów edukacyjnych staniemy się narodem głupków, bo wiadomo, że głupimi łatwiej się rządzi i ich wykorzystuje. Panie Wiktorze dziękuję za to co Pan zrobił i mam nadzieję, że nadal będzie mógł Pan tworzyć swoje programy edukacyjne.
    • Gość: disordinek Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.siec.idealan.pl 10.03.10, 10:29
      w szkołach ogranicza się liczbę godzin fizyki, to co się dziwić TV. Przecież o wiele bardziej edukacyjna jest transmisja afery hazardowej! Polska się cofa do epoki kamienia łupanego... :/
    • Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:43
      Laboratorium jest the best!!! Nie możecie go zdjąć z ramówki telewizji polskiej!!!
    • Gość: Widz24 Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.tvgawex.pl 14.03.10, 02:24
      najpierw nawolujecie do bojkotu placenia abonamentu niby PISowskiej telewizji a teraz wszczynacie lament ze z ekranow znikaja wartosciowe programy. Smieszni jestescie wy i wasza "wyborcza_" moralnosc
    • Gość: Borowik Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 212.182.18.* 14.03.10, 10:46
      Sonda, kwant! Niech wrócą. Obecne Galileo nawet w 5% nie oferuje wiedzy tej jakości.
    • Gość: Gość: Pasjonat Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 15:32
      Wydaje mi się,że ta cała TVP to jedno wielkie REALITY SHOW.Tylko w takim reality ludzie słabi i bez pomysłu odpadają z gry. A w TVP nic takiego się nie dzieje. Kolesiostwo, kurczowe trzymanie się stołków nie pozwalają na logiczne myślenie. Beznadzieja proponowana przez TVP służy tylko jednej sprawie- zniechęcenia ludzi do oglądania TV. I my mamy jeszcze za to płacić- NIGDY.
    • Gość: zitrex Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.nplay.net.pl 18.03.10, 19:00
      Można przecież wywalić sporo beznadziejnych seriali typu "Barwy ....", które zamulają mózg, niektórzy powiedzą, ze mówią o życiu ale czy TY też chciałbyś tak postępować i wzorować się na wykreowanej bajce z pseudo-rzeczywistością ? "Ściągać" naukowe programy ... żyjmy w serialowych standardach życiowych. Naukowe programy powinny być POWIELANE A NIE "KASOWANE" !!!
    • Gość: humanista Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.syrion.pl 20.03.10, 10:28
      Ja jestem humanistą pełną gębą, badaczem literatury, a nie ma to żadnego wpływu na moją ocenę tej wiadomości - to SKANDAL. Również wychowałem się na programach popularnonaukowych, z fascynacją oglądałem Kwant i Kuchnię, tłumaczące w przystępny sposób podstawowe zagadnienia z obszaru fizyki. Potrzebna jest jakaś akcja społeczna, która uzmysłowi sprzedajnym, politycznym szujom z TVP, że telewizja państwowa, z racji pobieranie abonamentu, powinna być stacją misyjną, a nie PiSyjną.
    • Gość: gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.nat0.sta.nsm.pl 21.03.10, 11:40
      Zawsze ubolewałem nad tym ze w tv pokazuja programy o nauce ktorych nie rozumiem. Gdyby zrobili jakis podzial na zrozumienie dla dzieci na kazdym poziomie edukacji, to program bylby cos wart. Jako dziecko lubilem tv ze wzgledu na bajki, ksiazki ze wzgledu na wiedze. Mysle ze ten stan zeczy powinien byc zachowany :)
    • Gość: prababka Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 17:21
      Zdjąć badziewie typu TzG i przypomnieć Kurka i Kamińskiego...
    • Gość: adws Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.aster.pl 27.03.10, 23:41
      Nosz ...
      to jedyny program telewizyjny na, który czekam.
      Zdaje się, że wywalę telewizor przez okno bo i poco mi to szajs pudło.
    • Gość: darek Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 18:03
      Podpisuje się pod tym by młodzież miała dostęp do nauki i techniki, obym wiecej nie usłyszał np: ze nasz ,,księżyc świeci własnym słońcem" itp
    • Gość: humanistka Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.subscribers.sferia.net 02.04.10, 23:05
      Przedmioty ścisłe nigdy nie były moją mocną stroną, ale dawne programy edukacyjne oglądałam z ogromnym zainteresowaniem. Aktualnie TV prezentuje już taki poziom, że programy dostępne w czasie, kiedy bywam w domu (podobnie jak 99% programów w ogóle) nie nadają się do oglądania. Ja już podjęłam decyzję. Mieszkam bez telewizora. Wkurza mnie jednak to, że tych, co zdecydowali się telewizorów nie pozbywać ktoś chce pozbawić ostatnich normalnych programów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka