tade-k53 [...] 31.01.10, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Dżizas, Tadzik! 01.02.10, 08:43 Ty nawet tutaj uprawiasz swoją propagandę? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Dżizas, Tadzik! 01.02.10, 12:30 Odkrycie jest na tyle doniosłe, że artykuł polskich badaczy opublikował właśnie prestiżowy niemiecki magazyn naukowy "Naturwissenschaften". Prestiżowy?? Ma impact factor 2.1. (Oznacza to, że w ciągu 2 lat artykuł zrobywa średnio 2 cytowania). Prestiżowy to byłby Nature (IF 31.3) albo Science (28.1).(Odpowiednio - 31 i 28 cytwoań). Jak można takie bzdury pisać i okłamywać ludzi, że nauka polska jest taka wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_pankracy impact 01.02.10, 23:50 Impact Factor: 2.126 (2008) * Subject category "Multidisciplinary sciences": Rank 10 of 42 * Journal Citation Reports®, Thomson Reuters Czyli z ponad 40 klasyfikowanych czasopism naukowych tej kategorii, o zasięgu światowym, mieści się w pierwszej dziesiątce. Science i Nature to odrębna klasa, nie ma o czym mówić, ale też nie każde wydarzenie naukowe istotne dla Europy musi być istotne dla Ameryki i reszty świata, więc miejsce publikacji wydaje się dobrze dobrane. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: impact 02.02.10, 09:00 > Science i Nature to odrębna klasa, nie ma o czym mówić Tylko że to właśnie one są prestiżowe, a nie Naturwissenchaften. Gdy niedawno Polacy opublikowali w Nature pracę o znalezieniu tetrapoda, to to było prestiżowe. Gdy publikują w Naturwissenschaften, to jest to, z punktu widzenia cytowalności ponad 10x gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
draq Re: impact 02.02.10, 09:32 Ale z punku widzenia prestizu nie jest to 10 razy, ale kilka klas (rzedow)gorzej...To nie jest tak, ze praca opublikowana w czasopismie o if 4 jest dwa razy "lepsza" od if 2. To roznica klasy istotnosci odkrycia. A ze w paleo jest niewiele czasopism impaktowanych...coz, nie jest to dziedzina szczegolnie dynamiczna, a i znaczenie odkryc dla rozwoju nauki nie jest specjalnie duze, wiec "ludzkosc" nie prowadzi wielu badan paleontologicznych. Jak sie zas trafi cos waznego, to Science i Nature to opublikuja. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 01.02.10, 09:56 Ja też nie boję się prawdy i w bajki nie wierzę. Dlatego też włożyłem "Biblię" tam, gdzie jej miejsce. Pomiędzy "Mity Greków i Rzymian", a "Bajki" Ezopa. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 02.02.10, 11:42 habibi888-pl napisał: > Ja też nie boję się prawdy i w bajki nie wierzę. Dlatego też włożyłem "Biblię" > tam, gdzie jej miejsce. Pomiędzy "Mity Greków i Rzymian", a "Bajki" Ezopa. ........... Ja też chciałem powiedzieć gdzie wsadziłem "Biblię",ale się boję polskich fanatyków KK... Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu zeby to mu wybili nasi ziomale 31.01.10, 18:28 widac juz od wczesnych wiekow, ziomale byli przeciwko imigracji i obcym. Nic sie od tego czasu nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Kwiaty to jeszcze, ale neandertalczycy polscy? 31.01.10, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 31.01.10, 20:20 Myślałem, że w piwnicy pewnej willi na Żoliborzu... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 31.01.10, 20:41 ma kacze płetwy Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 31.01.10, 21:34 Z tego co słyszałem, współczesną pozostałością po neandertalczykach jest gen rudych włosów. Który z polskich polityków jest ryży??? Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 01.02.10, 12:02 Nie neandertalczyków, tylko Wikingów. Chyba nic dziwnego na Pomorzu, po drugiej stronie Bałtyku :P Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry [...] 31.01.10, 20:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kutafonycz Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 31.01.10, 21:20 eeee tam,tyle ich jeszcze po kraju łazi... Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 31.01.10, 21:24 I kolejna głupota. Bo kiedy pisze się o "polskich obozach zagłady" to GW ostro (bardzo słusznie zresztą) protestuje, a tu taki babol. Teraz każdy zachodni przygłup będzie się mógł na taki tytuł powoływać. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Bo to jest nasz Neandertalczyk, polski! 01.02.10, 08:47 To jest Neandertalczyk na miarę naszych możliwości. My tym Neandertalczykiem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz Neandertalczyk, przez nas znaleziony, i to nie jest nasze ostatnie słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
anty-idiot Re: Bo to jest nasz Neandertalczyk, polski! 01.02.10, 09:27 - To jest Neandertalczyk na miarę naszych czasów, odzwierciedla aktualne potrzeby społeczne. Po zawodach sporządzi się protokół likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Byliźmy-Jesteźmy-Bendziemy 01.02.10, 13:34 Nie będom nam reakcjoniści z Bonn mówili, że tu byli przed nami, Słowianami, wcześniej. Badania wykażom niezbicie, że to był nasz ... ten, no ... prontoplasta czy jak mu tam... Odpowiedz Link Zgłoś
froz Re: Byliźmy-Jesteźmy-Bendziemy 02.02.10, 17:27 Nasz Neandertalczyk już dawno przegonił ich Neandertalczyka! Nie wierzcie żydocyklistomasońskiej propagandzie antypolskiej :D. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: do kogo podobny: Kaczor czy Tusiu?? A może 01.02.10, 14:38 sumer55 napisał: > Glymp? Chyba rzeczywiście. Piszą, że odprawiał nabożeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 31.01.10, 21:46 Podręczniki historii są do d.... Ludzie zasiedlili ziemię w Mezopotamii i z tamtąd się rozleźli. A tu neandertalczyk w Polsce, kraju zimnym jak widac za oknami. Neandrtalczyk to przecież nie człowiek współczesny. To co jakaś pomyłka o 20tyś lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 31.01.10, 22:02 ????? ziomal co palisz że masz taki odlot? Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Leżały pod dyskoteką czy pod siłownią? 31.01.10, 22:00 Leżały pod dyskoteką czy pod siłownią? I skąd wiadomo, że był Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: Leżały pod dyskoteką czy pod siłownią? 01.02.10, 12:05 Oczywiście, że nie był.Polacy przybyli na te ziemie ok. VI w. n.e. Odpowiedz Link Zgłoś
froz Re: Leżały pod dyskoteką czy pod siłownią? 02.02.10, 17:28 > Oczywiście, że nie był.Polacy przybyli na te ziemie ok. VI w. n.e. LOL :D Dla takich momentów czytam te komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Leżały pod dyskoteką czy pod siłownią? 02.02.10, 18:22 thobold: > Polacy przybyli na te ziemie ok. VI w. n.e. Co miałeś na myśli: ,,Polacy'' czy ,,Słowianie''? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku pierwszego polskiego neandertalczyka??????? 31.01.10, 22:02 byłem dziś na mieście i widziałem całkiem sporo Odpowiedz Link Zgłoś
pr0fes0r Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 01.02.10, 00:13 Pogłoski o wymarciu neandertalczyków zdają się być przedwczesne :|. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 01.02.10, 22:59 Po takim oświadczeniu zaraz nam sie na głowę zwalą wszystkie Trinkausy tego świata, żeby udowodnić znaczący wkład neandertalczyków w naszą pulę genową. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Dlaczego GW usuwa posty? 01.02.10, 07:19 W razie usunięcia postu, np. z powodu łamania regulaminu (czyt. nieprawomyślności), powinna zostać jakaś adnotacja o tym fakcie. Posty zaczęły ginąć bez śladu jak ludzie za Bieruta :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tuptek_z_eire Re: Dlaczego GW usuwa posty? 01.02.10, 07:27 Dokładnie. Mój post sprzed kilku minut - był - zniknął, nie ma po nim śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Bo GW chciała neandertalczyków tylko zabawić, ... 01.02.10, 11:47 tuptek_z_eire napisał: > Dokładnie. Mój post sprzed kilku minut - był - zniknął, nie ma po nim śladu. ...a nie, żeby raz jeszcze po Polakach się przejechać! Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: Bo GW chciała neandertalczyków tylko zabawić, 01.02.10, 12:08 "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu." - o taki napis ci chodziło? Przeczytaj regulamin, dowiesz się, czemu posty znikają. PS. Domyślam się, że przeklinanie, żałosny antysemityzm, tudzież wyzywanie GW od fekaliów i "Wybiórczych" jest niemal gwarantem usunięcia posta. i się nie dziwię. A ten napis widać tylko wtedy, gdy na post były odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Obrona dostojeństwa narodu nie ma nic wspólnego... 01.02.10, 19:39 thobold napisał: > "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu." > - o taki napis ci chodziło? Przeczytaj regulamin, dowiesz się, czemu posty znik > ają. > PS. Domyślam się, że przeklinanie, żałosny antysemityzm, tudzież wyzywanie GW o > d > fekaliów i "Wybiórczych" jest niemal gwarantem usunięcia posta. i się nie dziwi > ę. > A ten napis widać tylko wtedy, gdy na post były odpowiedzi. ...z antysemityzmem. Chodzi o prymitywizm dziennikarski i półanalfabetyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Poseł Kurski 01.02.10, 08:23 z pewnością skojarzy te zęby z czyimś dziadkiem. Kto zgadnie z czyim? Odpowiedz Link Zgłoś
stepp-ff Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 01.02.10, 08:31 te szczatki Neandertalczyka sa tak polskie jak szczatki Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.jurgielewicz Jednak profesor Giertych miał rację 01.02.10, 09:06 Najpierw Smok Wawelski, teraz Szewczyk Dratewka. Ile Wam jeszcze trzeba dowodów? Odpowiedz Link Zgłoś
super-optymista Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 01.02.10, 09:09 To dowodzi, że na tejże ziemi mieszkali kiedyś neandertalczycy i o dziwo nie byliśmy pierwsi. Zapewne będzie się to kłóciło z teoriami wielu ludzi, którzy głoszą, że tylko naród Polski skazany na wieczne męki może zamieszkiwać tak nieprzyjazne człowiekowi ziemie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 01.02.10, 09:21 Jestem pewien,ze oprocz tych zebow byla tam butelka po wyborowej.To widoczny znak polskosci tego neandertalczyka....Zeby byly wybite butelka w czasie awantury jaskiniowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ziemek69 Znaleziono szczątki pierwszego polskiego neande... 01.02.10, 09:36 To dowód na to że Polacy zawsze chętnie odwiedzali gabinety stomatologiczne. Ciekawe czy asystentka była równie ładna jak te obecnie?! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_gonska A kiedt znajdą ślady kultury 01.02.10, 10:24 Wzruszające.Patrząc nadziałalność obecnych człowiekowatych zamieszkujących tutaj odnoszę wrażenie, że NEANDERTALCZYCY SĄ WŚRÓD NAS!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realrusek [...] 01.02.10, 11:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinshark Re: Znaleziono szczątki pierwszego polskiego nean 01.02.10, 13:42 a oto co robią współcześni polscy neandertalczycy: www.youtube.com/watch?v=rcGDN0pYbFc Odpowiedz Link Zgłoś
stettinshark a oto co robią jego potomkowie 01.02.10, 13:42 a oto co robią współcześni polscy neandertalczycy: www.youtube.com/watch?v=rcGDN0pYbFc Odpowiedz Link Zgłoś