Dodaj do ulubionych

Na co chorują Polacy

27.03.10, 02:27
"Z jej powodu cierpią miliony, a tymczasem wystarczyłoby pójść w porę do
lekarza, zadbać o stosowne badanie kontrolne, poddać się w porę leczeniu, by...".

Najpierw musi się zmienić nastawienie lekarzy do pacjentów, inaczej g... z
tego będzie. Pacjent może sobie chodzić do lekarza, ale o badania się nie doprosi.
Obserwuj wątek
    • mafik52 Re: Na co chorują Polacy 05.04.10, 11:16
      Niestety lekarze bronią się jak mogą aby tylko nie dać skierowania
      na jakiekolwiek badanie. Moja siostra/ otyła z cukrzycą i
      nadcisnieniem /poprosiła lekarza o skierowanie na badanie serca z
      powodu okresowych duszności. Lekarz tzw. rodzinny polecił zrobienie
      EKG i stwierdził ,że siostra jest zdrowa jak rybka. W prywatnej
      klinice kardiologicznej po badaniach wysiłkowym i USG usłyszala ,że
      ma niedomykalność zastawek i wieńcówkę. Lekarze w przychodniach
      publicznych koncentrują się na tym jak spławić pacjenta nie dajac mu
      skierowania na jakiekolwiek badania.
    • amid2etylo Zaledwie 4 mm, zamiast 4 metry 06.04.10, 17:54
      Kolejny artykuł gimnazjalistki, na czwórkę na okres, dla afektowanej pani od biologii.

Natura nie ma osobowości, więc nie decyduje. Przyroda jest mądra, tak miało być?

Godząc się z uproszczeniem o tej naturze, dlaczego to miałby być żart, do tego ponury?

Naczynia wieńcowe maja średnicę odpowiednią i wystarczającą. Zaatakowane miażdżycą już nie, no i co z tego. Miażdżyca jest chorobą cywilizacyjną, nie za małe naczynia są winne, tylko niewłaściwy sposób życia i skłonności.

Jak już snujemy mity o mądrości natury, to ona jest mądra z tym prąciem, co najpierw niedomaga, a potem pada na serce. Bardzo dobrze. Wpierw facet zostaje impotentem, więc nie płodzi dzieci, których nie wychowa z powodu choroby serca. I nie przekaże być może wadliwych genów potomstwu.
    • yzco_yzdeim_ycajbej A co ruchają Polacy ? 06.04.10, 19:20

Tak mi się skojarzyło i ciekaw jestem ewentualnej statystki przy takim kryterium oraz wniosków w kontekście potencji i chorób wieńcowych.

• amid2etylo Re: A co ruchają Polacy ? 06.04.10, 20:41
        yzco_yzdeim_ycajbej napisał:

>
        > Tak mi się skojarzyło i ciekaw jestem ewentualnej statystki przy takim kryteriu
        > m oraz wniosków w kontekście potencji i chorób wieńcowych.
        >

Nie wiem, czy są takie dane. Jeśli nawet są, to niejawne, tak myślę. Za to śmierć wskutek zatoru tętnicy wieńcowej, podczas stosunku płciowego z kobietą chorą na cukrzycę, niejednemu może się marzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka