bulorz Uff, jak gorąco! 24.07.10, 12:08 DrogieMisieOdSianiaPanikiZCO2!!! Czy nie czas już przestać pieprzyć po tym, gdy NASA opublikowała oficjalne dane na temat obecnych zmian na Słońcu i tego co nas czeka w latach 2012/2013???? Ile jeszcze będziecie wciskać tą ciemnotę o CO2? Przecież te brednie są żenujące w świetle faktów (w tym tego, że na przełomie XIX i XX wieku oraz w pierwszej połowie XX wieku poziom CO2 był wyższy niż obecnie - cały przemysł i większa część transportu oparte były na spalaniu węgla oraz ropy - a norm środowiskowych nie było ŻADNYCH!). Wasza propaganda dotycząca emisji CO2 nie tłumaczy analogicznych zmian na innych planetach Układu Słonecznego. Sugerujecie, że emisja CO2 na Ziemi powoduje globalne ocieplenie na: Wenus, Marsie, Jowiszu, Saturnie... to naprawdę są kpiny! Czas powiedzieć ludziom prawdę, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Uff, jak gorąco! 25.07.10, 23:54 bulorz napisał: > DrogieMisieOdSianiaPanikiZCO2!!! > Czy nie czas już przestać pieprzyć po tym, gdy NASA opublikowała oficjalne dane na temat obecnych zmian na Słońcu i tego co nas czeka w latach 2012/2013?? Drogi bulorz, po co od razu obrażasz ludzi? Nikt nie twierdzi, że aktywność słoneczna nie ma wpływu na klimat. Ma, tyle że to nie jest jedyny z czynników wpływających na klimat. Ile jeszcze będziecie wciskać tą ciemnotę o CO2? Przecież te brednie są żenujące w świetle faktów (w tym tego, że na przełomie XIX i XX wieku oraz w pierwszej połowie XX wieku poziom CO2 był wyższy niż obecnie - cały przemysł i większa część transportu oparte były na spalaniu węgla oraz ropy - a norm środowiskowych nie było ŻADNYCH!). Naprawdę? To bardzo ciekawe. A możesz podeprzeć te rewelacje jakimiś oficjalnymi danymi? Bo z tych pomiarów: en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide_in_Earth%27s_atmosphere wynika zupełnie coś odwrotnego, podobnie zresztą jak i tutaj: en.wikipedia.org/wiki/File:Carbon_Dioxide_400kyr.png i tutaj: www.realclimate.org/epica_co2_f4.jpeg Skłonny jestem zatem powiedzieć, że po prostu mijasz się z prawdą. Wasza propaganda dotycząca emisji CO2 nie tłumaczy analogicznych zmian na innych planetach Układu Słonecznego. Sugerujecie, że emisja CO2 na Ziemi powoduje globalne ocieplenie na: Wenus, Marsie, Jowiszu, Saturnie... to naprawdę są kpiny! Nie wiem o kim mówisz per Wy i o jakie zmiany Ci chodzi. No i nie znam nikogo zdrowego na umyśle, kto by coś w ogóle opowiadał o innych planetach. O co tu w ogóle chodzi? Czas powiedzieć ludziom prawdę, czyż nie? Owszem. Szkoda tylko, że ludzie są czasami ślepi i głusi na fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
adamc-1980 A w UK zimno - wlaczam ogrzewanie :/ 26.07.10, 09:32 Juz kilka razy w ostatnich 2-3 tygodniach mialem ponizej 18 C w domu...Jak dla mnie mogloby byc jeszcze cieplej! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Uff, jak gorąco! 15.08.10, 20:35 na kolana powaliła mnie długość okresu pomiarów, mianowicie takich "na oko" w wyizolowanych miejscach jakieś niecałe 200 lat, takich w miarę globalnych - kilkadziesiąt. Jak wiadomo to większośc czasu istnienia Ziemi. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś