ubiquitousghost88 06.08.10, 18:06 Co wy tu Amerykę odkrywacie. Ostra papryka pod wielu względami wpływa korzystnie na zdrowie. Ja wam to mówię! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Ad odkrywanie 07.08.10, 20:25 Upuszczanie krwi wróci jeszcze do łask, oj, wróci... Odpowiedz Link Zgłoś
pioc2 Re: Ad odkrywanie 07.08.10, 23:04 dar61 napisał: > Upuszczanie krwi wróci jeszcze do łask, oj, wróci... nie ma się z czego śmiać - od dawna wiadomo, że to miało sens Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Ad odkrywanie 07.08.10, 23:47 pioc2 napisał: > dar61 napisał: > > > Upuszczanie krwi wróci jeszcze do łask, oj, wróci... > > nie ma się z czego śmiać - od dawna wiadomo, że to miało sens Nie zawsze puszczanie krwi miało sens. Puszczanie krwi stosowano przy różnych dolegliwościach (choćby przy "utracie wstydu niewieściego"), a nawet nadużywano tego zabiegu. Tu przykładem może być opis z Obrazów Rusi Czerwonej Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
pioc2 Re: Ad odkrywanie 08.08.10, 00:06 kornel-1 napisał: > Nie zawsze puszczanie krwi miało sens (...) ale epokowe odkrycie. Nie zawsze stosowanie antybiotyków ma sens - o, tez powiedziałem coś mądrego! Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Ad odkrywanie 08.08.10, 00:23 pioc2 napisał: > ale epokowe odkrycie. Nie zawsze stosowanie antybiotyków ma sens - o, tez powiedziałem coś mądrego! Nie epokowe odkrycie, rzecz znana od dawna. Odniosłem się tylko do stwierdzenia, że "od dawna wiadomo, że to miało sens". Otóż, od dawna wiadomo, że nie zawsze to miało sens :) Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
mustafa_0 Czy leczo leczy? 09.08.10, 20:57 "Czy związek ten działa w podobny sposób na ludzi? Nie wiadomo." Ten cytat pozwoli nam skatalogować nowinkę jako "ogórki". Odpowiedz Link Zgłoś