edkr O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 17:54 Gratuluję sukcesu i bardzo dobrych produktów(każdy który kupiłam jest super). Oby jak najwięcej ludzi z takim podejściem do prowadzenia biznesu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nonon-sens gratulacje i pochwala dla pana za patriotyzm 03.11.10, 17:58 tylko odmóżdzone debile przenosza produkcje do Chin i takie same debile kupuja chińską toksyczna produkcje. Ja odmawiam jej kupowania. Totalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lnd O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 18:20 Gratuluję sukcesu! Musi Pan być bardzo pozytywną osobą. Życzę wielu sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Owszem, to można powtórzyć. Tyle, że... 03.11.10, 18:43 Tyle, że nie w Polsce. Ja właśnie jestem po etapie pół roku pracy bez przerwy (farmacja, nie kosmetyki). Serdeczne pozdrowienia dla pana Ziaji. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi respect 03.11.10, 19:05 wyrazy uznania i wielkie gratulacje oraz tak samo wielkie podziękowania za krem oliwkowy od samego początku mój ulubiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Re: O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 19:48 Bardzo miło się czyta o dobrym biznesie w Polsce. Świetnie, że nie chce Pan sprzedać firmy, bo tyle "rdzennie polskich" firm ma dziś zagranicznych właścicieli (n.p. Wedel). I cieszę się, że produkcja jest cały czas w Polsce. Oby biurokracja nie wykończyła Ziai. Chociaż po tylu latach mam nadzieję, że to jej nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 20:08 moje wloskie kolezanki, prosza mnie zeby znow im krem do lapek kozie mleko pod choinke podrzucic:-) gratule Odpowiedz Link Zgłoś
harrypotterone O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 19:55 jeśli pan Ziaja jest - a nie śmiem wątpić - taki na codzień, to jest to cudowny człowiek jak z książek Makuszyńskiego z mojego dzieciństwa! Życzę wszystkiego najlepszego! Przy okazji jeszcze jeden dowód, jak pozytywnie na całe życie ładuje akumulatory taka fajna, ciepła rodzina. Ukłony dla Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
trsscot O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 20:46 fajny facet, po prostu ... :)pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
muzeulsatului O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 03.11.10, 22:23 Również podziwiam i gratuluję sukcesu. Uwielbiam kosmetyki Ziaja! Ponadto, miałam okazję osobiście przekonać się jak profesjonalna jest to firma. Na mój mail opisujący zastrzeżenia do opakowania jednego z produktów, otrzymałam odpowiedź w ciągu godziny. Działa obsługi klienta nie tylko zainteresowała się bliżej problemem, lecz również przysłał list z przeprosinami i drobny upominek. Niby niewielki zabieg marketingowy, ale zadziałał - poczułam się kimś naprawdę dla nich ważnym:-)) I z całą pewnością nadal będę używać kosmetyków Ziaja. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Podziwiam 04.11.10, 10:35 za przedsiębiorczość i nastawienie do życia, nie zgadzam się jednak z tym, że wszystkie kosmetyki są takie same. Nie ma wprawdzie przełożenia na cenę, ale można robić krem z gliceryny czy wazeliny, można też z naturalnych olejków, różnorodnie tłoczonych, można używać składników uprawianych konwencjonalnie, albo ekologicznie. Krem na bazie parafiny będzie napewno tańszy niż na bazie olejku migdałowego czy masła kakaowego. Szampon może nie zawierać silikonów i parabenów itd. itp. Nie ma jeszcze mody na kosmetyki naprawdę ekologiczne i naturalne w Polsce ( tu kłania się firma Hauschka czy Weleda) reprezentujących pewną określoną filozofię, i na tym tle kosmetyki firmy Ziaja wypadają przyzwoicie, choć wielu wielbicieli natury widząc skład nie kupią tych kosmetyków. Ja jestem zawsze rozczarowana, widząc że wiele balsamów jest opartych na parafinie, czy innych tanich substancjach, Komu to odpowiada, będzie napewno zadowolony. Ale ceny Ziaji nie zależy tylko od marketingu czy opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka I to jest wlasnie patriotyzm, a nie te 04.11.10, 15:12 PISowskie, psychopatyczne mamrotanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maryna70 Re: I to jest wlasnie patriotyzm, a nie te 04.11.10, 21:31 dokładnie tak!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maryna70 tak to jest patriotyzm! 04.11.10, 21:29 Tak to jest patriotyzm! Gratuluję Ziaji i jej dzielnemu twórcy. Wszyscy młodzi i staży uzywamy dobrych i tanich kosmetyków Ziaji z oliwą z oliwek, z kozim mlekiem, z serii Sopot, z serii jasminowej do cery dojrzałej.świetny krem do rak z bawełną - ten krem jakos trudno kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
xoxim O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 04.11.10, 22:48 wszystko fajnie, polskie w polsce itd ale co z tego skoro produkty ziai maja w sobie tyle chemii...! zdecydowanie wole wydac wiecej pieniedzy na kosmetyk naturalny, eko czy fitoterapeutyczny o wysokiej jakosci i miec gwarancje, ze jest bezpieczny niz za grosze szprycowac sie chemia! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
hawaii18 Re: O nieudanym kleju i 30 buteleczkach kremu 07.11.10, 00:54 drinkit 03.11.10, 17:16 Odpowiedz cytującOdpowiedz hawaii18 napisała: > Może ten jeden produkt jest wolny od chemii,reszta niezbyt. Bzdura. Polecam dogłębną lekturę składu kosmetyków ziaja, ze szczególnym uwzględnieniem linii "med", która parabenów i tym podobnych NIE MA. Akurat...bzdury to piszesz Ty!!! Oto skład pierwszego z brzegu kremu z linii Ziaja Med: Kuracja Nawilżająca, Krem redukujący podrażnienia na dzień Skład: Aqua (Water), Hexyl Laurate, Octocrylene, Canola Oil*, Glycerin, Hydrogenated Coco-Glycerides*, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclopentasiloxane, Glyceryl Stearate Citrate, Isohexadecane, Steareth-2, Cyclomethicone, Dimethiconol, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tatramethylbutylphenol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysorbate 80, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Diazolidinyl Urea (08.05.2010) -parabeny i silikony=straszne świństwo Drugi krem: Ziaja Med, Kuracja Rozjaśniająca, Żel pod oczy korygujący cienie Skład: Aqua (Water), Glycerin, Steareth-20, N-Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl, Tetrapeptide-7, Propylene Glycol, Panthenol, Carbomer, Diazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Sodium Hydroxide -cała skala parabenów Trzeci krem: Ziaja Med, Kuracja Naczynkowa, Krem zmniejszający nadreaktywność naczynek krwionośnych na dzień Skład: qua (Water), Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Octyldodecanol, Octocrylene, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Glycerin, Butyl Methoxydibrnzoylmethane, Cetearyl Glucoside*, Cetearyl Alcohol*, Hydrogenated Palm Kernel Oil, Cyclopentasiloxane, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Glyceryl Stearate Citrate, Dimethicone, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tatramethylbutylphenol, Troxerutin, Escin, Propylene Glycol, Panthenol, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitripropane-1,3-Diol, Doazolidinyl Urea. -syf pogania syf w tym kremie :-( I jeszcze kolejny: Ziaja Med, Kuracja Lipidowa, Fizjoderm, Żel Skład: Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Cocoyl Isethionate, PEG-8, Panthoneol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben. -nawet nie chce mi się komentować tego ,,kosmetyku'' ;-) koszmarny skład Kto te kosmetyki podpisuje jako ,,Med'' i w dodatku sprzedaje w aptekach??? Jak to jest CHEMIA w czystej postaci. To jest wprowadzanie w błąd potencjalnych konsumentów. Niestety w firmie p.Ziaji,niska cena nie idzie w parze z jakością. Kosmetyki są niepotrzebnie faszerowane AŻ tak wielką ilością szkodliwych składników i konserwantów. Wystarczy się troszeczkę znać na chemii i nie ,,pakować'' sobie byle czego na twarz i ciało. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita racja 08.11.10, 13:07 a tu dla porównania skład kremu taniej linii naturalnej firmy Alverde (dostępne w każdej drogerii dm), cena: 3,25 EUR / 30ml AQUA, PERSEA GRATISSIMA OIL, GLYCERIN, ALCOHOL, GLYCINE SOJA OIL; POLYGLYCERYL-2 DYPOLYHYDROXYSTEARATE, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL *, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER *, CERA ALBA, GLYCERYL OLEATE; MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, ZINC STEARATE, PARFUM **, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT *, OENOTHERA BIENNIS OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, MAGNESIUM SULFATE, BISABOLOL, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, LIMONENE **, LINALOOL **,CITRAL ** Odpowiedz Link Zgłoś