bonobo44 16.06.11, 01:20 Zaćmienie Księżyca 15-06-2011 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomruk Re: Zaćmienie Księżyca 16.06.11, 01:30 A ja mogłem oglądać Ksieżyc dopiero po zakończeniu zaćmienia częściowego :( widzialem już tylko półcieniowe - ledwo dostrzegalne... Ach, ta polska pogoda... no ale naoglądałem się juz wiele pięknych całkowitych zaćmień Księżyca. Z barwą zaćmionego a to krwistoczerwoną, a to szarawą, a to brudnożóltą... Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: Zaćmienie Księżyca 16.06.11, 03:15 pamiertam zacmienie slonca 90% w samo poludnie, ogladalm je przez dyskietke ((taka magnetyczny kompakt na 1,4 MB) Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Zaćmienie Księżyca 16.06.11, 10:58 pomruk napisał: > A ja mogłem oglądać Ksieżyc dopiero po zakończeniu zaćmienia częściowego :( widzialem > już tylko półcieniowe - ledwo dostrzegalne... Ach, ta polska pogoda... Ci, którzy rozpaczają, że nie mogli się załapać, albo im chmury przeszkodziły, mają szansę 10 grudnia. Wtedy to Księżyc będzie się ćmił po raz drugi w tym roku. -- Śniło mi się, że byłem na Księżycu, ale obudziłem się w nowiu i nie mogłem stwierdzić gdzie faktycznie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Zaćmienie Księżyca 16.06.11, 13:11 Ale grudniowe zaćmienie będze w dzień! Niestety... Najbliższe całkowite, przypadające w nocy nastąpi dopiero 28 września 2015 :( Romantyczne zdjęcie, zrobione we Włoszech: Odpowiedz Link Zgłoś