Dodaj do ulubionych

projekt SPICE

03.07.17, 11:51
dla tych co nadal uważają ze geoinżynieria nie ma miejsca i jest to wytwór wyobraźni chorych internautów...
www.spice.ac.uk/
Obserwuj wątek
    • pomruk Re: projekt SPICE 03.07.17, 12:28
      Bywalcy tego forum rozumieją termin "geoinżynieria".
      Odróżniają oni również fakty od spotykanych w necie przeraźliwych a żenujących bzdur, gdyż najczęściej nie są pozbawieni elementarnej przytomności umysłu. I na tym właśnie polu powstają zatargi miedzy osobami zdecydowanie różniącymi się zdolnością do analizy informacji.
      • kornel-1 Re: projekt SPICE 03.07.17, 14:59
        pomruk napisał:

> Bywalcy tego forum rozumieją termin "geoinżynieria".
        > Odróżniają oni również fakty od spotykanych w necie przeraźliwych a żenujących
        > bzdur, gdyż najczęściej nie są pozbawieni elementarnej przytomności umysłu. I n
        > a tym właśnie polu powstają zatargi miedzy osobami zdecydowanie różniącymi się
        > zdolnością do analizy informacji.

Jeśli chodzi o SPICE, to zastanawiam się, czy zakwalifikować takie teksty publikowane na jakimś podrzędnym blogu do bzdur przeraźliwych czy bzdur żenujących.

Kornel
        • pomruk Re: projekt SPICE 03.07.17, 15:58
          Przyznam się, ze zupełnie nie rozumiem i jestem skonsternowany.
          Czemu nazywasz "Nature" (albo oficjalną stronę projektu, sam już nie wiem) podrzędnym blogiem?
          Czy rzeczą naganną jest rozróznianie pojęcia geoinżynierii od propagowanego przez niego tyle razy "spisku chemtrails"?
          Project SPICE nie będzie dowodem na chemtrailsy, Nowy Porządek Świata, Illuminatów. Na reptilian też nie.
          • kornel-1 Re: projekt SPICE 03.07.17, 16:31
            pomruk napisał:

> Przyznam się, ze zupełnie nie rozumiem i jestem skonsternowany.
            > Czemu nazywasz "Nature" (albo oficjalną stronę projektu, sam już nie wiem) podr
            > zędnym blogiem?

Zakpiłem.
            Drzejms-buond w swoim poście zwrócił uwagę na to, że geoinżynierią zajmują się naukowcy realizując projekt SPICE. Nie mówił nic o chemtrails.

W odpowiedzi byłeś uprzejmy wygłosić tyradę ;-) na temat odróżniania faktów od przeraźliwych a żenujących bzdur. Gdybyś nawiązał w tym miejscu do chemtrails byłoby jasne, że przeciwstawiasz chemtrails projektowi SPICE. Tego mi zabrakło i mogło sprawić wrażenie, że zaliczyłeś stronę projektu do bzdur.

Co do SPICE, szkoda, że nie doszło do eksperymentów w stratosferze.

Kornel
            • pomruk Re: projekt SPICE 03.07.17, 16:38
              Ach, bo ja od dawna spieram się z drzejms-buondem, stąd też jego uwagę "jest to wytwór wyobraźni chorych internautów..." odebrałem jako oczywiste nawiązanie do tamtych sporów - tyczących chemtrails. Oczywiste dla mnie - mogło to zostać kompletnie niezrozumiałe dla kogoś, kto tych sporów nie zna lub ich nie pamięta. Stąd tyrada... Sorry! Trudno, już sytuacja chyba jasna...
    • kornel-1 Re: projekt SPICE 03.07.17, 14:54
      Zainteresowani tu znajdą więcej informacji o projekcie SPICE

Stratospheric Particle Injection for Climate Engineering

Wygląda na to, że niewiele się dzieje w tym projekcie.

Kornel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka