Dodaj do ulubionych

Zęby nam odrosną

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:30
Gratuluję autorowi artykułu wiedzy z chemii - od kiedy to ozon jest izotopem
tlenu?!!! To jego odmiana alotropowa.Zanim wypuścicie coś do druku -
sprawdźcie, co piszecie. Ciekawe ilu uczniów dostanie niedostateczny z chemii
głosząc herezje po przeczytaniu tego artykułu...
Obserwuj wątek
    • Gość: redakcja Re: Zęby nam odrosną IP: *.stacje.agora.pl 26.10.04, 14:57
      dziękujemy za czujność; redagując teksty po raz kolejny po korekcie bywa, że
      coś nam umknie; poprawiliśmy
      • Gość: charlie_x Re: Zęby nam odrosną IP: *.tvgawex.pl 26.10.04, 23:28
        ...a w czasach jeszcze zamierzchłych stosowano protezy gdzie płyta była
        wykonana z kauczuku w normalnym procesie wulkanizacji.
        • Gość: g Re: Zęby nam odrosną IP: *.chello.pl 27.10.04, 21:53
          z kauczuku przynajmniej były ciche, a te obecne to tak szczękają, że z
          odległości 3osób przy stole to słychać te odgłosy i zaraz widać ,kto ma protezy
          stałe,a na weselu to te osoby tylko piją herbaty i napoje i nic nie jedzą bo
          zaraz jedzenie dostaje się pod protezę i klapa.
      • Gość: marioosh What??? IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 27.10.04, 21:58
        "Jedną z najnowszych dostępnych na rynku technologii całoceramicznych jest
        system CAD/CAM..."

ożesz ty... jestem pod wrażeniem :D

wspomaganie projektowania [czegokolwiek] za pomocą specjalnych programów i
        wytwarzanie [tego czegokolwiek] za pomocą sterowanych odpowiednimi programami
        np. obrabiarek [tudziez innych urzadzeń] nazwać technologią całoceramiczną...

weścieżżeszsie za siebie, mości..ństwo bo żalaż i smiech wywołujecie... :?

• Gość: szczerbaty Re: Zęby nam odrosną IP: *.ols.vectranet.pl 27.10.04, 00:12
      zęby to atawizm. niech żyją papki, kleiki i łatwe do przełknięcie breje - przyszłe fast foody.
    • Gość: Raf Re: Zęby nam odrosną IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.04, 01:05
      Czy autorzy artykułu mogliby pisząc o czymś, o czy nie mają pojęcia
      skonsultować go merytorcznie przed drukiem. Ale solidnie,a nie opierać swych
      rozważań na informacjach, za przeproszeniem jak z magla.Żenujący poziom
      informacji!
      • Gość: zawisza Re: Zęby nam odrosną IP: *.nhs.uk 27.10.04, 12:44
        No coz poprzednik najwyrazniej nic nie zrozumial z calego tekstu. Nie ma
        pojecia o temacie ale cos powiedziec musial.
        Zalu godna krytyka.
    • Gość: opolanka Re: Zęby nam odrosną IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 27.10.04, 07:13
      co zrobić z oszustem, który nie uprzedił pacjenta ,że metalowe pazury w
      protezie bedzie widac na przednich zebach, proteza wylatuje a on nie chce oddać
      pieniędzy?
      • Gość: Anonim Moze spytaj na pl.misc.konsumenci IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 27.10.04, 07:42
    • carton Słaby artykulik 27.10.04, 07:24
      Mam wrażenie, że autorka tego artukułu napisała o czymś, o czym zbyt dużego
      pojęcia nie ma.
      • charlie_x Re: Słaby artykulik 27.10.04, 09:39
        carton napisał:

> Mam wrażenie, że autorka tego artukułu napisała o czymś, o czym zbyt dużego
        > pojęcia nie ma.
        _______

..a czy autor zawsze musi być ekspertem w dziedzinie o której
        pisze?..Co do artykułu , to jest merytoryczny jesli chodzi o technikę
        dentystyczną w zakresie wiedzy na poziomie ogólnym.pozdr..8)
        • carton Re: Słaby artykulik 27.10.04, 10:10
          charlie_x napisał:
          > ..a czy autor zawsze musi być ekspertem w dziedzinie o której
          > pisze?..Co do artykułu , to jest merytoryczny jesli chodzi o technikę
          > dentystyczną w zakresie wiedzy na poziomie ogólnym.pozdr..8)

Ekspertem nie, ale powienien być chociaż dobrze zorientowany - szczególnie w
          takiej dziedzinie jak NAUKA. W przeciwnym wypadku z nauką ma to niewiele
          wspólnego... a początek artykułu wygląda jak zajawka kiepskiego horroru.
          Dobrze, że autorka nie popłynęła dalej i nie napisała o pacjencie przypiętym do
          fotela pasami i o dentyście, który zdecydował się usunąć mu wszystkie zęby. Te
          krzyki, bryzgająca krew... Przecież "rację ma silniejszy - zazwyczaj
          dentysta" ;-) hehe
          • Gość: pioc Re: Słaby artykulik IP: *.stacje.agora.pl 17.11.04, 12:54
            > ... a początek artykułu wygląda jak zajawka kiepskiego horroru.

Jest Pan kolejnym, który sugeruje, że teksty o nauce powinny być nudne i
            przypominać monografie naukowe. Absolutnie nie można o nauce napisać zabawnie i
            z polotem, tak by się po prostu dobrze czytało. Tak?
            A wie Pan, co ja myślę o takich poglądach? Mają je ci, którzy oceniają wartości
            merytoryczne artykułu wyłącznie na podstawie jego formy. I jeśli artykuł nie
            jest nudny i nafaszerowany terminologią i naukowym slangiem - to wtedy uznają,
            że autor nie jest ekspertem i się nie zna, etc.

pioc

• Gość: Olek Re: Zęby nam odrosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 08:09
      Niechby ozon był nawet odmianą deski a nie tlenu, byle by tylko zastosowano tę
      metodę w Polsce. Najlepiej od zaraz.
    • fanta-girl to stary artykul 27.10.04, 11:44
      Mowili juz o tym w styczniu tego roku.

I etap pracy na ludziach juz sie rozpoczal.
      Koszt 3 zeba = kosztowi inplanta.
      w Anglii to mniej wiecej tyle co u nas, tyle, ze w funciach.

Nie wiem jak Wy, ale ja sie na to za kilka lat pisze
      • Gość: higa Re: to stary artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:43
        Ja tez sie piszę !!! Już nie mogę się doczekać :-)
    • boryslila Re: Zęby nam odrosną 27.10.04, 13:36
      Kto mi powie gdzie w Polsce mozna wstawic wymienione w artykule implanty
      jednofazowe zaraz po usunieciu zeba. Potrzebuje dobrego dentysty.
      • Gość: ota Re: Zęby nam odrosną IP: *.chello.pl 27.10.04, 22:08
        implanty to sztuczny ząb ze śrubą,którą wkręca się w kość-szczękę ale potem
        boli kość i nic wogóle nie można było gryźć, puchło wszystko i zęba się
        wyrywało.Nie przyjęła się ta metoda,tyle co o tym słyszałam.
    • Gość: frausen ojojojojoj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:01
      Artykuł jest zdecydowanie zbyt skomplikowany dla laików, bo cóż im może mówić
      np. "wyrostek zębodołowy"(dobrze, że nie processus alveolaris;))? Jest też
      niefachowy dla specjalistów, bo cóż to za stwór ten "implant tradycyjny" czy
      też "jednofazowy"? A "części porcelanowe korony" w koronie porcelanowej to
      puzzle? ;) Rok 1965 jako moment wprowadzenia implantów do lecznictwa też dość
      kontrowersyjny...
      Mimo wszystko gratuluję zainteresowania tematem!
      • Gość: gościówa Re: ojojojojoj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:12
        Zgadzam się! A odbudowująca się zębina po zastosowaniu ozonu to już szczyt
        szarlataństwa. Niech szanowny prof. Lynch wyjaśni nam ten mechanizm... Ha ha ha
        ha ha... :D W jaki sposób ozon pobudza miazgę zęba do odbudowy zębiny na tyle,
        żeby wypełnienie było zbędne? Dlaczego nic nie wspomniano o rozległości ubytku?
        A co ze szkliwem??? Ha ha ha... :)))
    • Gość: Chemik Re: Zęby nam odrosną IP: *.inscrfibre.fibre.golden.net 27.10.04, 23:06
      "Ozon to trójatomowa odmiana tlenu"
      To wcale nie sugeruje izotopu.
      Gdzie jest powiedziane, ze ozon jest izotopem?
      Nie moge tego znalezc.
      • Gość: Chemik 2 Re: Zęby nam odrosną IP: *.chello.pl 28.10.04, 11:21
        już poprawili
    • Gość: jerry... Re: Zęby nam odrosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:55
      No całkiem niezle podoba mi się to ale czy doczekam sie na to???????????...inna
      sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka