Gość: borref IP: *.chello.pl 08.05.05, 23:28 czy moglby ktos podac wiarygodne zrodlo ,mocno udokumentowane przypadki lewitacji ? ,licze tez na opine piszacych na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t0g Stanisław Lem, "Smoki Prawdopodobieństwa" 08.05.05, 23:38 Trzeba zastosować wzmacniacz prawdopodobieństwa i rzeczy zaczynają lewitować. Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Re: Stanisław Lem, "Smoki Prawdopodobieństwa" 09.05.05, 12:51 a co ze współczynnikami krasnalizacji i rozelfiania, jakem Echidna ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Re: lewitacja -prawda czy mit 09.05.05, 12:52 Chodzi ci o lewitację ciała ludzkiego czy też lewitację ciał przy pomocy tzw. siły woli ? Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: lewitacja -prawda czy mit 09.05.05, 13:07 myślisz że była by różnica w odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Re: lewitacja -prawda czy mit 09.05.05, 13:12 Im większa masa ciała tym mniejsze prawdopodobieństwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Re: lewitacja -prawda czy mit IP: 193.109.212.* 09.05.05, 14:17 mikronezja napisał: > Im większa masa ciała tym mniejsze prawdopodobieństwo ! Ja tam często się unoszę, nawiet wiem co mnie wkurza. A Słońce? Masa niezła, a też się unosi i to samo z siebie. Lajkonik Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Re: lewitacja -prawda czy mit 09.05.05, 15:00 Myślisz, że ono też siłą woli ? Choróbcia tyle lat na niebie w jednym miejscu (może jogę uprawia) ? Odpowiedz Link Zgłoś
meehow1 Re: lewitacja -prawda czy mit 10.05.05, 01:57 Jak to - Slonce w jednym miejscu??!! Przeciez ono rano zaczyna lewitacje, powoli sie unosi, w poludnie jest najwyzej, po czym opada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scept89 test wiezowcowy IP: *.ljcrf.edu 09.05.05, 21:24 lewitacja jest w gruncie rzeczy banalnym wrecz zjawiskiem. Stajesz na skraju przepasci, sprawdzasz swoje IQ, otwierasz ksiege z zakleciami, mamroczesz dowolnie wybrane, moze byc wspak, nastepnie robisz krok do przodu. Lewitacje masz jak w banku -> wynik sprawdzony przez stulecia doswiadczen. Krok sprawdzania IQ jest opcjonalny -> czerwona plama u podstawy przepasci potwierdza jego zanik. Autorzy Darwin Awards beda Ci wdzieczni za nowy wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: lewitacja zbiorowa 10.05.05, 13:22 To byl opis lewitacji indywidualnej, ale ostatnio okazalo sie, ze istnieje rowniez zespolowa (lub prupowa) - patrz "dzialalnosc" polskiego parlamentu. Skrotowo ujmujac, to unoszenie sie ponad rzeczywistoscia - bardzo w tym pomagaja opary absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: lewitacja -prawda czy mit IP: *.aster.pl 10.05.05, 14:22 W książce "100 lat samotności" Marqueza, pewien wielebny poddawał się lewitacji ( ok. 20 cm na ziemią) po wypiciu filiżanki gorącej czekolady. Jak lubisz czekoladę to poćwicz może osiągniesz udokumentowane rezultaty? Odpowiedz Link Zgłoś
lolita10 Re: lewitacja -prawda czy mit 10.05.05, 15:02 Mogę podać przykład doświadczenia przedstawiąjącego mocno udokumentowyny przykład lewitacji: Dwa magnesy naładowane przeciwnie. Jeden duży, drugi mały. Mały zawsze może zacząć lewitować jak przysuniesz do dużego na wystarczającą odległość. ;-) Całusy Lola Odpowiedz Link Zgłoś