Gość: dog IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.06.05, 22:47 ...w tym artykule brakuję mi informacji czy opisywany patent jest ewenementem na skalę światową czy tylko krajową. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Kim jest Robert Finger? IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 23:09 ... i dlaczego lubi marmoladę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks-P.E.R.T. Re: Czekolada z bakteriami IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 23:44 mnie brakuje JEDYNEJ istotnej informacji: KTO zapłacił za te badania? Kim jest Sponsor? Jeśli to sa badania np. z grantu KBN, to OK - jestem skłonny dalej węszyć (jaki był obieg kasy wybulonej przez Firmę i która to firma?!, przy okazji może udałoby się powołać komisje śledczą ds. KBN ;) ), jeśli sponsorowała Firma, to od razu wiadomo o co chodzi... Smacznego:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Czekolada z bakteriami 03.06.05, 00:30 Piękny patent, tylko czemu on służy. Wolałbym wiedzieć że jak piję kefir to jest to kefir a jak jem czekoladę to jest to czekolada a nie odwrotnie. Niedługo dojdziemy do sytuacji że zjadając porcję lodów przyswoimy jednocześnie zestaw surówek warzywnych a wypijając poranną kawę zaspokoimi całodzienne zapotrzebowanie organizmu na komplet witamin z minerałami plus substancje regulujące trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ort Re: Czekolada z bakteriami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:37 Faktycznie, bardzo tragiczna wizja! Wedlug mnie to dobrze, ze pijac kawe czy jedzac czekolade mozna zaspokoic zapotrzebowanie organizmu na rozne substancje. Co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: Czekolada z bakteriami 05.06.05, 00:31 Jasne. Wiesz , kiedyś był taki film - Barbarella. Jak bohaterowie filmu mieli ochotę na sex to połykali pigułkę i przykładali dłoń do dłoni. Nie musieli się męczyć, wykonywać skomplikowanych ruchów. Satysjakcję mieli gwarantowaną. Podoba Ci się taka wizja świata? Jesteś głodna i masz ochotę na obiad z pachnącymi ziemniaczkami to łykasz odpowiednią pastylkę z pełnią odczuć obiadu z pachnącymi ziemniaczkami, masz ochotę na sex , drugą pigułkę itp. Rozumiem kosmonautów, ale my dopóki żyjemy na Ziemi powinniśmy cieszyć się z jej bogactwa doznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindziuk Nic nowego IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 03.06.05, 04:21 To nic nowego. Wcześniej już była sprzedawana coca-cola z bakteriami cola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Nic nowego IP: 150.254.85.* 03.06.05, 08:21 Też mi się tytuł skojarzył z zanieczyszczeniami bakteryjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (o)(+) Re: Czekolada z bakteriami IP: *.epo.nl 03.06.05, 08:15 Jezeli przyznano patent w Polsce, to i tak rozwiazanie jest ewenementem (zakladajac, ze procedura przyznawania patentu zostala przeprowadzona prawidlowo). Teoretycznie nikt juz nie moze uzyskac nigdzie indziej patentu na to samo. Natomiast jezeli ochrona wynalazku (patent) obejmuje tylko Polske, to nic nie stoi na przeszkodzie, by produkt byl wytwarzany i sprzedawany przez konkurencje poza Polska, bez koniecznosci placenia oplat licencyjnych wlascicielowi patentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Czekolada z bakteriami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:07 Milo slyszec. Dobra reklama tego by sie przydala. -- Wygraj www.fajnekonkursy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alz777 Re: Czekolada z bakteriami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:11 można robić - jak wynika z tych badań - czekolady z bakteriami. Pytanie brzmi tylko, po co..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladkojadek Re: Czekolada z bakteriami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:40 Nie chciałbym być bakterią, która trafi do dietetycznej czekolady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuklik Re: Czekolada z bakteriami IP: *.magma-net.pl 03.06.05, 10:52 w artykule pisze ze bakterie kwasu mlekowego z jogurtu nie lubia węglowodanów, a ja sie pytam z czego te bakterie produkuja ten kwas mlekowy jak nie z cukru mlekowego (weglowodan)tzw. laktozy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Czekolada z bakteriami IP: *.botany.gu.se 03.06.05, 11:10 Zastanawiam sie tylko po co? (Poza zarobkiem producentow oczywiscie). No i czy nowy szczep tez jest pomocny przy trawieniu? Ktos to sprawdzil? Czy ta czekolada bedzie kwasna? Bo jesli nie to znaczy ze te bakterie maja troche za slaby metabolizm. Pozostaja jeszcze "przeciwpruchnicze wlasciwosci" dietetycznej czegolady. Domyslam sie ze polegaja na tym, ze nie zawiera ona cukru... Ja tam wole kwasne mleko i kiszone ogorki...domowe oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.p.mcmurphy swietny pomysl, szkoda ze w Polsce tylko tak IP: *.halls.manchester.ac.uk 03.06.05, 11:21 prymitywne (z calym szacunkiem) wynalazki maja szanse implementacji praktycznej a tym samym daja realny zwrot kosztow badania i trwala premie - wiekszosc naprawde istotnych wynalazkow naszych naukowcow jest sprzedawana za bezcen za granice, bo polski przemysl jest zbyt niedoinwestowany i ubogi technologicznie aby sprostac implementacji. oczywiscie nasz rzad tez nie wykazuje zainteresowania do wpsierania tego typu inicjatyw, chociaz dzieje sie tak w wiekszosci krajow rozwinietych. tym sposobem Polska leci na pysk w kazdym kolejnym rankingu konkurencyjnosci - brawo nasi politycy-wizjonerzy, mordy moje kochane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladka Re: Czekolada z bakteriami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:25 MMMMmmmmmmm czekoladka z nadzieniem bakteriowym ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
markmig Re: Czekolada z bakteriami 04.06.05, 20:03 Po co takie pierdoły? Żeby się szybciej psuła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r39 Re: Czekolada z bakteriami IP: *.ifpan.edu.pl 04.06.05, 21:09 Tzw. mleko od wściekłej krowy również ma właściwości lecznicze, jeśli tylko nie zostanie przedawkowane. Ale czekoladki z tym mlekiem - to żadna nowość. Swoją drogą, jeśli to tylko "zwykłe mleko", to po roku ma wszelkie szanse sfermentować - i wracamy do punktu wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyczka Re: Czekolada z bakteriami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:08 Jasne, teraz producenci czekolady maja nową reklamę, a łasuchy nowy pretekst do wcinania słodyczy, które jak każdy wie są niezdrowe. A ta dla diabetyków zamiazt cukru ma pewnie aspartam. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boost Re: Czekolada z bakteriami IP: 213.25.107.* 10.06.05, 10:23 To chyba dobrze że czekolada jest coraz zdrowsza... jem średio 10(standardowych tabliczek) tygodinowo, czasami 3 w jeden dzień(noc właściwie). W sumie mi nie szkodzi... w tym sensie, że nie tyje :)))) na szczęście. Trochę się tego obawiałem(nie TYCIA... ilości) ale nie mogę się powstszymać takie to dobre, a teraz będę je jadł z przeświadczeniem, że jem witaminy lub coś w tym stylu ... tylko żebym nie skończył na 30 tabliczkach tygodniowo ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś