Gość: Cheops IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 12:03 Co to za bzdura??!!! Przeciez wlasnie znaleziono kolejne drzwi!!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kopara2001@poczta.onet.pl Wyprawa w głąb piramidy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 12:11 sprawa wygląda tak...coraz ciężej w dzisiejszych czasach o jakieś spektakularne odkrycia archeologiczne,wszak już tak wiele rzeczy ukazało się oczom ludzkości. Na szczęście nasze lub może raczej nieszczęście człowiek wciąż poszukuje. Ta chęć odkrywania czyni nas coraz mądrzejszymi, rozwija naszą cywilizację. Lecz nie mogę oprzeć się wrażeniu, iż doprowadzi nas do zagłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metl Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: 62.233.182.* 17.09.02, 13:16 ...chcialbym zeby znaleziono tam cos niesamowitego -cos co wstrzasneloby swiatem naukowym -religijnym -wrzystkim ...sam fakt ze wejsc tam moze tylko robot sprawia w/g mnie ze jest to cos exscytujacego ......i mam nadzieje ze nieskonczy sie tak jak kazdy film o ufo (wiecie o co chodzi ) __ale nienastawiam sie na wielkie odkrycie zeby sie nierozczarowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.csk.pl / *.csk.pl 17.09.02, 20:04 Nie wiem dlaczego mowisz o zagladzie, jestem wieksza optymistka, te odkrycia tylko nas wszystkich ucza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareo Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: 212.69.78.* 17.09.02, 13:38 Cheops ma rację. Komuś w portalu Gazety nie chciało się dotrzeć do źródła - proponuję jako miarodajne żródło informacji stronę Http://news.nationalgeographic.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefretete Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 20:40 to nie zaden szkielet robotnika egipskiego, to szczatki Osamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: 196.14.7.* 17.09.02, 14:03 calkowicie sie zgadzam z Cheopsem! Otoz znaleziono kolejne drzwi, za ktorymi byc moze znajduja sie dalsze pomieszczenia! pozdrawiam z Afryki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: 217.8.160.* 17.09.02, 15:11 Rzeczywiście już wiadomo, że za pierwszą kamienną przeszkodą jest wolna przestrzeń a za nią następne kamienne drzwi. Eksploracji dokonano dzisiaj o godz 4.00 rano. Była to transmisja na żywo ale na teren USA - kto daje kasę ten decyduje o tym kiedy transmisja ma się zacząć. Z komentarzy głównego szefa tego projektu wynika, że drugie drzwi są mniej solidne i trochę popękane. Jednak na odpowiedź na to co jest za nimi trochę poczekamy. Egipski szef mówi, że przez parę miesięcy będzie analizował to co zobaczono dzisiaj. A tak na marginesie: korytarz biegnie w kierunku ściany piramidy, a więc oddala się od centrum. Czy napradęmozemy liczyć nato, że na peryferiach Piramidy znajduje się coś poważnego ??? Bardziej koncentrowałbytm się na tym co znajduje się pod Sfinksem. Badania z 1998r. wskazały, że znajduje się tam (przed Sfinksem) pusty obszar - pewnie kamienna komnata. Ale Egipcjanie jeszcze długo nie zgodzą się aby tam kopać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIGI Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 18:08 Jak zwykle , kiedy coś chcą zrobić na oczach milionów ludzi to nie udaje się! Jakieś drzwi,może szkielecik i tak w kółko.Nudy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: 5.2.1R* / *.arbok.dialup.pol.co.uk 17.09.02, 18:37 Gość portalu: GIGI napisał(a): > Jak zwykle , kiedy coś chcą zrobić na oczach milionów ludzi to nie udaje się! > Jakieś drzwi,może szkielecik i tak w kółko.Nudy! A jednak ciekawe co sie znajduje za drugimi drzwiami. Moze to byc tylko otwor, doprowadzajacy powietrze do wnetrza, podczas budowy, ktotry zablokowano po ukonczeniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.pace.edu 17.09.02, 19:10 A ja sie zastanawiam, czy nie mozna uzyc techniki (no moze nie przeswietlic piramide, ale jakies fale radiowe, itp) aby poznac wszystkie korytarze, puste wneki piramidy??? A moze to juz zrobiono a ja nic nie wiem. A tak to kazdy sie ludzi ze tam moze byc pomieszczenie, jakas wneka. Na pewno mozna zrobic dokladne zdjecia kazdego zakamarka piramidy... Ale tak sobie tylko mysle, bo na razie nie mam czasu aby poszukac w ksiazkach lub na necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- ale i tak jest to bardzo ekscytujace :) IP: *.pace.edu 17.09.02, 19:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: 217.8.160.* 18.09.02, 09:47 Niestety póki co nie da się piramidy "prześwietlić". Ograniczenia technologiczne nie pozwalają - we wtorkowej Rzepie trochę więcej na ten temat. Dziwi mnie tylko to, że o kamieniu blokującym kanał o przekroju 20cm na 20cm mówi się drzwi (tak to komentowali autorzy eksploracji). Dla kogo miałyby to być drzwi - chyba dla kotów. Po co podwójnie zablokowany jest taki wąski kanał, przecierz i tak nikt by się tam nie dostał (chyba, że Egipcjanie przewidywali akcję Piramid Rovera). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.csk.pl / *.csk.pl 17.09.02, 20:00 To musi byc fascynujace zajecie odkrywac dawne tajemnice przeszlosci, ciagle nowe zagadki polaczone z przygoda odkrycia. Zycze powodzenia archeologom mam nadzieje ze odkryja wszelkie tajemnice, dzieki temu ludzie wspolczesn beda wiedzieli wiecej o przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski biznesmen Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 20:29 ...a moze by tak cos o naszych finansowych piramidkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Bylem w srodku piramidy IP: 5.2.1R* / *.aerodactyl.dialup.pol.co.uk 17.09.02, 23:03 A ja bylem w tej piramodzie w srodku, nie stety, ale tej dziurki nie widzialem. Moze ja myszy wygryazly ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan zlo Re: Bylem w srodku piramidy IP: *.ne.client2.attbi.com 18.09.02, 07:00 a to na mooj rozkaz ja zbyudowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Bylem w srodku piramidy IP: *.pik / 213.216.70.* 18.09.02, 08:04 To musiało być fascynujące być w miejscu, które pamieta czasy sprzed 4500 tysiaca latZazdroszczę naukowcom dreszczyka emocji zwiazanego z odkrywaniem tajemnic piramidy. Szkoda tylko, ze jak zwykle robi sie z tego przedstawienie komercyjne. Za chwilke zrobi sie z tego przedstawienie na miare titanicowej gorączki, szkoda szkoda, wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejMarek Re: Bylem w srodku piramidy IP: 208.37.193.* 19.09.02, 17:49 Gość portalu: Julek napisał(a): > A ja bylem w tej piramodzie w srodku, nie stety, ale tej dziurki nie widzialem. > Moze ja myszy wygryazly ??? Nic nie widziales, bo byles zajety ryciem na scianach gwozdziem napisu "Bylem tu, Julek z Polski" - zamiast rozgladnac sie przez chwile wokolo. Bylem tam w srodku w 1979 roku i widzialem wejscia do tych przewodow. Przynajmniej w jednym z nich odczuwalny byl wyrazny ruch powietrza - tzn. kanal ten wychodzil na pewno na zewnatrz piramidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.witkowo.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 09:48 Obawiam się, że tak jak kiedyś prowadzono badania archeologiczne w Egipcie pod kątem zgodności z Biblią celowo bagatelizujac pewne odkrycia, tak dzisiaj prowadzi się je pod kątem zdodności z utartymi dogmatami naukowymi. Ps. Jeśli chodzi o konserwujace działanie piramid to powszechnie wiadomo (niestety nie wszystkim jak się okazuje naukowcom), że działanie to zalezy od połozenia wzgledem biegunów magnetycznych Ziemi. Położenie to jak się powszechnie twierdzi ulegało i ulega zmianom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.agh.edu.pl / 192.168.18.* 18.09.02, 10:15 Była to transmisja, która stanowiła poważne przedsięwzięcie medialne i która dostarczyła środków na dalsze badania piramid. Za niedługo następna porcja wrażeń, itd aż kamera dotrze do światła słonecznego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasmus reklamowa glupawka IP: 195.184.107.* 18.09.02, 10:39 Piramida Cheopsa zakpila sobie z blokow reklamowych amerykanskiej telewizji, z prime time, ze stada cwaniaczkow usilujacych zarobic na sensacji, z namaszczonych balwanow, z calej tej pseudonaukowej hucpy. Chcialbym, zeby nastepnym razem, supernowoczesny komputer u-ha u-ha odkryl staroegipska fige z makiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz z Danii Re: reklamowa glupawka IP: *.atm2-0-5170.0x50c69d06.albnxx10.customer.tele.dk 18.09.02, 20:34 Autor podpisal sie "Rasmus" - to typowe dunskie imie - a ze dunczycy do lotnych umyslow nie nalea, to trzeba mu glupote wielkodusznie wybaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.09.02, 13:38 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > Ps. Jeśli chodzi o konserwujace działanie piramid to powszechnie > wiadomo (niestety nie wszystkim jak się okazuje naukowcom), że > działanie to zalezy od połozenia wzgledem biegunów magnetycznych > Ziemi. Położenie to jak się powszechnie twierdzi ulegało i > ulega zmianom. Właśnie. Pan naukowiec jest najwyraźniej albo zbyt leniwy, albo zbyt zapatrzony w czubek własnego nosa. Tzw. efekt piramidy sprawdzić może każdy, kto sobie taką małą piramidkę zbuduje i ustawi ją na osi płn-płd. To jest fakt, a nie teoria. Faktem jest też, że obecnie piramida tego kierunku nie trzyma, ale to nie znaczy, że kiedyś tak nie było! Poza tym obraża mnie stwierdzenie autora tekstu z Gazety, że jestem (i inni mi podobni) "piramidiotą" tylko dlatego, że nie łykam w ciemno słów PANA ARCHEOLOGA - najwyraźniej nieoczytanego i z klapkami na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banglad Re: Wyprawa w głąb piramidy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.09.02, 19:46 Gość portalu: seth napisał(a): > Poza tym obraża mnie stwierdzenie autora tekstu z Gazety, że > jestem (i inni mi podobni) "piramidiotą" tylko dlatego, że nie > łykam w ciemno słów PANA ARCHEOLOGA - najwyraźniej nieoczytanego > i z klapkami na oczach. internet to wolne medium, a redaktorstwo z gazety.pl bierze sobie te slowa zbyt doslownie, ublizajac czytelnikom. na dodatek pan pawel gozlinski bierze jeszcze za to pieniadze. bulba Odpowiedz Link Zgłoś