Gość: a IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 05.12.02, 02:00 Glupota,w kazdej gazecie dla nastki jest lista zakazanych produktow, badan jeszcze nie ma, to po co o tym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Premnathan Re: Chleb przyczyną pryszczy IP: 195.116.26.* 05.12.02, 15:45 A ja już dawno prawie całkiem odstawiłem jasne pieczywo jako mało pożywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martula Re: Chleb przyczyną pryszczy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.12.02, 17:50 i ja też, i tezę z artykułu popieram. Nastolatką nie jestem ale miałam problemu z poziomem hormonów i insuliny. Po odstawieniu białego chleba i produktów o wysokiem indeksie glikemicznym hormony i insulina wróciły do normy, schudłam 10 kilo (bezstosowania tablatek i specjalnego wysiłku fizycznego i bez głodzenia) i w końcu pryszczy z twarzy się pozbyłam. I jadam tylko ciemny chlebek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remont Re: Chleb przyczyną pryszczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.02, 10:42 Gość portalu: martula napisał(a): > i ja też, i tezę z artykułu popieram. Nastolatką nie jestem ale > miałam problemu z poziomem hormonów i insuliny. Po odstawieniu > białego chleba i produktów o wysokiem indeksie glikemicznym > hormony i insulina wróciły do normy, schudłam 10 kilo > (bezstosowania tablatek i specjalnego wysiłku fizycznego i bez > głodzenia) i w końcu pryszczy z twarzy się pozbyłam. I jadam > tylko ciemny chlebek. Polecam Tobie przeczytanie ksiazki "Dieta optymalna" dr Jana Kwasniewskiego (jest rowniez ksiazka kucharska o bodaj tym samym tytule). Chlebusia nie jem juz jakies 4 lata. Cukru i soli nie uzywam. Waga spadla o jakies 15 kilogramow. Wyniki bardzo dobre (cukier, cholesterol itd) - mam 40 lat. Innowacja w zywieniu, ktora kiedys wprowadzilem, okazala sie tym, czego "od zawsze" szukalem. Smiesza mnie reklamy coraz to "super" srodkow na zgage, lupiez itp. Po zastosowaniu diety optymalnej te problemy staja sie tylko wspomnieniem. Wazne: wszystko odbywac sie musi pod kontrola lekarza, ktory okresli precyzyjnie sklad posilkow (zapewniam, ze nie jest to monotonne zywienie) na podstawie wynikow (krew, mocz, cholesterol - szczegolowe wskazowki da lekarz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Premnathan Re: Chleb przyczyną pryszczy IP: 195.116.26.* 10.12.02, 15:55 Tyle tu o chudnięciu i to jako główny argument.. Ciekawe, jak to się dzieje, że choć ja nigdy sobie nie odmawiałem dobrego żarełka, to zawsze miałem problemy z przytyciem, a nie ze schudnięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Chleb przyczyną pryszczy IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 00:02 białe pieczywo (zwłaszcza z supermarketów) jest ochydne, ale każdy ma prawo do wyboru Odpowiedz Link Zgłoś