Dodaj do ulubionych

Pytanie laika.

IP: *.std.tsi.tychy.pl 18.07.06, 16:26
Jaka będzie przyszłość Polski(geologia, klimat,) za 100 tys, milion, 10 milio-
nów lat? Czy da się przeprowadzić tego typu symulacje?
Czytałem, że np. Półwysep Skandynawski ciągle się wypiętrza i w związku z tym
Bałtyk przesuwa się na południe.
Obserwuj wątek
    • umfana Re: Pytanie laika. 18.07.06, 19:31
      Nastąpi drugi potop szwedzki? Oj... :(
    • Gość: Nał(u)ka Re: Pytanie laika. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.06, 22:20
      Nie jestem specjalistą tylko takim laikiem jak Ty. Wydaje mi się jednak, że
      zwrócenie uwagi na zwiekszający się wpływ człowieka na środowisko moze dac tu
      pewne wskazówki. Pomysl (w sumie niewiele wiecej poza eksperymentem myslowym nam
      pzostaje bo zaden specjalista sie nie zgłosił jak dotąd) jak wyglądałaby nasz
      planeta bez ludzi ? i czy ziemia bez ludzi wygladała by inaczej ? zapraszam na
      strony www.atvn.pl do obejrzenia linka :
      www.atvn.pl/archiwum_pliki/czlowiek.przyzlosci.ram
      potrzebny bedzie np. real player alternative i media player classic do odtworzenia

tam są informacje odnosnie przypuszczen co do rodzaju ludzkiego - mamy sie
      podbno nie zmienic nie ewoluowac już hmm... a teraz co do ziemi za 100 tys. Lat
      -spróbuj ją poukładac racjonalnie - pomysl jak pomyslałoby wielu ludzi zeby było
      im lepiej i wygodniej itd. moze tojaks odpowiedz ? palnowanie przestrzeni ?
    • Gość: Przewidujący Re: Pytanie laika. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:56
      Na symulacje nie odpowiadam.
    • abstrakt2003 Nie da sie nic przewidzieć 19.07.06, 05:49
      W takiej perspektywie czasowje moze dojsć do kolizji Ziemi z jakąś planetoidą.
      ====
      Zmiany klimatyczne też są nie przewidywalne. Zbyt mało wiemy na ten temat by
      pokusić się o jakieś sensowne prognozy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka