Dodaj do ulubionych

Elektrownia atomowa w Otwocku

19.09.06, 19:48
podobno są jakieś plany.... Uważam że to świetny pomysł ale mam wątpliwości.
Taka elektrownai potrzebuje duzo wody... skąd tę wodę wziąć w okolicy Otwocka?
==========
Moze ktoś kto ma popjęcie o technologiach atomowych sie odezwie.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=48884370&a=48884370
Obserwuj wątek
    • Gość: krychola Re: Elektrownia atomowa w Otwocku IP: 81.210.39.* 19.09.06, 20:39
      Akurat chyba o Otwocku nigdy nie mówiło się o elektrowni jądrowej. Gdzieś tak
      miesiąc temu Polityka podała z 10 miejsc ewentualnych lokalizacji i akurat
      Otwocka nie było. Zresztą nawet jak miała być ta elektrownia w Otwocku to
      podejrzewam że nie w samym centrum tylko na obrzeżach. A akurat z zachodu to
      już Wisła płynie przy samej granicy miasta
      • kubek hihi Krycholu w Otwocku (dzielnica Świder) 19.09.06, 20:43
        mały reaktorek to był już od hoho tak dawna!
        Tyle tylko, że badawczy!
        • Gość: krychola Re: hihi Krycholu w Otwocku (dzielnica Świder) IP: 81.210.39.* 19.09.06, 20:51
          Był ale chyba nie w Świdrze tylko w Świerku. To akurat po drugiej stronie
          Otwocka. A nawet nie był tylko jest. Nawet sam kiedyś tam byłem. W Świdrze
          również, ale nie przy reaktorze
        • krychola Re: hihi Krycholu w Otwocku (dzielnica Świder) 20.09.06, 13:55
          W Świerku były kiedys reaktory: EWA eksperymentalny wodny atomowy : Maryla
          mały reaktor laboratoryjny. Ale to było kiedys teraz to juz tego nie wiem. Za
          to ciekawostka: Reaktor który miał być w Żarnowcu pracuje nadal w Finlandii! I
          to bez problemu!
    • Gość: picard2 Re: Elektrownia atomowa w Otwocku IP: *.w86-196.abo.wanadoo.fr 19.09.06, 23:32
      www.framatome-anp.com/scripts/info/publigen/content/templates/show.asp?P=372&L=FR&MEDIA_SUBJECT=305&FILE_TYPE=VIDEO

Tutaj zapomniano rzeki
      • t09 Re: Oglądnąłem to video o fińskiej elektrowni... 20.09.06, 00:20
        Nieładnie taką przykrość Bonobo robić, oj, nieładnie!....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka