cynozura 09.11.06, 07:05 Nooo,to ma szanse stać się inteligentną istotą i przejąć panowanie na Ziemi,bo homo,rzekomo sapiens,egzaminu na zarządcę Ziemi absolutnie nie zdał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tcl Ale przecież ewolucja wg MEN jest kłamstwem. 09.11.06, 08:29 To o co chodzi z tymi genami i 2 miliardami lat? To jakieś SF czy co? A może wykształciuchy i inne doktory habilitowane znowu chcą zamącić zdrowej tkance społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Lenin wiecznie zywy - paranoja. Pantofelek gora 09.11.06, 14:33 Odkrycie, ze pantofelek jest bogatszy w geny niz czlowiek jest tylko zalosnym stwierdzeniem ogromu niewiedzy nauki, ktora chce narzucac swoje antyreligijne hipotezy. Moc nacisku antyreligii na wprowadzanie hipotetycznych ideologii swiadczy, ze to nie jest nauka, a tylko ideologia, ktora chce byc nowa religia. Lenin wiecznie zywy - paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Lenin wiecznie zywy - paranoja. Pantofelek 09.11.06, 20:00 Skoro nie podobają się Tobie ieologie "hipotetyczne", to dlaczego czepiasz się Lenina - on był realny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus a pokaż mi antyreligijność we współczesnej nauce IP: *.chello.pl 09.11.06, 20:47 > tylko zalosnym stwierdzeniem ogromu niewiedzy nauki, ktora > chce narzucac swoje antyreligijne hipotezy. Moc nacisku > antyreligii na wprowadzanie hipotetycznych ideologii swiadczy, > ze to nie jest nauka, a tylko ideologia jakieś przykłady może? Nie lubie gołosłowia, a samo wprowadzanie fermentu - choć może być korzystne dla intelektu - nie powinno być celem samym w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_m1982 Wszystkie geny pantofelka 09.11.06, 19:46 Alez doskonalosc organiznu ludzkiego objawia sie tym, ze wykorzystuje jedynie 30 tys. genow. Cala zlozonosc widoczna jest szczegolnie w mechanizmach regulacji ekspresji. To ten "genetyczny smiec", czyli prawie 97% naszego genomu decyduje o wszystkim i zarzadza procesem "odczytywania" informacji genetycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
sirgouda Re: Wszystkie geny pantofelka 09.11.06, 22:02 Widzicie, ludzie - tacy głupi jesteście (i ja zresztą też), a zwykły kapeć was (i mnie) prześcignął - dłuugi ma ten łańcuch :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Może ktoś mi powie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:37 skąd Oni wiedzą, że genom pantofelka był 3x podwajany Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Może ktoś mi powie 10.11.06, 17:43 Oni noszą okulary i w białych fartuchach odprawiają długotrwałe rytuały niewiary opisane w opasłych tomiszczach Ich Nieświętych Ksiąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Zupelnie powaznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:49 może jednak ktos powie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Zupelnie powaznie IP: *.ds12.agh.edu.pl 11.11.06, 18:51 jesli juz masz genom to nie jest to takie trudne. bierzesz jakis gen i wyszukujesz ile ma tzw homologow (genow o bardzo zblizonej sekwencji), ktore powstaly stosunkowo niedawno niedawno poprzez duplikacje. powtarzasz cala operacje dla calego genomu i wiesz ile takich duplikacji nastapilo. oczywiscie bierzesz tez pod uwage, ze czasami cos z genomu co nie bylo potrzebe zostalo usuniete, w niektorych przypadkach dany gen bylo powielone wiecej niz srednia. acha po duplikacji zmiany w dwoch genach sa nagromadzane w innych rejonach stad roznice. w zaleznosci kod tego kiedy nastapila duplikacja nagromadzilo sie wiecej lub mniej zmian Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Biotechnoblog 11.11.06, 09:37 Biotechnologia, biologia molekularna, inżynieria genetyczna, GMO, biomedycyna i wiele wiecej. Zapraszam.... BIOTECHNOLOG.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repeler Wszystkie geny pantofelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:05 No ładnie, dwurdzeniowy pantofelek ;) Odpowiedz Link Zgłoś