Dodaj do ulubionych

Social lending w Polsce

IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 19:34
Tylko kokos.pl się liczy. Reszta to sciema :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Interesant Re: Social lending w Polsce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.08, 07:14
      Ile płacą za taki komentarz?
    • danuska27 Re: Social lending w Polsce 19.05.08, 10:57
      Dobre, dobre:)
      Ale tak na serio, myślę że fajnie że takie serwisy powstały również w Polsce i całkiem nieźle funkcjonują. Choć muszę przyznać, że rzeczywiście serwis kokos.pl/ wypada z nich najlepiej. Na monetto byłam niedawno i mają tam drobne problemy techniczne, na finansowo dużo aukcji stoi, a na kokosie jest najmniej problemów, mało aukcji wisi, co świadczy że jest tam ruch.
    • Gość: sniff Re: Social lending w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 09:01
      ja pierniczę, ale reklama
    • Gość: Goul Re: Social lending w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 09:07
      ja korzystałem z pieniadz.com.pl ale to agregator ofert kredytowych a nie social lending.
    • Gość: Gość Re: Social lending w Polsce IP: *.aster.pl 30.05.08, 12:03
      Na kokosie jest dużo ofery pożyczkobiorców, którym nigdy bym nei pożyczył pieniędzy. Duża cześć aukcji założona jest przes osoby, które mają czerwoną gwiazdkę, czyli obecne w bazach dłużników. Kto im pożyczy pieniądze może równie dobrze przeznaczyć je na organizacje charytatywne, bo i tak ich nie zobaczy a będzei z nich więcej pożytku.

Zresztą dane na Kokos wydają się jakieś naciagane. Jak można twierdzić, że pożyczka na pół roku jest oprocentowana na 15%. Oznacza to, że po pożyczeniu 100 zł po 6 miesiącach muszę zwórcić 115. Znaczy, ze w skali roku oprocentowanie wynosi 30%. Jeżeli oprocentowanie jest tak naciągane to pewnie inne liczby też.
    • Gość: tont Re: Social lending w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:05
      Pożyczam na Monetto (jako inwestor) i wydaje mi się, że mają zdecydowanie najlepszy system zabezpieczeń - weryfikacja i inne podobne. Zobaczymy jak będą na tych serwisach wyglądały spłaty...
    • Gość: gosc Re: Social lending w Polsce IP: 195.26.74.* 30.05.08, 23:50
      Ja inwestuje w kokos, czasami trudno zalapac sie na inwestycje bo jest wielu chetnych na udzielenie pozyczek. I ten serwis polecam zarowno pozyczkobiorcom jak i inwestorom.

Finansowo i monetto wypadaja na tym tle blado, bardzo blado - po prostu tam nie ma ruchu. Narobily wokol siebie sporo szumu w mediach, ale zaproponowaly w praktyce slabe oferty.

Kazdy serwis social lending obral inny model - w moim odczuciu dziala tylko kokos.
    • Gość: Medium Re: Social lending w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 21:52
      Ok, kokos, kokos, a co możecie powiedzieć na temat pożycz.pl ? dość młody portal. Czy też nie ma nic do zaoferowania? Czy może jednak rozwija się w dobrym kierunku? Pozdrawiam
    • Gość: LK. Re: Social lending w Polsce IP: *.play-internet.pl 10.07.11, 14:57
      Czy prywatne firmy pożyczające maja jakiś nadzór ,czy
      można ich gdzieś zaskarżyć ? a co będzie jak się trafi
      na jakąś mafię ,która za 1000 zł.wyrzuci pożyczkobiorcę
      na bruk ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka